Пиріг з сиром і полуницею

Пиріг з сиром і полуницеюПриготуємо ніжну запіканку на тонкому пісочному коржі, додавши шар свіжої сезонної ягоди, – отримаємо відмінний нехлопотний пиріг з сиром і полуницею. По-домашньому невигадлива, але смачна випічка доведеться до речі як в будні, так і при недільному чаюванні в колі сім’ї. Шматочок такого пирога добре підходить в якості десерту до сніданку, а з ложкою сметани, доповненням у вигляді питного йогурту, склянки кефіру або молока, перетворюється в корисний і ситний полуденок.

Стійка пісочна основа міцно тримає невагому сирну начинку з м’якою текстурою, дозволяє нарізати випічку на рівні сегменти і робить більш зручним для подачі. Теплий аромат ванілі і вставки соковитої полуниці облагороджують простий пиріг і розбурхують апетит!

Складові:Пиріг з сиром і полуницею

Для тіста:

  • вершкове масло – 80 г;
  • цукор – 4 ст. ложки;
  • яєчні жовтки – 3 шт .;
  • борошно – 150-180 г.

Для начинки:

  • полуниця – 200 г;
  • сир 5% або вище – 300 г;
  • цукор – 4 ст. ложки;
  • ванільний цукор – 8-10 г;
  • яєчні білки – 3 шт .;
  • крохмаль картопляний – 1 ч. ложка.

Пиріг з сиром і полуницею рецепт з фото

  1. Готуємо пісочний корж. Масло завчасно виймаємо з холодильника, залишаємо при кімнатній температурі до розм’якшення. Потім засипаємо цукром і розтираємо з допомогою вилки.Пиріг з сиром і полуницею
  2. Яйця акуратно поділяємо на білки і жовтки. Останні додаємо до розтертого маслу, а білкову суміш поміщаємо в суху і чисту посуд і поки прибираємо в холодильник.Пиріг з сиром і полуницею
  3. Перемішуємо масло з жовтками. Підсипає борошно, замішуємо пластичне пісочне тісто. Довгий заміс не потрібен, з нас потрібно тільки зібрати компоненти в єдиний м’який ком, не більше.Пиріг з сиром і полуницею
  4. Розтягуємо тісто тонким шаром по формі діаметром 24 см, піднімаємо невеликий бортик (вистій 1,5-2 см). Прибираємо форму з пісочної основою на півгодини в холодильник або ставимо на 15 хвилин в морозильну камеру.Пиріг з сиром і полуницею

    Начинка для пирога з сиром і полуницею

  5. Поки охолоджується тісто, підготуємо сирну начинку. Сир змішуємо з цукровим піском і ванільним цукром, розтираємо виделкою або ложкою до мінімальної зернистості.Пиріг з сиром і полуницею
  6. Дістаємо охолоджені білки, збиваємо міксером до пишноти і стійкості. Щоб перевірити готовність, схиляємо або перевертаємо миску – збита маса повинна залишатися нерухомою.Пиріг з сиром і полуницею
  7. У 2-3 заходи перекладаємо «повітряні» білки до сиру, втручаємося легкими рухами від низу до верху.Пиріг з сиром і полуницею
  8. Дістаємо форму з охолодженим затверділим тестом, посипаємо корж крохмалем і злегка розтираємо долонею.Пиріг з сиром і полуницею
  9. Полуницю промиваємо, обриваємо «хвостики». Нарізаємо ягоду тонкими пластинами і розподіляємо по пісочної основі.Пиріг з сиром і полуницею
  10. Поверх полуниці викладаємо сирну начинку рівномірним шаром.Пиріг з сиром і полуницею
  11. Ставимо пиріг в розігріту духовку. Випікаємо близько 40-50 хвилин при 180 градусах (до легкого зарум’янювання сиру).Пиріг з сиром і полуницею
  12. Готового виробу даємо повністю охолонути у формі і тільки потім виймаємо з посуду.Пиріг з сиром і полуницею
  13. За бажанням прикрасивши жменею свіжої ягоди, пиріг з сиром і полуницею подаємо!Пиріг з сиром і полуницею

Приємного чаювання!