Дуже смачний пиріг з малиною, рецепт якого я не так давно знайшла і випробувала. Пиріг готується на основі рубленого тесту, також як чорничний пиріг і пиріг з брусницею. Частина борошна в тісті я замінила меленим мигдалем. Це дуже смачний пиріг.
Для приготування пирога з малиною за рецептом нам знадобиться:
для рубленого тіста
- 100 грам борошна,
- 150 грам мигдалю,
- 125 грам вершкового масла або маргарину,
- 1 яйце,
- 50 грам цукру,
для начинки
- 300 грам малини,
- 200 грам білого шоколаду,
- 300 грам вершків,
- 4 жовтки,
- 1 столова ложка ванільного цукру.
Рецепт приготування смачного пирога з малиною, вершками і білим шоколадом.
приготуємо рубане тісто. Подробиці приготування можна подивитися тут. Розповім основні моменти і нюанси приготування.
- Мигдаль вимиємо і висушити, краще це зробити заздалегідь.
- Сухий мигдаль подрібнити в блендері.
- Для отримання олійно-горіхово-борошняної крихти складемо в комбайн борошно, мелений мигдаль, цукор, порізане на невеликі шматочки заморожене масло (маргарин). Використовуємо насадку-ніж. Включаємо комбайн на максимальну потужність і отримуємо крихту.
- Додаємо яйце, включаємо комбайн ще раз і замішуємо тісто.
- Тісто відразу розподіляємо по формі і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
Для збільшення натисніть на картинку
При заміні частини борошна меленим мигдалем тісто вийшло більш крихке, тому розкачати його за формою качалкою трохи проблематично. Я розім’яти тісто рівномірно по формі руками.
Нагріваємо духовку до 200 градусів, наколює основу для пирога вилкою і ставимо випікатися на 10-15 хвилин. Дістаємо основу з духовки, викладаємо на неї заморожену малину і печемо ще хвилин 7-10.
Для збільшення натисніть на картинку
приготуємо вершкову заливку. Наламаємо шоколад на дрібні шматочки. Вершки доведемо до кипіння. Заллємо шоколад киплять вершками і розмішати масу до отримання однорідної консистенції.
У теплу шоколадну суміш додамо жовтки і ванільний цукор, ще раз ретельно перемішуємо.
Для збільшення натисніть на картинку
Дістаємо основу для пирога з духовки, заливаємо вершковою сумішшю і ставимо пектися ще на 40-60 хвилин, поки не запече поверхню. Температуру при цьому зменшуємо до 160 градусів.
Я робила пиріг із замороженої малини. Попередньо її не розморожувати, а виклала на напівготову основу з тіста і пекла. Свіжу і розморожену (без соку) малину відразу заливаємо вершковою сумішшю і печемо всі разом.
Дістаємо готовий пиріг з духовки, охолоджуємо і нарізаємо на порційні шматки. Можна пити чай.
Смачного.