Не секрет, що солодка випічка з фруктами дозволяє зробити з середніх плодів по-справжньому смачні, а смачні перетворити в шедевр на столі.
Сьогодні ми розповімо, як приготувати пиріг з грушами в духовці – покроковий рецепт дозволить здивувати навіть найвибагливіших ласунів. Швидко, смачно, красиво – що ще потрібно для приготування ідеального річного частування для невеликого сімейного торжества або виходу на пікнік?
Той, хто хоч раз задавався питанням, як приготувати пиріг з грушами в духовці, напевно знає, що варіантів існує безліч. Якісь із них більше нагадують шарлотку: щільні, високі, злегка вологі всередині. Досить популярні останнім часом і пірогі- «перевертні», коли під час випічки тісто закриває фрукти, а на тарілці вже виявляється внизу.
Але ми з вами сьогодні візьмемо трохи інший рецепт грушевого пирога в духовці. Він вийде дуже ніжним і трохи на французький манер. А якщо хтось захоче створити практично варіант з високої кухні, в самому кінці у нас буде підказка як це зробити.
Рецепт грушевого пирога
Складові
- Борошно пшеничне – 300 г + –
- Яйця курячі – 2 шт + –
- Масло вершкове – 300 г + –
- Цукор-пісок білий – 1,5 склянки + –
- Сіль – 1 щіпка + –
- Розпушувач – 5 г + –
- Груші – 5-7 шт + –
Як приготувати пиріг з грушами в духовці
Для цього пирога вибираємо обов’язково стиглі, але не занадто м’які груші. Солодкість тут не так важлива, а ось сорт беремо самий ароматний, який знайдемо. Ну і, звичайно, вони не повинні бути перезрілими або пом’ятими. Кількість вибирайте в залежності від розміру форми, але смачніше, коли груші лежать щільно.
- Груші моєму, овощечисткой видаляємо грубу шкірку і розрізаємо на 2 або 4 частини в залежності від розміру. Саме у груш у випічці шкірку потрібно видаляти обов’язково, інакше в готовому пирозі вона буде псувати весь смак. Видаляємо серцевину і насіння.
- У сотейник або широку сковороду кладемо 100 г вершкового масла і третина цукру. Заливаємо все 70 мл води і ставимо на повільний вогонь. Помішуємо, поки цукор не розчиниться.
- Як тільки це сталося, перекладаємо в сковороду груші і добре перетрушувати їх, щоб сироп покрив фрукт з усіх боків. Ні в якому разі не смикати їх лопаткою, а то шматочки втратять форму.
- Знімаємо сковороду з вогню і відставляємо в сторону остигати і просочуватися. За час підготовки краще їх ще пару раз перетрусити.
- В цей час займемося тестом. У зручній ємності змішуємо просіяне борошно, сіль і розпушувач.
- Окремо міксером збиваємо масло, попередньо його потрібно нагріти до кімнатної температури.
- У масло додаємо цукор, що залишився і продовжуємо збивати на високій швидкості. Масло має стати зовсім м’яким і злегка біліть.
- Зменшуємо швидкість міксера і в масло з цукром по одному вводимо яйця. Знову все ретельно збиваємо.
- В отриману суміш додаємо борошно і вимішуємо все руками. В результаті у нас повинно вийти досить приємне тісто, яке добре відстає від рук, але при цьому зовсім не жорстке. Кладемо його в поліетиленовий пакет або загортаємо в харчову плівку і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
- Розігріваємо духовку до 180 градусів. Форму для випічки готувати спеціально не потрібно, тісто і так добре промаслити.
- Розкачуємо тісто завтовшки приблизно 0,5 см і викладаємо у форму. Не забуваємо про бортики, в цьому пирозі вони обов’язково повинні бути.
- На тісто викладаємо груші в довільному порядку щільно один до одного. Вони повинні заповнити всю поверхню.
- Зверху заливаємо все залишилася карамеллю і відправляємо в духовку на 40 хвилин.
- Дістаємо і насолоджуємося, пиріг з грушами готовий!
Святковий варіант пирога з грушами
Складнощів у приготуванні цієї варіації вже відомого нам пирога ніяких немає, нам просто потрібно кілька додаткових інгредієнтів і зайві 10 хвилин часу.
додаткові інгредієнти
- Паличка кориці – 1 шт;
- Бадьян – 5 шт;
- Цукор – 150 г;
- Мигдаль несмажена – 150 г;
- Масло вершкове несолоне – 150 г;
- Яйця – 2 шт.
Як робиться святковий варіант грушевого пирога
Зрозуміло, що всі основні інгредієнти у нас залишаються такі ж, як і в базовому варіанті, а додаткові ми будемо використовувати для додання більш вишуканого смаку. Отже, приступаємо.
- Груші готуємо як зазвичай: моєму, знімаємо шкірку, нарізаємо.
- У сотейник або сковороду крім масла, цукру і води додаємо паличку кориці і бадьян. Прогріваємо, а потім кладемо груші. Далі все як в попередній версії. До речі, корицю не обов’язково потім викидати. Її можна обполоснути під проточною водою і висушити: наступного разу вона буде не менше ароматна.
- Готуємо тісто за рецептом. Тут без змін.
- Коли тісто прибрано в холодильник, а груші карамелізуются, приготуємо заправку. Для цього в чисту кавомолку засипаємо мигдаль і цукор. Краще, якщо цукор буде великим, тоді знадобиться менша його кількість. Перемелює до утворення однорідної маси.
- Міксером збиваємо 150 г масла до тих пір, поки воно не почне світлішати. Додаємо до нього яйця по черзі.
- Змішуємо олійно-яєчну суміш з мигдальною.
- У форму викладаємо тісто, робимо бортики, як і в попередньому варіанті.
- Мигдалеву суміш викладаємо на тісто і розподіляємо рівним шаром.
- Зверху викладаємо груші, заливаємо сиропом і відправляємо в духовку на 40 хвилин.
Тепер ми приготували пиріг з грушами в духовці, покроковий рецепт якого, як ви бачите, зовсім не складний. Перед подачею прикрасьте його листочками свіжої м’яти і злегка присипте мигдальними пелюстками. І хоча такий пиріг буде смачний також і в холодному вигляді, навряд чи ваші гості дадуть йому шанс повністю охолонути. Смачного!