Пиріг з сиром і яблуками

Пиріг з сиром і яблукамиЗ ходових і доступних продуктів готуємо смачний пиріг з сиром і яблуками в духовці. З’єднуємо тонку «чашу» тесту і високий пласт ніжною начинки, для якої змішуємо продукти в єдину «шовковисту» масу за допомогою блендера. Для десертного аромату традиційно додаємо ванільний цукор, а для кращого згущення – крохмаль. Білки збиваємо окремо для більшої ніжності і «легкості» сирного наповнювача.

За ідею беремо всім відомий рецепт цветаевского пирога. Ми залишаємо без зміни універсальне тісто і велика кількість яблучних скибочок, але сметанним заливку замінюємо іншою начинкою. Вдала варіація, яка напевно сподобається любителям львівського сирника, сирного чізкейку, запіканки і інших десертів на основі сиру.

Складові:Пиріг з сиром і яблуками

Для тіста:

  • сметана 15-20% – 100 г;
  • борошно – 200 г;
  • розпушувач тіста – 1 ч. ложка;
  • вершкове масло – 100 г;
  • цукор – 2 ст. ложки.

Для начинки:

  • сир – 400 г;
  • сметана 15-20% – 120 г;
  • цукор – 100 г;
  • яйця – 2 шт .;
  • вершкове масло – 50 г;
  • крохмаль картопляний – 15 г;
  • ванільний цукор – 1 ч. ложка;
  • яблука – 400 г (+1 ст. ложка цукру).

Пиріг з сиром і яблуками в духовці рецепт з фото

  1. Готуємо сметанне тісто. Масло дістаємо з холодильника і чекаємо його розм’якшення, потім змішуємо з цукром і ретельно розтираємо виделкою.Пиріг з сиром і яблуками
  2. Додаємо сметану, розмішуємо масляну масу.Пиріг з сиром і яблуками
  3. Всипаємо змішану з розпушувачем борошно. Замішуємо м’який і еластичний кому тесту.Пиріг з сиром і яблуками
  4. Без попереднього охолодження відразу переносимо борошняну масу в форму діаметром 22 см (по дну можна прокласти лист пергаментного паперу). Розтягуємо тісто тонким шаром, по всьому колу формуємо борт заввишки близько 4 см.Пиріг з сиром і яблуками

    Начинка для пирога з сиром і яблуками

  5. Сир з’єднуємо зі сметаною. Розтираємо з допомогою погружного блендера до з’єднання продуктів в єдину масу. Для рецепта краще вибрати сир з високим відсотком жирності і мінімальною зернистістю.Пиріг з сиром і яблуками
  6. Жовтки акуратно відокремлюємо від білків, додаємо до сирно-сметанному міксу (білкову суміш зберігаємо в окремій чистій і сухій посуді). Слідом завантажуємо до сирної суміші крохмаль, ванільний і звичайний цукор. Вливаємо розтоплене і охолоджене масло.Пиріг з сиром і яблуками
  7. Продовжуємо змішувати складові начинки блендером. Працюємо погружной насадкою до отримання однорідної гладкості, без грудок і сирних крупинок.Пиріг з сиром і яблуками
  8. Повертаємося до білків. Збиваємо суміш міксером до стійких піків (при нахилі і перевертанні миски білкова піна повинна залишатися нерухомою).Пиріг з сиром і яблуками
  9. Переносимо пишну білосніжну масу до сирної суміші.Пиріг з сиром і яблуками
  10. Втручаємося білки від низу до верху ложкою або силіконової лопаткою. Блендер і міксер більше не використовуємо. Пиріг з сиром і яблуками
  11. Видаливши шар шкірки і середину з насінням, ріжемо яблука тонкими часточками. Прогріваємо в мікрохвильовій печі 5-8 хвилин (до легкого пом’якшення). Якщо використовується м’який сорт яблук, цей крок можна пропустити.Пиріг з сиром і яблуками
  12. Викладаємо яблучні дольки в форму з тестом рівним шаром. Присипаємо ложкою цукру.Пиріг з сиром і яблуками
  13. Зверху викладаємо сирну суміш, розрівнюємо.Пиріг з сиром і яблуками
  14. Тримаємо пиріг з сиром і яблуками в духовці (заздалегідь нагрітій до 180 градусів) приблизно 40-50 хвилин. Начинка повинна помітно підрум’янитися.Пиріг з сиром і яблуками
  15. Готову випічку охолоджуємо, дістаємо з форми. Ріжемо на порції і приступаємо до чаювання!Пиріг з сиром і яблуками

Пиріг з сиром і яблуками готовий! Смачного!