Пиріг з грушами в духовці: покроковий рецепт

pirog-s-grushami-v-duxovke-poshagovyj-recept
Не секрет, що солодка випічка з фруктами дозволяє зробити з середніх плодів по-справжньому смачні, а смачні перетворити в шедевр на столі.

Сьогодні ми розповімо, як приготувати пиріг з грушами в духовці – покроковий рецепт дозволить здивувати навіть найвибагливіших ласунів. Швидко, смачно, красиво – що ще потрібно для приготування ідеального річного частування для невеликого сімейного торжества або виходу на пікнік?

Той, хто хоч раз задавався питанням, як приготувати пиріг з грушами в духовці, напевно знає, що варіантів існує безліч. Якісь із них більше нагадують шарлотку: щільні, високі, злегка вологі всередині. Досить популярні останнім часом і пірогі- «перевертні», коли під час випічки тісто закриває фрукти, а на тарілці вже виявляється внизу.

Але ми з вами сьогодні візьмемо трохи інший рецепт грушевого пирога в духовці. Він вийде дуже ніжним і трохи на французький манер. А якщо хтось захоче створити практично варіант з високої кухні, в самому кінці у нас буде підказка як це зробити.

Рецепт грушевого пирога

Складові

  • Борошно пшеничне – 300 г + –
  • Яйця курячі – 2 шт + –
  • Масло вершкове – 300 г + –
  • Цукор-пісок білий – 1,5 склянки + –
  • Сіль – 1 щіпка + –
  • Розпушувач – 5 г + –
  • Груші – 5-7 шт + –

Як приготувати пиріг з грушами в духовці

Для цього пирога вибираємо обов’язково стиглі, але не занадто м’які груші. Солодкість тут не так важлива, а ось сорт беремо самий ароматний, який знайдемо. Ну і, звичайно, вони не повинні бути перезрілими або пом’ятими. Кількість вибирайте в залежності від розміру форми, але смачніше, коли груші лежать щільно.

  1. Груші моєму, овощечисткой видаляємо грубу шкірку і розрізаємо на 2 або 4 частини в залежності від розміру. Саме у груш у випічці шкірку потрібно видаляти обов’язково, інакше в готовому пирозі вона буде псувати весь смак. Видаляємо серцевину і насіння.
  2. У сотейник або широку сковороду кладемо 100 г вершкового масла і третина цукру. Заливаємо все 70 мл води і ставимо на повільний вогонь. Помішуємо, поки цукор не розчиниться.
  3. Як тільки це сталося, перекладаємо в сковороду груші і добре перетрушувати їх, щоб сироп покрив фрукт з усіх боків. Ні в якому разі не смикати їх лопаткою, а то шматочки втратять форму.
  4. Знімаємо сковороду з вогню і відставляємо в сторону остигати і просочуватися. За час підготовки краще їх ще пару раз перетрусити.
  5. В цей час займемося тестом. У зручній ємності змішуємо просіяне борошно, сіль і розпушувач.
  6. Окремо міксером збиваємо масло, попередньо його потрібно нагріти до кімнатної температури.
  7. У масло додаємо цукор, що залишився і продовжуємо збивати на високій швидкості. Масло має стати зовсім м’яким і злегка біліть.
  8. Зменшуємо швидкість міксера і в масло з цукром по одному вводимо яйця. Знову все ретельно збиваємо.
  9. В отриману суміш додаємо борошно і вимішуємо все руками. В результаті у нас повинно вийти досить приємне тісто, яке добре відстає від рук, але при цьому зовсім не жорстке. Кладемо його в поліетиленовий пакет або загортаємо в харчову плівку і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
  10. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Форму для випічки готувати спеціально не потрібно, тісто і так добре промаслити.
  11. Розкачуємо тісто завтовшки приблизно 0,5 см і викладаємо у форму. Не забуваємо про бортики, в цьому пирозі вони обов’язково повинні бути.
  12. На тісто викладаємо груші в довільному порядку щільно один до одного. Вони повинні заповнити всю поверхню.
  13. Зверху заливаємо все залишилася карамеллю і відправляємо в духовку на 40 хвилин.
  14. Дістаємо і насолоджуємося, пиріг з грушами готовий!

Святковий варіант пирога з грушами

Складнощів у приготуванні цієї варіації вже відомого нам пирога ніяких немає, нам просто потрібно кілька додаткових інгредієнтів і зайві 10 хвилин часу.

pirog-s-grushami-v-duxovke-poshagovyj-recept2

додаткові інгредієнти

  • Паличка кориці – 1 шт;
  • Бадьян – 5 шт;
  • Цукор – 150 г;
  • Мигдаль несмажена – 150 г;
  • Масло вершкове несолоне – 150 г;
  • Яйця – 2 шт.

Як робиться святковий варіант грушевого пирога

Зрозуміло, що всі основні інгредієнти у нас залишаються такі ж, як і в базовому варіанті, а додаткові ми будемо використовувати для додання більш вишуканого смаку. Отже, приступаємо.

  1. Груші готуємо як зазвичай: моєму, знімаємо шкірку, нарізаємо.
  2. У сотейник або сковороду крім масла, цукру і води додаємо паличку кориці і бадьян. Прогріваємо, а потім кладемо груші. Далі все як в попередній версії. До речі, корицю не обов’язково потім викидати. Її можна обполоснути під проточною водою і висушити: наступного разу вона буде не менше ароматна.
  3. Готуємо тісто за рецептом. Тут без змін.
  4. Коли тісто прибрано в холодильник, а груші карамелізуются, приготуємо заправку. Для цього в чисту кавомолку засипаємо мигдаль і цукор. Краще, якщо цукор буде великим, тоді знадобиться менша його кількість. Перемелює до утворення однорідної маси.
  5. Міксером збиваємо 150 г масла до тих пір, поки воно не почне світлішати. Додаємо до нього яйця по черзі.
  6. Змішуємо олійно-яєчну суміш з мигдальною.
  7. У форму викладаємо тісто, робимо бортики, як і в попередньому варіанті.
  8. Мигдалеву суміш викладаємо на тісто і розподіляємо рівним шаром.
  9. Зверху викладаємо груші, заливаємо сиропом і відправляємо в духовку на 40 хвилин.

Тепер ми приготували пиріг з грушами в духовці, покроковий рецепт якого, як ви бачите, зовсім не складний. Перед подачею прикрасьте його листочками свіжої м’яти і злегка присипте мигдальними пелюстками. І хоча такий пиріг буде смачний також і в холодному вигляді, навряд чи ваші гості дадуть йому шанс повністю охолонути. Смачного!