Пиріжки з лаваша з капустою

Пиріжки з лаваша з капустою
Що робити господині, коли домочадцям хочеться домашньої випічки, а ось возитися з тестом немає ні часу, ні бажання?

Відповідь на це питання звучить так: приготувати ситні пиріжки з лаваша з капустою, це не займе багато часу, зате результат перевершить всі ваші очікування. Прісні листи тесту з борошна і води підійдуть для приготування цього смачного страви, хоча не всі знають, що з їх допомогою можна приготувати повноцінний вечерю або сніданок.

Ледачі пиріжки з лаваша з капустою: простий рецепт

Складові

  • Лаваш – 1 упаковка + –
  • Рослинна олія – ​​для обсмажування + –
  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Білокачанна капуста (свіжа) – 450 г + –
  • Петрушка свіжа – 3 гілочки + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Чорний перець – за смаком + –
  • Спеції та приправи – за бажанням + –

Як приготувати капустяні пиріжки з лаваша

Вживаючи лаваш замість хліба, втрачається велика різноманітність в раціоні, але ж так зручно, маючи під рукою листи лаваша, буквально за чверть години приготувати що-небудь до чаю. У лаваш без праці можна загорнути будь-яку начинку, будь то овочі, м’ясо, сир із зеленню і часниковим соусом або крабові палички.

Але ми сьогодні приготуємо разом з вами відмінні пиріжки з капустою. Традиційна начинка з капусти з вареними яйцями, хрусткий обсмажений лаваш і кухоль гарячого чаю – відмінний сніданок або перекус протягом дня.

  • Промити яйця і, заливши їх холодною водою, поставити відварюватися. Процес займе приблизно 10 хвилин, після чого яйця необхідно охолодити, очистити від шкаралупи і подрібнити невеликими кубиками, як на приготування салату.
  • Білокачанну капусту нарізати тонкою соломкою: чим тонше вона буде нашаткувати, тим ніжніше вийде начинка. Обсмажити її в невеликій кількості масла на сильному вогні, щоб вона трохи «позолотити», а потім зменшити вогонь і протушкувати капусту до готовності.
  • Подрібнити зелень петрушки, додати її до яєць, добре посолити, після чого приправити отриману суміш сіллю і перцем.
  • Як тільки капуста стане м’якою – зняти її з вогню і остудити. Далі – змішати з яйцями.

pirozhki-iz-lavasha-s-kapustoj.1jpg

  • Лист лаваша розрізати на рівні шматочки прямокутної форми, викласти на них начинку, а потім згорнути пиріжок у формі «конвертика». Розігріти в сковороді олію і швидко обсмажити в ньому пиріжки з обох сторін.
  • Викласти їх на паперовий рушник, щоб скло зайве масло, трохи остудити, і можна подавати до столу.

Секрети приготування швидких пиріжків з лаваша

  • У сковорідку годі й наливати багато масла, досить змастити листи лаваша, наприклад кулінарної пензликом, або вмочити вже готовий пиріжок в масло, налите на тарілку.
  • Щоб скоринка виглядала рум’яної і апетитною – лаваш можна змастити яйцем з додаванням невеликої кількості рідкого меду.
  • Якщо ваш лаваш став сухим – не варто його викидати. Досить звернути його на пару хвилин в змочений рушник, або збризнути водою з пульверизатора, щоб він знову став м’яким і еластичним. Можна лаваш і не мочити, а змастити соусом і дати час просочитися.
  • Щоб уникнути неприємностей, коли начинка вивалюється з готових, але ще не обсмажених пиріжків, – додайте до інгредієнтів трохи тертого сиру або одне яйце. При нагріванні ці продукти «скріплять» всі інгредієнти між собою.

pirozhki-iz-lavasha-s-kapustoj.3jpg

  • Якщо в начинку бажаєте додати ріпчасту цибулю, то його варто обсмажити окремо, інакше він не встигне приготуватися і буде хрустіти в пиріжках.
  • А ось часник, навпаки, краще використовувати в сирому вигляді і додавати його в кефірний або сметанний соус разом з рубаною свіжою зеленню, подрібненим пекучим перцем і іншими прянощами.

Приємного апетиту, і вдалого приготування пиріжків з лаваша з капустою!