Пиріг з малиною (рецепт)

Дуже смачний пиріг з малиною, рецепт якого я не так давно знайшла і випробувала. Пиріг готується на основі рубленого тесту, також як чорничний пиріг і пиріг з брусницею. Частина борошна в тісті я замінила меленим мигдалем. Це дуже смачний пиріг.

Пиріг з малиною рецепт

Для приготування пирога з малиною за рецептом нам знадобиться:

для рубленого тіста

  • 100 грам борошна,
  • 150 грам мигдалю,
  • 125 грам вершкового масла або маргарину,
  • 1 яйце,
  • 50 грам цукру,

для начинки

  • 300 грам малини,
  • 200 грам білого шоколаду,
  • 300 грам вершків,
  • 4 жовтки,
  • 1 столова ложка ванільного цукру.

Рецепт приготування смачного пирога з малиною, вершками і білим шоколадом.

приготуємо рубане тісто. Подробиці приготування можна подивитися тут. Розповім основні моменти і нюанси приготування.

  1. Мигдаль вимиємо і висушити, краще це зробити заздалегідь.
  2. Сухий мигдаль подрібнити в блендері.
  3. Для отримання олійно-горіхово-борошняної крихти складемо в комбайн борошно, мелений мигдаль, цукор, порізане на невеликі шматочки заморожене масло (маргарин). Використовуємо насадку-ніж. Включаємо комбайн на максимальну потужність і отримуємо крихту.
  4. Додаємо яйце, включаємо комбайн ще раз і замішуємо тісто.
  5. Тісто відразу розподіляємо по формі і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.

Мигдальне рубане тісто

Для збільшення натисніть на картинку

При заміні частини борошна меленим мигдалем тісто вийшло більш крихке, тому розкачати його за формою качалкою трохи проблематично. Я розім’яти тісто рівномірно по формі руками.

Нагріваємо духовку до 200 градусів, наколює основу для пирога вилкою і ставимо випікатися на 10-15 хвилин. Дістаємо основу з духовки, викладаємо на неї заморожену малину і печемо ще хвилин 7-10.

7359

Для збільшення натисніть на картинку

приготуємо вершкову заливку. Наламаємо шоколад на дрібні шматочки. Вершки доведемо до кипіння. Заллємо шоколад киплять вершками і розмішати масу до отримання однорідної консистенції.

У теплу шоколадну суміш додамо жовтки і ванільний цукор, ще раз ретельно перемішуємо.

7365

Для збільшення натисніть на картинку

Дістаємо основу для пирога з духовки, заливаємо вершковою сумішшю і ставимо пектися ще на 40-60 хвилин, поки не запече поверхню. Температуру при цьому зменшуємо до 160 градусів.

IMG_7398

Я робила пиріг із замороженої малини. Попередньо її не розморожувати, а виклала на напівготову основу з тіста і пекла. Свіжу і розморожену (без соку) малину відразу заливаємо вершковою сумішшю і печемо всі разом. 

Дістаємо готовий пиріг з духовки, охолоджуємо і нарізаємо на порційні шматки. Можна пити чай.

Пиріг з малиною рецепт

Пиріг з малиною рецепт

Смачного.