Пиріг з кабачків, рецепт в духовці

pirog-iz-kabachkov-recept-v-duxovke
Для кожної господині ранковий час стає справжнім головним болем, адже потрібно щось готувати зголоднілим домочадцям, а думок з цього приводу немає.

Щоб догодити і старим і Млада, і найменшим членам родини, безперечно варто зробити пиріг з кабачків, адже випічку люблять усі, а овочі обов’язково повинні бути в нашому раціоні. Варіантів рецептів на дану тему за всю кулінарну історію накопичилося ну дуже багато, ми ж вирішили допомогти вам з вибором і познайомити з найкращими стравами.

Пиріг з кабачків з сиром в духовці

Складові

  • Кабачки – 350 г + –
  • Сир – 100 г + –
  • Зелена цибуля – 1 пучок + –
  • Часник гранульований – 1 ч.л. + –
  • Яйця курячі – 3 шт + –
  • Молоко – 180 мл + –
  • Борошно пшеничне – 170 г + –
  • Сіль – 1/4 ч.л. + –

Як приготувати пиріг з кабачків в духовці

  1. У глибоку об’ємну миску вбиваємо яйця і разом з дрібкою солі збиваємо їх віночком до легкої пінки.
  2. Потім вливаємо до яєць молоко, всипаємо просіяне борошно і все гарненько пробиваємо міксером до отримання однорідного тіста.
  3. Всипаємо в тісто гранульований часник, дрібненько нарізану зелену цибулю і тертий на тертці сир, знову все перемішуємо.
  4. Кабачки миємо й шаткуємо на тертці-шатківниці тонкими кружальцями, які потім укладаємо в тісто, акуратно перемішуємо, щоб кабачки були всі покриті тестової масою.
  5. Тепер перекладаємо основу для пирога в невелику глибоку вогнетривку форму і відправляємо в піч на 25 хвилин. Температура випікання пирога не повинна опускатися нижче 185 ° С.

Листковий пиріг «Веселка» з кабачків

Цей пиріг не тільки дуже смачний, але і неймовірно красивий. Однак рецепт цієї випічки зовсім нескладний. Оригінальна укладання овочів шарами створює ілюзію веселки, а класична вершкова заливка надає випічці неперевершену ніжність і легкість.

pirog-iz-kabachkov-recept-v-duxovke2

Складові

  • Кабачки дрібні – 2-3 шт;
  • Морква велика – 2 шт;
  • Вода крижана – 5 ст.л .;
  • Сир твердо-м’який – 0,15 кг;
  • Яйця курячі 1 категорії – 3 шт;
  • Вершки – 1 стакан;
  • Масло «селянське» – ½ пачки;
  • Борошно високосортна пшеничне – 1 склянка;
  • Часник – 1/3 головки;
  • Мускат мелений – 1 ч.л .;
  • Сіль за смаком.

Як спекти пиріг з кабачками

  1. Секрет цього пирога в його незвичайної укладанні начинки, а також в шикарному рубаною тесті. Готується таке тісто дуже просто. На стіл просіюємо борошно, в центр кладемо твердий холодний шматок масла і починаємо його рубати ножем все дрібніше і дрібніше, періодично присипаючи борошном. В результаті масло потрібно розкришити і перетерти з борошном. Однорідність в даному випадку не потрібна, вистачить і того, що олійно-борошняні грудочки будуть розміром з горошину. Потім вливаємо в тісто 5 ст.л. крижаної води з морозилки і швидко замішуємо тісто. Знову ж, однорідність не потрібно, аби вся маса склеїлася в один клубок. На весь заміс після додавання води не повинно піти більше пари хвилин.
  2. Готове тісто укладаємо в форму для випікання і руками розподіляємо по дну і стінок. У тих місцях, де тісто жестковатое, можна тиснути на нього сильніше. Сформувавши в листі кошик з тіста, прибираємо його в холодильник.
  3. Переходимо до начинки. Кабачки і моркву чистимо від шкірки, а потім все тим же ножем для чищення картоплі шаткуємо овочі уздовж тонкими стрічками.
  4. Тепер виймаємо форму з холодільнка і по стінках починаємо укладати овочеві стрічки, чергуючи їх. Укладаємо стрічки, ставлячи їх ребром по спіралі. Наповнюємо таким чином всю тестову кошик.
  5. І найголовніше – заливка. Готується вона зовсім вже просто. Сир і часник перетираємо на терці, змішуємо з яйцями і вершками, гарненько збиваємо все разом, солимо за смаком і умащали мускатом.
  6. Отриманою заливкою акуратно і рівномірно заливаємо овочі і прибираємо форму в духовку (180 ° С) на годину.

Пироги з кабачків на сковороді

Традиційне частування на сніданок для всієї родини – це, звичайно ж, пиріжки прямо з печі. Начинок для цієї випічки в кулінарних архівах ну дуже багато, але з кабачками пироги їли не багато. І даремно!

pirog-iz-kabachkov-recept-v-duxovke3

Складові

  • Тісто здобне дріжджове – 0,8 кг;
  • Кабачки молоді – 1 шт;
  • Морквина – 100 г;
  • Цибуля зелена – 8 пір’я;
  • Ріпчаста цибулина – 1 шт;
  • Яйця зварені вкрутую- 4 шт;
  • Олія – ​​150 мл;
  • Приправа «суміш перців» – ½ ч.л .;
  • Сіль дрібна – за смаком.

Як готувати пироги з кабачками

  1. Так як тісто для пиріжків ми використовуємо вже готове, або ви можете поставити своє улюблене тісто на пиріжки по сімейним рецептом, то відразу ж переходимо до приготування начинки.
  2. Цибуля ріпчаста дрібно кришимо квадратиками і на середньому вогні в сковороді, змащеній масло, пасеруємо його до прозорого стану, після чого всипаємо моркву і страхуємо овочі разом 7 хвилин.
  3. Потім додаємо до пассировку поросяти, ягняти кабачки і тушкуємо все разом на помірному вогні 15 хвилин під кришкою. Якщо кабачки молоденькі, то шкірку можна не зрізати. З більш зрілих плодів краще видалити шкірку і великі насіння.
  4. Через чверть години знімаємо сковороду з вогню і охолоджуємо начинку. Тим часом нарізаємо дрібно яйця, кришимо зелена цибуля і все це змішуємо з овочевою начинкою, яку також слід підсолити і поперчити за смаком.
  5. Тісто розділяємо на невеликі грудочки, розгортаємо кожну грудочку в гурток і в центр кожного коржика кладемо 1 ст.л. начинки з гіркою. Слепляем краю коржі, формуючи пиріжки, і злегка притискаємо їх долонькою.
  6. Ставимо на вогонь сковорідку і вливаємо в неї рослинне масло (½ склянки). Як тільки масло добре нагріється, викладаємо в нього пиріжки і обсмажуємо їх у фритюрі з двох сторін по 2-3 хвилини до рум’яної.
  7. Готові пиріжки виймаємо з масла і даємо пару секунд, щоб надлишки жиру стекли, а потім викладаємо випічку на паперові рушники.

Ароматні пиріжки з апетитними бульбашками ваші домочадці гідно оцінять.

Також такі пиріжки можна випікати в духовці 25-30 хвилин при 200 ° С.

Пиріг з кабачками на швидку руку

Гості на порозі? Цей швидкий домашній закусочний пиріг не раз врятує вашу репутацію привітної господині!

Складові

  • Кабачкова м’якоть – ½ кг;
  • Кропова зелень – 1 пучок;
  • Борошно біла екстра – 0,5-0,6 кг;
  • Яйця курячі «С1» – 3 шт .;
  • Майонез класичний – 1 маленька пачка.
  • Томати свіжі – 3 шт .;
  • Сіль за смаком;
  • Соняшникова олія – ​​40 мл.

Як готувати пиріг з кабачків

  1. Кабачок очищений трьом на дрібній тертці, з’єднуємо з подрібненою кропом, яйцем, борошном і сіллю. Все перемішуємо і отримуємо тісто як на оладки.
  2. Сковороду ставимо на середній вогонь, змащуємо маслом, і як тільки вона нагріється, випікаємо на ній кабачкові коржі, як млинці. Смажаться вони швидко, буквально за 2-3 хвилини з кожного боку.
  3. Готові млинці охолоджуємо. А ми тим часом підготуємо начинку. Часник подрібнюємо в кашу і змішуємо з майонезом. Томати миємо й нарізаємо тонкими кружечками.
  4. Кожен млинець промазуємо майонезним соусом, поверх укладаємо томатні гуртки і накриваємо наступним коржем. Таким чином збираємо пиріг, як торт.

Солодкий пиріг з кабачків в мультиварці

Коли діти просять солодкого, а душа так і жадає нагодувати чадушек чимось корисним, тоді найкращий вихід – приготувати своїми руками десертну випічку з кабачка. Пиріг виходить настільки смачним, що в цьому шоколадному диво дітки ніколи не зможуть розпізнати не зовсім улюблений кабачок.

pirog-iz-kabachkov-recept-v-duxovke4

Складові

  • Борошно в / с пшеничне – 1 склянка;
  • Цукіні – 1 плід;
  • Яйця курячі невеликі – 2 шт;
  • Цукор-пісок – 1 склянка;
  • Какао «Російський» – 50 г;
  • Розпушувач – 1 ч.л .;
  • Олія соняшникова – 70 мл;
  • Ваніль – ½ ч.л .;
  • Вершкове масло – 20 г.

Як пекти пиріг з кабачків

  1. Кабачок чистимо від шкірки і насіння, якщо вони великі, після чого трьом овоч на дрібній тертці, а через 5 хвилин віджимаємо кабачкову масу від зайвої вологи.
  2. В окремій мисці з’єднуємо цукор з яйцями, збиваємо їх міксером до білої піни, додаємо ваніль, масло рослинне і розпушувач, і знову збиваємо.
  3. В отриману масу всипаємо перемішану з какао борошно і вимішуємо тісто рівномірне, однорідне, по консистенції схоже на сметану.
  4. Тепер висипаємо кабачки в шоколадне тісто, все змішуємо і виливаємо складу в змащену вершковим маслом чашу мультиварки.
  5. Через 60 хвилин в режимі «випічка» наш пиріг буде готовий.

Бісквітний пиріг з кабачків стане приємною несподіванкою для всіх дегустаторів. Ніжний десерт, що тане в роті – вищий рівень кондитерської майстерності. І ніхто навіть не здогадається, що весь секрет у шинку.