Пиріг з журавлиною: рецепт закритою випічки

Пиріг з журавлиною рецепт закритою випічки
У самий розпал літнього сезону кожна господиня вважає справою честі оздоровити свою сім’ю корисними і смачними фруктово-ягідними стравами.

Частування ці можуть бути самими різними, але ми вам пропонуємо спекти пиріг з журавлиною, рецепт цієї випічки порадує всіх, без винятку, своїм смаком. Час, який ви витратите на випікання ягідного десерту, – приблизно 1 годину, погодьтеся, це не так багато, до того ж, затія коштує витрачених зусиль.

Смачний пиріг з журавлиною і горіхами: простий рецепт

Складові

  • Борошно пшеничне – 120 г + –
  • Яйця курячі – 3 шт. + –
  • Розпушувач – 1,5 ч.л. + –
  • Журавлина (свіжа або заморожена) – 200 г + –
  • Масло вершкове – 30 г + –
  • Ванілін – 1 щіпка + –
  • Сметана – 4 ст.л. + –
  • Цукрова пудра – за смаком + –
  • Волоські горіхи (рубані) – 50 г + –
  • Цукор – 150 г + –

Як приготувати журавлинний пиріг з горіхами в духовці

Журавлина – ягода досить незвичайна на смак, простіше кажучи, вона кисла. Є її в сирому вигляді можуть далеко не всі, незважаючи на очевидну і всім відому користь плодів. А ось випічка з кислими ягідками, розмішати з цукром, йде на ура, та й виглядають вони в тесті теж дуже апетитно.

З’їсти шматочок пирога з журавлинною начинкою без проблем зможуть навіть діти, і вмовляти їх, повірте, не доведеться. А якщо ви ще додасте в начинку другорядні пікантні компоненти, то десерт вийде просто приголомшливим.

  • Насамперед розігріваємо духовку до 200 ° C.
  • Поки духовка прогрівається, яйця збиваємо з цукром.
  • Не припиняючи яєчну масу збивати, порціями вводимо в неї сметану.
  • В окремій ємності (бажано в глибокій мисці) змішуємо розпушувач з просіяного борошном і ваніліном.
  • Пересипаємо сипучі інгредієнти в збиту міксером солодку яєчну масу, далі – замішуємо однорідне тісто.
  • Змащуємо вершковим маслом дно силіконової форми, потім посипаємо його рубаними горіхами.
  • Наступний шар – журавлина. Якщо вона свіжа, то просто промиваємо її, злегка обсушуємо на паперовому рушнику і викладаємо у форму поверх горіхів. Якщо ж ягоди у вас заморожені, то для початку їх необхідно розморозити, промити, обсушити, а вже потім перекладайте в форму.

pirog-s-klyukvoj-recept-zakrytoj-vypechki.4jpg

  • Заливаємо ягідно-горіхову начинку підготовленим тестом, поміщаємо форму в розігріту духовку на 30-40 хвилин, а, коли зазначений час, перевіряємо готовність пирога дерев’яною зубочисткою.
  • Спечений пиріг з форми акуратно перекладаємо на тарілку, посипаємо цукровою пудрою і подаємо з кухлем гарячого чаю, кави або какао до столу.

Рецепт закритого журавлинного пирога з яблуками

Начинка для такого пирога може складатися не тільки з однієї журавлини. Ця прекрасна барвиста ягідка легко поєднується з багатьма іншими літніми ягодами і фруктами. Наприклад, прекрасний тандем створюється у журавлини з яблуками.

Пиріг на смак виходить кисло-солодким, незвичайним і дуже смачним, що приємно здивує будь-якого вашого гостя і вибагливого домочадця.

Складові

  • Яблуко – 2 шт .;
  • Журавлина (заморожена) – 1 ст .;
  • Борошно пшеничне – 1,5 ст;
  • Сіль – 1 щіпка;
  • Сода – на кінчику ножа;
  • Цукор – 5 ст.л .;
  • Оливкова олія – ​​5 ст.л .;
  • Вода – 6 ст.л.

Як зробити пиріг з журавлини з яблуками в духовці

Замішуємо тісто на журавлинному-яблучний пиріг

  1. Борошно просіваємо з содою в глибоку миску, додаємо до сипучим інгредієнтів цукор (3 ст.л.), сіль, воду і оливкове масло.
  2. Замішуємо із сполучених компонентів тісто, потім ділимо еластичну тестову масу на 2 частини: одна повинна бути більше, інша – менше. Ту частину, що трохи менше, відкладаємо на час в сторонку, а більшу викладаємо в змащену маслом форму і робимо з тіста бортики.

Готуємо з журавлини і яблук начинку для пирога

  1. Яблука миємо, очищаємо від шкурок, серцевини, після чого нарізаємо м’якоть дрібними кубиками.
  2. Додаємо в подрібнену яблучну масу цукор (1 ст.л.), ретельно все перемішуємо.
  3. Розморожуємо журавлину заздалегідь, потім змішуємо ягоди з 1 ст.л. цукру і з такою ж кількістю просіяного борошна.

Випікаємо пиріг з журавлиною і яблуками

  1. На тісто, раніше викладене в форму, укладаємо готову начинку: першим шаром кладемо яблука, другим – журавлину.
  2. Відкладену меншу частину тесту розгортаємо, покриваємо отриманим пластом начинку, акуратно защипуємо краю пирога і змащуємо поверхню випічки оливковою олією.
  3. Посередині пирога обов’язково робимо невеликий отвір, щоб при випіканні з нього виходив пар.
  4. Випікаємо ягідний десерт 35-40 хвилин при температурі 160-180 ° C.

pirog-s-klyukvoj-recept-zakrytoj-vypechki.3jpg

Подавати пиріг потрібно теплим, а не гарячим, і краще – з кулькою ванільного (або будь-якого іншого) морозива. З правильним доповненням десерт максимально розкриє весь свій смаковий «букет».

Спекти простий ягідний пиріг з журавлиною можна не тільки в духовці, але і в мультиварці. Технологія випікання десерту залишається такою ж, як описана в рецептах вище, різниця лише в тому, що готуватися випічка буде в мультічаше в режимі «Випічка» 1 годину. У духовці цей процес триватиме трохи менше, але смак, в обох випадках, виходить насиченим і цікавим.

Журавлинна начинка: варіанти для різноманітності

Класичний рецепт пирога з журавлиною передбачає включення до складу начинки одних лише цих ягід. Однак просте поєднання «журавлина + цукор» рано чи пізно набридає і хочеться урізноманітнити випічку, надавши її смаку нове «звучання».

Якщо заміри вашого нічого цікавого не приходить, тоді прочитайте уважно наші варіанти ягідної начинки для пирога, основою якого як і раніше залишається журавлина.

Що додати в начинку до журавлині:

  • лимонну або апельсинову цедру;
  • смородину (червону або чорну);
  • брусницю;
  • малину;
  • вишню без кісточок;
  • мускатний горіх;
  • кардамон;
  • палички гвоздики;
  • корицю;
  • прянощі (будь-які) для пряників;
  • сметанний крем;
  • сир;
  • меренгу (особливо хороша для прикраси пирога) і багато іншого.

pirog-s-klyukvoj-recept-zakrytoj-vypechki

Як бачите, приготувати і урізноманітнити пиріг з журавлиною дуже просто. Рецепт його приготування зможе втілити в життя кожна господиня. Навіть якщо ви тільки починаєте освоювати кулінарію і ще не досягли великих успіхів на цьому терені – зробити цей десерт вам під силу.

У захваті залишитеся не тільки ви, але і дорогі вашому серцю дегустатори. Так що пробуйте, дивуйте і насолоджуйтеся заслуженими компліментами.

Смачного!