Пиріг з вишнею: рецепт в мультиварці

Пиріг з вишнею рецепт в мультиварці
Маючи під рукою сучасні прилади для домашньої кулінарії, радувати родину смачною і корисною випічкою власного приготування стає нескладно.

Навіть в будній день, коли робота і уроки дітей відбирають багато часу, завжди можна знайти півгодини і спекти пиріг з вишнею, рецепт в мультиварці вам в цьому обов’язково допоможе. А якщо класичний варіант улюбленої випічки трохи доопрацювати, приділивши увагу її прикрашання і оригінальній подачі, то вам буде що подати до чаю і в святкові дні.

Простий пиріг з вишнею: покроковий рецепт в мультиварці

Складові

  • Вишні без кісточок – 400 г + –
  • Масло вершкове – 200 г + –
  • Цукор-пісок білий – 1 ст. + –
  • Яйця курячі великі – 4 шт. + –
  • Борошно пшеничне – 2 ст. + –
  • Розпушувач кондитерський – 1 ст.л. + –
  • Ваніль (порошок) – на кінчику ножа + –

Як приготувати смачний пиріг з вишнею в мультиварці

Свіжа ягода доступна тільки в літній сезон, а й заморожений продукт – цілком прийнятний варіант. Щоб звичайну випічку перетворити в святковий шедевр – пропонуємо присмачити її солодкої сметаною поливанням і шоколадною крихтою або різнобарвною карамельної посипкою.

  1. Спочатку зробимо масляну основу для випічки – зіб’ємо, злегка підтале в кімнатних умовах, масло і цукор. Процес затягувати не обов’язково, головне – щоб розтанули солодкі кристали.
  2. Яйця потрібно вводити по одному, і кожне наступне повинно додаватися після того, як в основі для тесту повністю «розійдеться» попереднє.
  3. Замішування завершуємо поступовим введенням борошна, перемішаної з розпушувачем і ваніллю.

Через брак ванілі можна використовувати ванільний цукор. Але його вводити в тісто потрібно разом зі звичайним цукровим піском. Кількість – один магазинний пакетик.

  1. Вишнева начинка робиться просто: миті ягоди без кісточок присипаємо 1-2 ст.л. цукру і перемішуємо.
  2. Потім залишається тільки зібрати пиріг: заливаємо тісто в мультічашу (змащувати її не потрібно – в тесті досить масла), зверху густо викладаємо вишні.
  3. Вибираємо в меню мультиварки програму «Випічка», встановлюємо час (від 60 до 100 хвилин, в залежності від модифікації кухонного агрегату), та стартуємо.

pirog-s-vishnej-recept-v-multivarke

7. Коли таймер подасть сигнал про завершення випікання – перевірте готовність пирога, проткнув його в найвищому місці дерев’яною зубочисткою. Якщо до деревини прилипне сире тісто, то встановлюємо таймер на додаткові 15-20 хвилин і повторно запускаємо мультиварку.

Як простий пиріг зробити святковим: поради до рецептом

А тепер поговоримо про те, як, приготований своїми руками, звичайний пиріг перетворити в святковий десерт.

  • Поки він печеться, беремо 250 г нежирної сметани (15% – ідеальний варіант) і збиваємо її з 4-5 ст.л. цукру до розчинення крупинок.

Занадто довго працювати міксером в даному випадку немає необхідності, оскільки нам знадобиться напіврідка заливка.

  • За допомогою столової ложки виливаємо солодку сметану на остигнула і витягнуту з форми випічку так, щоб солодкі цівки прикрасили її підрум’янені боковини.
  • Останній штрих – дрібна шоколадна крихта. Насипаємо її стільки, скільки не шкода.

Пиріг з вишнею в мультиварці: рецепт з сиром

Пропонуємо ще один, більш оригінальний, варіант улюбленої випічки на сирної основі. Особливо він сподобається тим, у кого дітвора наполегливо відмовляється їсти, багатий кальцієм, «м’який сир».

Складові

Для тесту

  • Борошно в / с – близько 2,5 ст .;
  • Яйця великі – 2 шт .;
  • Цукор білий – 2-3 ст.л .;
  • Масло вершкове – 100 г;
  • Розпушувач – 1 ч.л .;
  • Ванільний цукор – 1 пакетик.

Для начинки

  • Вишня свіжа – 300 г;
  • Сир (жирність будь-яка) – 350 г;
  • Сметана (20%) – 1 ст .;
  • Цукор-пісок – 6 ст.л .;
  • Яйця середні – 3 шт .;
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст.л.

pirog-s-vishnej-recept-v-multivarke.5jpg

Як спекти оригінальний пиріг з вишнею та сиром в мультиварці

  1. Спочатку розітріть м’яке масло з цукром до однорідності без крупинок, а потім по черзі введемо яйця, призначені для тесту.
  2. Далі вводимо суміш борошна, розпушувача і ванільного цукру – все добре перемішуємо.
  3. Еластичне тісто, яке у нас в результаті повинно вийти, викладаємо в мультічашу так, щоб утворилися високі бортики.

Щоб готова випічка витягалася без проблем – дно і бортики бажано змастити соняшниковою олією.

  1. Сиру тестову основу пирога посипаємо половиною крохмалю.
  2. Вишню (без кісточок) викладаємо зверху і притрушуємо залишками крохмальної посипання, щоб запобігти размяканіе ягідної начинки.
  3. В окремій глибокій ємності з’єднуємо продукти, що залишилися, заважаємо їх все до однорідності, після чого викладаємо на вишні і розрівнюємо.
  4. Закривши кришку мультиварки, виставляємо програму «Випічка», задаємо час 70 хвилин, натискаємо «Пуск».
  5. Після спрацьовування сигналу про завершення випікання, не можна відразу відкривати кришку, інакше – випічка може втратити пишність. Вимкнувши мультіагрегат з розетки, залишаємо його в закритому вигляді ще на 1 годину, і тільки потім відкриваємо кришку.
  6. Витягти, приготований в мультиварці за цим рецептом, ароматний вишневий пиріг можна буде тільки після його повного охолодження.
  7. При подачі вишукану випічку можна присипати цукровою пудрою.

pirog-s-vishnej-recept-v-multivarke.4jpg

Навіть недосвідчений кулінар може, при бажанні, здивувати своїх близьких і друзів своїми кондитерськими здібностями, для цього потрібно всього лише подати на стіл домашній пиріг з вишнею, спечений в мультиварці з будь-якого із запропонованих нами рецептів. З’єднуємо продукти в зазначеній послідовності, не забуваємо про правильно приготовленої соковитою начинці, поміщаємо в мультиварку – і готово.

Солодких вам пирогів і душевних посиденьок за кухлем чаю!