Щоб порадувати домочадців чимось смачненьким іноді просто достатньо пробігтися до найближчого магазину за нехитрими продуктами. Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати пиріг з лаваша з сиром солодкий, щоб він вийшов соковитим, ароматним і дуже апетитним! Ми підібрали кілька простих рецептів, які сподобаються і вам простотою виконання, і вашим близьких за прекрасний смак.
Начинку можна варіювати за своїм бажанням, роблячи її солоною або солодкої, адже за столом завжди знайдуться і ласуни, і любителі «серйозної» їжі.
Крім того для приготування використовуємо і духовку, і мультиварку.
Для початку приготуємо десертний пиріг в духовці.
Пиріг з лаваша з сиром солодкий
Складові
- Лаваш тонкий – 3 шт. + –
- Сир – 400 г + –
- Цукор-пісок білий – 150 г + –
- Яйця курячі – 2 шт. + –
- Масло вершкове (можна замінити на сметану) – 3 ст.л. + –
- Кефір – 1 стакан + –
- Ванілін – на кінчику ножа + –
- Кориця (за бажанням) – на кінчику ножа + –
Як приготувати пиріг
Є кілька варіантів цього рецепта, пропонуємо спробувати обидва, щоб вибрати потрібний.
Приготуємо начинку:
- змішуємо в глибокій посуді сир з цукром;
- якщо хочеться отримати тонку кремообразную текстуру, краще скористатися блендером або міксером, якщо ж, навпаки, більше подобається зерниста, розмішуємо сир з цукром виделкою.
- в начинку за бажанням додаємо сметану, вершкове масло або кефір, щоб вона легко перемішувалася і наносилася на лаваш;
- Також підсипає ванілін або корицю.
Розстеляємо лаваш і змащуємо його 1/3 частини начинки. Закручуємо рулетом і відставляємо в сторону. Аналогічну операцію виробляй і з іншими лавашами.
Беремо круглу роз’ємну форму або глибоке деко, змащуємо маслом (рослинним або вершковим) або маргарином і викладаємо рулети уздовж країв, щоб вийшло щось на зразок равлики.
Якщо вони порвуться, нічого страшного, ми все одно приготуємо для пирога заливку.
В окремому посуді змішуємо яйця, кефір, при бажанні підсипає 1-2 ст.л. цукру і ароматних приправ і заливаємо рулети з лаваша.
Лопаткою піднімаємо їх, щоб яєчна суміш потрапила також і на дно.
Одержаний пиріг ставимо в розігріту до 190 ° С духовку і випікаємо 30 хвилин. Даємо охолонути в деку або формі хоча б з півгодини, щоб він схопився, потім виймаємо лопаткою на блюдо або нарізаємо прямо так на порційні шматки і подаємо.
Смачного!
У таку начинку можна додати за бажанням родзинки, курагу, чорнослив або інші сухофрукти або цукати. На вказане в рецепті кількість інгредієнтів буде потрібно не більше 100 г сухофруктів.
Якщо вони дещо жорстким, краще залити їх на 30 хвилин гарячою водою, а потім злити – в сирі вони будуть ніжніше.
Варіант 2
Цей рецепт передбачає більш ситну заливку.
- Робимо рулети так само, як і в попередньому рецепті: 300 г сиру змішуємо з 100 г цукру або пудри, додаємо вершки, кефір або молоко, щоб консистенція стала нагадувати густу сметану.
- Викладаємо рулети в змащену форму так, щоб зазори між ними були мінімальні і беремося за приготування заливки. З’єднуємо в чашці 4 яйця, 1 склянки борошна, додаємо ще 100 г цукру і соду – збиваємо все в кремоподібне тісто, як на шарлотку і виливаємо поверх лавашей.
- Ставимо пиріг випікатися в духовку на 30 хвилин при 180 ° С.
Готовому даємо постояти на відкритому повітрі, посипаємо цукровою пудрою, тертим шоколадом, корицею або поливаємо глазур’ю.
В заливку можна додати на свій розсуд какао, так солодкий пиріг з лаваша з сиром вийде ще смачніше, головне, зробити це до того, як всипати в нього борошно, інакше тісто може стати дуже густим.
Ну, а тим, хто віддає перевагу більш ситну випічку, рекомендуємо наш наступний рецепт.
Пиріг з сиром і зеленню
Можна спекти його в мультиварці, а можна приготувати в духовці. І в тому, і в іншому випадку страва вийде надзвичайно смачним.
Складові
- Сир – 300 г;
- Лаваш вірменський – 3 листа;
- Сметана – 150 мл;
- Яйце – 1 шт .;
- Зелень (кінза, петрушка, кріп) – 1 пучок;
- Сіль, чорний перець, паприка – за смаком.
Приготування
- Добре промиваємо зелень, даємо стекти, щоб не було зайвої вологи і дрібно рубаємо її. Живці прибираємо – в начинці вони будуть дуже жорсткими.
- З’єднуємо зелень з сиром в глибокому посуді, солимо, перчимо і добре перемішуємо. Якщо начинка здається занадто сухий, додаємо трохи кефіру для пом’якшення, сметани або простої води.
- Розстеляємо на столі перший лист лаваша і наносимо на поверхню половину всього сиру. Закручуємо в рулет і відставляємо. Таким же чином робимо наступний рулетик.
- Тепер беремося за приготування заливки. Для цього збиваємо 1 велике або пару дрібних яєць зі сметаною, додаємо дрібку солі, також приправляємо за своїм бажанням.
- У глибоку змащену рослинним або вершковим маслом форму викладаємо обоє рулету так, щоб зазори між ними були мінімальні. Найкраще зробити це по спіралі. Заливаємо яєчної суміш так, щоб вона потрапила і на дно.
- Ставимо пиріг в розігріту духовку і випікаємо при 180 ° С протягом півгодини. Готовий пиріг з форми можемо вийняти, давши йому попередньо подостить на повітрі, а можемо нарізати прямо в ній.
Подаємо зі сметаною або змастивши верх вершковим маслом.
Варіант з бринзою в мультиварці
Аналогічним чином робиться такий пиріг з лаваша з бринзою і сиром.
- З’єднуємо в рівних пропорціях, 150 г сільського сиру і 150 г бринзи. Розмішуємо їх виделкою разом з 1 пучком рубаною зелені, пробуємо на сіль, при необхідності можемо розбавити начинку 1-2 ст.л. води або кефіру.
- Щоб спекти пиріг з лаваша з сиром і бринзою в мультиварці, змащуємо її чашу, як звичайну форму, викладаємо в неї рулети, заливаємо яєчною сумішшю з кефіром або сметаною і ставимо на режим «Випічка» на 1 годину.
- Після того, як спрацює таймер, акуратно перевертаємо пиріг і даємо світлій стороні зарум’яниться ще протягом 15-20 хвилин на тому ж режимі.
Подаємо, посипавши зеленню і полив сметаною.
Як бачите, в приготуванні пирога з лаваша з сиром із солодкою начинкою або з сиром і зеленню немає нічого складного. Вибираємо будь-який рецепт, і сміливо творимо чудове блюдо, прекрасно підходить для полудня, сніданку або легкого вечері.
Спробуйте, і результат вас не розчарує, друзі!