Пиріг з сиром і щавлем, експрес-рецепт

Пиріг з сиром і щавлем експрес-рецепт
Кожна мама знає, як буває непросто нагодувати своє дорогоцінне чадо чимось корисним, адже малюк без кінця вимагає солодкого і смачного. Ідеальний варіант вітамінного сніданку і перекусу в полудень, який карапуз з’їсть із задоволенням, – пиріг з сиром і щавлем (рецепт покроково додається).

Якщо додати до цієї випічку цукор і ваніль, то отримаємо солодкий ніжний десерт, а якщо присолити начинку і заправити улюбленими спеціями – готова справжня закуска!

Користь і особливості застосування щавлевої листя

Природа подбала про те, щоб навесні наситити корисними наш виснажений зимовим авітамінозом організм. Недарма мало не перший дар, що звільнилися від снігу грядок, – ніжна щавлева зелень.

  • Вона неймовірно багата залізом, тому людям, що страждають на анемію, неодмінно потрібно їсти салати зі щавлем і варити з нього борщі і холодники.
  • Багато в щавлевої листі і вітамінів групи В. Тому тим, хто любить ласувати зеленню з кислинкою, не страшні стреси. Та й зовнішній вигляд у таких людей завжди квітучий, а здоров’я перебуває в повному порядку, і це все завдяки насиченості щавлевої листя вітаміном С.

pirog-s-tvorogom-i-shhavelem-ekspress-recept4

  • Ще один аргумент на користь щавлю – він однаково гарний і в вітамінних салатах, і випічці, причому як солодкою, так і закусочної.

Пропонуємо два універсальних рецепта пирога з сиром і щавлем. Сир можна використовувати будь-якої жирності.

Щавель краще брати свіжий, але не в сезон зійде і морожений. Оливкова олія в рецепті можна замінити різаними оливками – вийде також смачно!

Солоний щавлевий пиріг з сирною начинкою: швидкий рецепт

Складові

  • Сир м’який – 300 г + –
  • Яйця курячі категорії «С1» – 3 шт. + –
  • Щавель свіжий (зелень) – 1 великий пучок + –
  • Тісто листове бездріжджове – 200 г + –
  • Сіль – 1/3 ч. Л. + –
  • Чорний перець мелений – 1/3 ч. Л. + –
  • Суміш прованських трав – 1 щіпка + –
  • Оливкова олія – ​​1 ст. л. + –
  • Рослинна олія – ​​1 ч. Л. + –

Як зробити швидкий пиріг з щавлевої зеленню і сиром без дріжджів

Найкраща випічка – тільки що вийнята з духовки до Свіжозаварений чаю або кави. Вранці возитися з тестом колись, тому пропонуємо скористатися вже готовим. Залишиться тільки зробити начинку для пирога, на що піде буквально кілька хвилин.

  1. Форму для випічки (діаметром близько 25 см) покриваємо тонкою плівкою масла.
  2. Викладаємо в неї тісто, розподіливши так, щоб вийшли бортики.
  3. Включаємо духовку і виставляємо температуру 180 ° С. Нехай вона поки гріється, а ми візьмемося за начинку.
  4. Беремо миску глибше і розбиваємо туди сирі яйця.
  5. Додаємо сирну масу і починаємо перемішувати до однорідності.
  6. Тепер посолимо, присмачити перцем і ароматними травами, додамо оливкова олія для ароматності і ситності.
  7. Викладаємо підготовлену сиру начинку в форму і розподіляємо так, щоб вона лягла рівномірно.

pirog-s-tvorogom-i-shhavelem-ekspress-recept3

Якихось 40 хвилин – і смачна випічка готова! Поки вона печеться в духовці, є час розбудити, зібрати в школу дітвору і трохи зайнятися своєю зовнішністю.

Пиріг на десерт зі щавлем і солодкої сирною начинкою

У вихідні, коли часу побільше, можна порадувати сім’ю солодкої оригінальної випічкою зі щавлевої начинкою з домашнього тесту. А сир зробить його ще більш корисним і смачним.

Складові

Для тесту

  • Масло вершкове – 100 г;
  • Розпушувач для тестової основи – 1 ч. Л .;
  • Яйце куряче велике – 2 шт .;
  • Сметана – 100 г;
  • Борошно в / с пшеничне – 350 г;
  • Цукор білий – 2 ст. л .;
  • Сіль – ¼ ч. Л.

Для начинки

  • Сир (можна сухуватий) – 100 г;
  • Щавель (свіжий або в заморожуванні) – 200 г;
  • Крохмаль з картоплі – 2 ст. л .;
  • Цукор білий – 4-5 ст. л .;
  • Сіль – щіпка.

Як спекти самому ситний пиріг з соковитою сирно-щавлевої начинкою

Спочатку зробимо легке пісочне тісто

  1. Масло потрібно розтопити. Для цього кладемо його в сотейник (сковороду) з товстим дном і плавимо на повільному вогні.
  2. Трохи охолоджуємо розтоплене олію, додаємо в нього одне ціле сире яйце і жовток іншого (білок залишимо для змащення).
  3. Тепер всипаємо цукор і все розмішуємо до однорідної консистенції.
  4. Далі вводимо в основу для тесту сметану, змішуємо.
  5. Поєднавши борошно і розпушувач, вводимо сипучку і перемішуємо все до однорідності. Тісто має вийти м’яким і масляним. Скачує його в грудку і поки відкладаємо вбік, прикривши, щоб не підсохли.

Займемося начинкою для домашнього пирога зі щавлем

  1. Промиваємо щавель і підсушують його на рушник, зрізаємо жорсткі черешки – вони нам не знадобляться.
  2. Ніжну зелень нарізаємо смужками товщиною близько 5 мм.
  3. Складаємо вітамінну нарізку в глибоку посудину, засипаємо цукром (його можна класти менше), присаливаем, даємо настоятися 10 хвилин.
  4. Тепер додамо крохмаль (він додасть начинці приємну густоту), а за ним – сирну масу. Перед цим її бажано розім’яти виделкою або перебити блендером.

Підготуємо пиріг до випікання в духовці

  1. Тісто ділимо на дві частини, одна з яких нехай буде трохи більше. Першу розгортаємо в млинець з таким розрахунком, щоб він не тільки покрив дно заготовленої форми (діаметр – 23-25 ​​см), але і бортики. Змащувати формочку не треба!
  2. Тепер заповнимо її начинкою, рівномірно розмістивши всередині форми.
  3. Меншу частину тіста розкачати в млинець і накриємо їм пиріг, защіпнув краю. Зверху можна зробити в тесті надрізи в шаховому порядку – вийде красиво. До того ж через ці дірочки під час приготування в духовці буде виходити пар.
  4. Відправляємо пиріг в розігріту до 170 ° С піч. Випічка буде повністю готова через 50 хвилин. Через 15 хвилин після відправки пирога в духовку його потрібно вийняти і покрити зверху збитим сирим білком.

pirog-s-tvorogom-i-shhavelem-ekspress-recept2

Різати готову випічку з оригінальною щавлевої начинкою можна буде через півгодини після вилучення з печі. Зі склянкою парного молока або чашкою ароматного трав’яного чаю він буде особливо смачний.

Ми ще раз переконалися, що з добре відомих і цілком доступних продуктів, при бажанні, можна приготувати нове оригінальне блюдо, наприклад пиріг зі свіжим щавлем і сиром.

Про всяк випадок ми підготували два варіанти (рецептури) улюбленої випічки – з солодкою начинкою (щоб вийшов справжній ароматний десерт) і солоної (щоб на столі з’явилася живильна вишукана закуска). А вже який краще – вирішувати вам.

Смачних пирогів і приємного чаювання!