Пиріг з вишнею: рецепт покрокового приготування

Пиріг з вишнею рецепт покрокового приготування
Вишневі ягоди люблять все, а тому готувати випічку з такою начинкою – найправильніше рішення і безпрограшний варіант.

Ось тому сьогодні ми пропонуємо вам спекти простий пиріг з вишнею, рецепт, покроково розписаний, лише спростить вам і без того нескладну кулінарну задачу. Ароматний десерт з соковитою начинкою доведеться до речі до будь-якого чаювання, будь то святкові посиденьки або тихий затишний вечір в колі родини.

Як зробити вишневий пиріг в домашніх умовах

Складові

  • Масло вершкове – 90 г + –
  • Борошно пшеничне – 150 г + –
  • Вишня – 1 кг + –
  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Цукор-пісок білий – 120 г + –
  • Сіль – 1 щіпка + –
  • Розпушувач – 1 ч.л. + –
  • Цукор ванільний – 16 г + –

Як спекти найсмачніший пиріг зі свіжою вишнею

Ця випічка буде відкритого типу, так як її ягоди розташуються на верхівці десерту красивим червоним «покривалом». На смак пиріг вийде солодким, а по консистенції – ніжним, м’яким і повітряним.

Словом, якщо любите повітряні ягідні пироги, тоді поспішіть записати наступний рецепт в свою кулінарну книгу – він вас виручить ще ні разу.

  1. Очищаємо вишню від кісточок, а потім зціджувати з неї сік.
  2. Розміщуємо вершкове масло (доведене до кімнатної температури) в чашу міксера, додаємо до нього звичайний і ванільний цукор. Змішуємо додані компоненти до пастоподібного стану на мінімальній потужності міксера.
  3. Далі по одному вбиваємо в масу сирі яйця.
  4. Борошно просіваємо через сито, змішуємо її з розпушувачем і сіллю.
  5. Отриману сипучу суміш порціями (в три підходи) всипаємо в збиту олійно-яєчну суміш. Кожна порція борошна, всипати в масу, повинна супроводжуватися її помішуванням. Після всіх маніпуляцій у вас вийде відмінний тісто: м’яке, пишне, ніжне і приємне на дотик.
  6. Застеляємо форму для випічки пергаментом, після чого змащуємо його вершковим маслом.
  7. На підготовлене дно форми викладаємо ложкою готове тісто (бортики робити не потрібно) і розрівнюємо його по всьому діаметру.

pirog-s-vishnej-recept-poshagovogo-prigotovleniya.1jpg

8. На тісто кладемо свіжі вишневі ягідки, трохи придавлюємо їх до тесту руками і відправляємо пиріг в розігріту до 180 ° C духовку на 50 хвилин.

Після випікання десерт можна присипати цукровою пудрою або ванільним цукром, але це за бажанням.

Як приготувати бісквітний вишневий пиріг в духовці

Бісквіт – улюблена тестова основа багатьох дорослих і дітей. Ніжна повітряна текстура і витончений смак бісквітного тіста підкорюють гурманів, а соковита начинка з стиглих вишень лише підсилює приємне враження від дегустації.

Пиріг з вишнею – самий смачний і корисний, його можна готувати не тільки влітку, коли дерева обліплені цими ягодами, а й тоді, коли на дворі зима. Просто в таке (холодну) пору року варто використовувати заморожені ягоди, а про їхню наявність потрібно подбати ще в літній сезон.

Складові

  • Борошно пшеничне – 130 г;
  • Яйця курячі – 6 шт .;
  • Вишня (свіжа або заморожена) – 200 г;
  • Цукор – 200 г.

pirog-s-vishnej-na-kefire - 1 - simple-cake-with-cherries-on-kefir - 1

Рецепт приготування пирога (бісквіта) з вишнею: покроковий рецепт

  1. Яєчні білки відокремлюємо від жовтків.
  2. Білки збиваємо міксером до появи густої піни, потім всипаємо в білкову масу цукор (100 г) і продовжуємо все збивати далі.
  3. Решта 100 г цукру додаємо в жовтки, потім перетираємо компоненти до повного розчинення цукрових крупинок.
  4. З’єднуємо білки з жовтками, акуратно заважаємо їх, після – додаємо маленькими порціями борошно, і починаємо перемішувати тісто для пирога від низу до верху. Це дозволить збагатити бісквіт киснем, що додасть йому особливу легкість.
  5. Готове бісквітне тісто перекладаємо в вистеленную пергаментом (або просто змащену вершковим маслом) форму для випічки.
  6. Поверх тесту розкладаємо вимиту вишню без кісточок (якщо ягоди заморожені, то дайте їм трохи розморозитися, а потім відіжміть від надлишків соку).
  7. Розміщуємо форму з майбутнім вишневим пирогом в розігріту (до 180 ° C) духовку на 35 хвилин. Готовність випічки перевіряємо традиційним способом – за допомогою дерев’яної зубочистки або сірники.

Домашній пиріг з вишнею на кефірі: швидкий рецепт

Коли немає часу довго готувати випічку, а дуже потрібно спекти смачний пиріг до швидкого приходу важливих гостей, тоді цей рецепт вас однозначно виручить.

Мінімум простих інгредієнтів, швидкий заміс тесту і недовгий випікання – ось ті очевидні переваги, за які багато господинь люблять ягідні пироги на швидку руку. А враховуючи, що десерт виходить надзвичайно смачним, то його вигідність і популярність лише зростають.

Складові

Для тесту

  • Кефір або йогурт (без смакових добавок) – 1 ст .;
  • Розпушувач – 1 ч.л .;
  • Цукор – 100 г;
  • Ванілін – на кінчику ножа;
  • Вершкове масло – 100 г;
  • Сіль – ½ ч.л .;
  • Борошно пшеничне – 250 г;
  • Яйця курячі – 2 шт.

Для начинки

  • Вишня (свіжа або морожена) – 400 г;
  • Цукор – за смаком.

Швидкий рецепт домашнього вишневого пирога в духовці

  • Розм’якшене вершкове масло збиваємо з цукром, потім в збиту масляну масу вбиваємо яйця, всипаємо просіяне високосортну борошно, вливаємо кефір, а наостанок додаємо розпушувач і ванілін.
  • Переливаємо готове тісто в змащену маслом форму, прикрашаємо його зверху вишневими ягодами, після чого посипаємо все невеликим (або за смаком) кількістю цукру.
  • Пиріг випікаємо при традиційній температурі – 180 ° С протягом 30-40 хвилин.
  • Після закінчення випічки пиріг залишаємо в вимкненій духовці остигати, через деякий час дістаємо його з печі і прикрашаємо збитими вершками.
  • На цьому приготування закінчено – можна десерт подавати до столу.

pirog-s-vishnej-recept-poshagovogo-prigotovleniya.2jpg

За таким же принципом печуться пироги і з будь-якої іншої ягідної начинкою (журавлиною, малиною, персиками, смородиною, сливами, грушами, яблуками, абрикосами і т.п.). Технологія готування не змінюється, іншим буде лише кінцевий смак випічки.

Літо закінчується, але ви ще можете встигнути заготовити сезонні ягоди, щоб насолоджуватися всілякими стравами, в тому числі і десертами, круглий рік. Сьогодні ми вам розповіли лише про один тип випічки – пирозі з вишнею, проте рецепти покрокового приготування в інтернеті можна знайти на будь-які ягідні пироги.

Більшу частину рецептур популярних нині пирогів з ягодами ви можете знайти також і у нас на сайті.

  • Заливні пироги з ягодами
  • Смачний пиріг: рецепт із замороженою смородиною
  • Сирний пиріг з ягодами: рецепт для духовки
  • Відкриті пироги з ягодами
  • Пісочний пиріг з сиром і ягодами

Пиріг з яблуками рецепт на швидку руку

Смачного!