Вишневі ягоди люблять все, а тому готувати випічку з такою начинкою – найправильніше рішення і безпрограшний варіант.
Ось тому сьогодні ми пропонуємо вам спекти простий пиріг з вишнею, рецепт, покроково розписаний, лише спростить вам і без того нескладну кулінарну задачу. Ароматний десерт з соковитою начинкою доведеться до речі до будь-якого чаювання, будь то святкові посиденьки або тихий затишний вечір в колі родини.
Як зробити вишневий пиріг в домашніх умовах
Складові
- Масло вершкове – 90 г + –
- Борошно пшеничне – 150 г + –
- Вишня – 1 кг + –
- Яйця курячі – 2 шт. + –
- Цукор-пісок білий – 120 г + –
- Сіль – 1 щіпка + –
- Розпушувач – 1 ч.л. + –
- Цукор ванільний – 16 г + –
Як спекти найсмачніший пиріг зі свіжою вишнею
Ця випічка буде відкритого типу, так як її ягоди розташуються на верхівці десерту красивим червоним «покривалом». На смак пиріг вийде солодким, а по консистенції – ніжним, м’яким і повітряним.
Словом, якщо любите повітряні ягідні пироги, тоді поспішіть записати наступний рецепт в свою кулінарну книгу – він вас виручить ще ні разу.
- Очищаємо вишню від кісточок, а потім зціджувати з неї сік.
- Розміщуємо вершкове масло (доведене до кімнатної температури) в чашу міксера, додаємо до нього звичайний і ванільний цукор. Змішуємо додані компоненти до пастоподібного стану на мінімальній потужності міксера.
- Далі по одному вбиваємо в масу сирі яйця.
- Борошно просіваємо через сито, змішуємо її з розпушувачем і сіллю.
- Отриману сипучу суміш порціями (в три підходи) всипаємо в збиту олійно-яєчну суміш. Кожна порція борошна, всипати в масу, повинна супроводжуватися її помішуванням. Після всіх маніпуляцій у вас вийде відмінний тісто: м’яке, пишне, ніжне і приємне на дотик.
- Застеляємо форму для випічки пергаментом, після чого змащуємо його вершковим маслом.
- На підготовлене дно форми викладаємо ложкою готове тісто (бортики робити не потрібно) і розрівнюємо його по всьому діаметру.
8. На тісто кладемо свіжі вишневі ягідки, трохи придавлюємо їх до тесту руками і відправляємо пиріг в розігріту до 180 ° C духовку на 50 хвилин.
Після випікання десерт можна присипати цукровою пудрою або ванільним цукром, але це за бажанням.
Як приготувати бісквітний вишневий пиріг в духовці
Бісквіт – улюблена тестова основа багатьох дорослих і дітей. Ніжна повітряна текстура і витончений смак бісквітного тіста підкорюють гурманів, а соковита начинка з стиглих вишень лише підсилює приємне враження від дегустації.
Пиріг з вишнею – самий смачний і корисний, його можна готувати не тільки влітку, коли дерева обліплені цими ягодами, а й тоді, коли на дворі зима. Просто в таке (холодну) пору року варто використовувати заморожені ягоди, а про їхню наявність потрібно подбати ще в літній сезон.
Складові
- Борошно пшеничне – 130 г;
- Яйця курячі – 6 шт .;
- Вишня (свіжа або заморожена) – 200 г;
- Цукор – 200 г.
Рецепт приготування пирога (бісквіта) з вишнею: покроковий рецепт
- Яєчні білки відокремлюємо від жовтків.
- Білки збиваємо міксером до появи густої піни, потім всипаємо в білкову масу цукор (100 г) і продовжуємо все збивати далі.
- Решта 100 г цукру додаємо в жовтки, потім перетираємо компоненти до повного розчинення цукрових крупинок.
- З’єднуємо білки з жовтками, акуратно заважаємо їх, після – додаємо маленькими порціями борошно, і починаємо перемішувати тісто для пирога від низу до верху. Це дозволить збагатити бісквіт киснем, що додасть йому особливу легкість.
- Готове бісквітне тісто перекладаємо в вистеленную пергаментом (або просто змащену вершковим маслом) форму для випічки.
- Поверх тесту розкладаємо вимиту вишню без кісточок (якщо ягоди заморожені, то дайте їм трохи розморозитися, а потім відіжміть від надлишків соку).
- Розміщуємо форму з майбутнім вишневим пирогом в розігріту (до 180 ° C) духовку на 35 хвилин. Готовність випічки перевіряємо традиційним способом – за допомогою дерев’яної зубочистки або сірники.
Домашній пиріг з вишнею на кефірі: швидкий рецепт
Коли немає часу довго готувати випічку, а дуже потрібно спекти смачний пиріг до швидкого приходу важливих гостей, тоді цей рецепт вас однозначно виручить.
Мінімум простих інгредієнтів, швидкий заміс тесту і недовгий випікання – ось ті очевидні переваги, за які багато господинь люблять ягідні пироги на швидку руку. А враховуючи, що десерт виходить надзвичайно смачним, то його вигідність і популярність лише зростають.
Складові
Для тесту
- Кефір або йогурт (без смакових добавок) – 1 ст .;
- Розпушувач – 1 ч.л .;
- Цукор – 100 г;
- Ванілін – на кінчику ножа;
- Вершкове масло – 100 г;
- Сіль – ½ ч.л .;
- Борошно пшеничне – 250 г;
- Яйця курячі – 2 шт.
Для начинки
- Вишня (свіжа або морожена) – 400 г;
- Цукор – за смаком.
Швидкий рецепт домашнього вишневого пирога в духовці
- Розм’якшене вершкове масло збиваємо з цукром, потім в збиту масляну масу вбиваємо яйця, всипаємо просіяне високосортну борошно, вливаємо кефір, а наостанок додаємо розпушувач і ванілін.
- Переливаємо готове тісто в змащену маслом форму, прикрашаємо його зверху вишневими ягодами, після чого посипаємо все невеликим (або за смаком) кількістю цукру.
- Пиріг випікаємо при традиційній температурі – 180 ° С протягом 30-40 хвилин.
- Після закінчення випічки пиріг залишаємо в вимкненій духовці остигати, через деякий час дістаємо його з печі і прикрашаємо збитими вершками.
- На цьому приготування закінчено – можна десерт подавати до столу.
За таким же принципом печуться пироги і з будь-якої іншої ягідної начинкою (журавлиною, малиною, персиками, смородиною, сливами, грушами, яблуками, абрикосами і т.п.). Технологія готування не змінюється, іншим буде лише кінцевий смак випічки.
Літо закінчується, але ви ще можете встигнути заготовити сезонні ягоди, щоб насолоджуватися всілякими стравами, в тому числі і десертами, круглий рік. Сьогодні ми вам розповіли лише про один тип випічки – пирозі з вишнею, проте рецепти покрокового приготування в інтернеті можна знайти на будь-які ягідні пироги.
Більшу частину рецептур популярних нині пирогів з ягодами ви можете знайти також і у нас на сайті.
- Заливні пироги з ягодами
- Смачний пиріг: рецепт із замороженою смородиною
- Сирний пиріг з ягодами: рецепт для духовки
- Відкриті пироги з ягодами
- Пісочний пиріг з сиром і ягодами
Смачного!