Пиріг з гарбуза зі згущеним молоком

Гарбузовий пиріг зі згущеним молоком
Сьогодні ми розповімо про традиційний американському ласощах, яке в багатьох країнах світу набуло шанувальників, завдяки ніжному солодкого смаку. Гарбузовий пиріг зі згущеним молоком, рецепт якого ви виявите в нашій статті, вже давно займає почесне місце серед улюблених десертів багатьох господинь. І не дивно, адже він виходить ароматним, що не нудотним і дуже легким, а готується зовсім просто зі звичайних продуктів.

Гарбузовий пиріг зі згущеним молоком являє собою пісочну основу, заповнену ніжною начинкою. Ці ласощі виходить не тільки дуже смачним, але і надзвичайно красивим за рахунок її яскравого оранжевого кольору.

Пропонуємо рецепт, приготувати по якому ласощі не важко!

Пиріг з гарбуза: рецепт зі згущеним молоком

Пиріг з гарбуза - домашній рецепт зі згущеним молоком

Складові

Для тесту

  • Цукор-пісок білий – 100 г + –
  • Масло вершкове – 100 г + –
  • Борошно пшеничне – 300 г + –
  • Яйце – 1 шт. + –
  • Сіль – на кінчику ножа або за смаком + –

Для начинки

  • Гарбуз – 1 кг + –
  • Згущене молоко – 1 банка + –
  • Мускатний горіх – на кінчику ножа або за смаком + –
  • Кориця – на кінчику ножа або за смаком + –
  • Імбир (мелений) – на кінчику ножа або за смаком + –
  • Яйце – 2 шт. + –

Як приготувати американський гарбузовий пиріг

  1. Масло виймаємо заздалегідь, щоб воно при кімнатній температурі розм’якшилося. Нарізаємо його кубиками або розминаємо виделкою. З’єднуємо з борошном і розтираємо в крихту.
  2. Всипаємо цукор, подсаливаем, перемішуємо і додаємо яйце. Вимішуємо руками до отримання однорідної маси.
  3. Готове тісто скачуємо в кулю, прибираємо в поліетиленовий пакет і ставимо охолоджуватися на 40-50 хвилин.

Тим часом займемося приготуванням начинки:

  • гарбуз очищаємо від насіння і шкірки,
  • ріжемо на шматки 3 на 3 см,
  • вистилає деко фольгою або папером для випічки і викладаємо на неї м’якоть,
  • запікаємо при 200 ° С до м’якості приблизно 15-20 хвилин.

Готову м’якоть виймаємо і відразу ж подрібнюємо занурювальним блендером або в чаші в пюре. Також пюрировать гарбуз можна просто протерши її через сито.

4. У пюре вливаємо 1 банку сирої згущеного молока, додаємо яйця, спеції і все гарненько збиваємо.

5. Виймаємо охолоджене тісто, змащуємо рослинним маслом роз’ємну форму діаметром 22-25 см і викладаємо його рівним шаром. Можна розкачати тісто качалкою, а можна розподілити руками – як більше подобається.

Головне, формуючи пиріг, не забуваємо зробити бортики висотою не менше 3 см, інакше начинка витече.

6. Вливаємо гарбузову суміш і ставимо пиріг в гарячу (200 ° С) духовку на 20 хвилин. Потім знижуємо температуру до 180 ° С і залишаємо десерт прогріватися ще на півгодини.

Як приготувати американський гарбузовий пиріг зі згущеним молоком

Готовність перевіряємо зубочисткою, але дуже акуратно, щоб не пошкодити красиву скориночку. Коли гарбузовий пиріг зі згущеним молоком буде готовий, виймаємо його і даємо охолонути на відкритому повітрі.

Подаємо теплим, але не гарячим, щоб начинка застигла.

Гарбузовий пиріг зі згущеним молоком: секрети приготування

відварюємо гарбуз

Готувати начинку можна не тільки з запеченої гарбуза – м’якоть добре розварюється і в пароварці і в звичайному сотейнику. Але готуючи гарбуз на воді, додаємо рідини зовсім небагато, закриваючи шматки лише до половини. Варимо обов’язково під кришкою.

Пюре з відварної або приготовленої на пару гарбуза виходить ніжнішим за своїм смаком.

згущаємо начинку

Якщо консистенція готової начинки здається рідкуватий, разом з яйцями можемо додати трохи крохмалю – приблизно 1 ст.л. У цьому випадку перед нарізкою даємо пирогу повністю охолонути, щоб холодний крохмаль схопився, так як в гарячому вигляді начинка потече.

Також можемо пов’язати пюре манною крупою – її знадобиться 1-2 ст.л., приготований з неї пиріг можна різати гарячим.

Прикраси для пирога

Прикрашати пиріг з гарбуза зі згущеним молоком можна самими різними способами. Дуже смачно буде посипати його гарячим сумішшю подрібнених гарбузового насіння і обсмаженого арахісу.

Домашній гарбузовий пиріг зі згущеним молоком

Добре поєднуються з гарбузом волоські горіхи і кешью.

Красива рівна поверхня відмінне поле для можливого прикраси цукровою глазур’ю. Заливаємо її в кондитерський шприц з найтоншим носиком і малюємо будь-які візерунки.

Остиглий пиріг можна прикрасити свіжими ягодами, збитими вершками або гарбузовим кремом. Для нього збиваємо разом 100 г пюре з 100 г вершкового масла і 100 г цукру. Доводимо консистенцію до однорідності, закладаємо в шприц з широкою фігурною насадкою, охолоджуємо і прикрашаємо торт.

Спеції для гарбузового пирога

Спеції в пиріг додаємо на свій розсуд. Чи можемо обмежитися тільки корицею, для створення різдвяного аромату, а можемо додати трохи меленої гвоздики. Найочевиднішим і безпрограшним вибором буде ванілін – він зробить десерт ще більш апетитним.

Тепер ви знаєте рецепт пирога з гарбуза зі згущеним молоком, який легко і швидко готується. Прикрашаємо його за своїм бажанням і отримуємо приголомшливо смачний і красивий десерт.

Приємного чаювання, друзі!