Пиріг з брусницею і сметаною

Пиріг з брусницею і сметаною заливкою
З будь-яких ягід і фруктів можна приготувати ароматну випічку, і обмежувати свої можливості не варто, адже кожен день можна готувати нові страви.

Пиріг з брусницею і сметаною – рецепт для справжніх любителів десертів зі свіжих плодів, які завжди дуже популярні. Приготуйте таке чудове частування своїми руками – і у вас буде привід зібрати близьких для душевної бесіди за чашкою чаю.

Звичайно ж, для смачної і вдалою випічки обов’язково потрібні якісні продукти. Щоб приготувати відмінний пиріг зі сметаною заливкою – ми підкажемо, як вибрати сметану.

Як вибрати сметану для пирога

  • В першу чергу, привчіть себе читати склад продукту. Витратьте на це кілька хвилин, зате так ви зможете заощадити і купити якісний продукт.

До складу натуральної сметани входять вершки і закваска (максимум 4 складових). Якщо ви побачили на етикетці стабілізатори і різні консерванти, то від такої покупки слід відмовитися. Найчастіше це дорогі і добре розрекламовані варіанти.

  • Також дуже важливо дивитися на терміни, зазначені на упаковці. Термін зберігання сметани – не більше 12 днів. Якщо умови зберігання і дата довгострокові, то продукт піддавали багатьом обробкам і користі від нього буде мало.
  • Щоб перевірити будинку якість сметани – відкрийте упаковку і тонкою цівкою вилийте в банку. Якщо сметана розпливається – якість такого продукту сумнівне. Якщо ж навпаки: укладається гіркою і залишає візерунки – будьте впевнені, сметана хороша.
  • Для приготування пирога найкраще купити сметану пожирнее. Ідеально підійде сметана жирністю 35-40%.

pirog-s-brusnikoj-i-smetanoj.4jpg

  • Щоб не купити «кота в мішку» – читайте, що ви купуєте: сметану або сметанний продукт. Технологія приготування цих двох продуктів практично ідентична, але склад радикально відрізняється. В сметанному продукті вершки можуть взагалі бути відсутнім, і варто тільки здогадуватися, з чого він виготовлений.

З нашими порадами ви зможете легко і просто вибрати якісний продукт, який відмінно підійде для готування пирога.

Брусничний пиріг зі сметаною заливкою

Складові

Для тесту

  • Борошно пшеничне – 1,5 ст. + –
  • Масло вершкове – 100 г + –
  • Яйця курячі – 1 шт. + –
  • Пекарський порошок (розпушувач) – 1 ч.л. + –
  • Цукрова пудра – 50 г + –
  • Імбир мелений – 0,5 ч.л. + –

для заливки

  • Сметана (жирна) – 1,5 ст. + –
  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Цукрова пудра – 3 ст.л. + –
  • Крохмаль – 3 ст.л. + –
  • Брусниця – 1 ст. + –

Як приготувати смачний пиріг зі сметаною заливкою

Пиріг, випечений зі сметаною заливкою, дуже ніжний і приємний на смак, а його зовнішній вигляд відразу викликає апетит. Шматочок ароматного пирога прекрасно підійде для сніданку і сімейного чаювання.

Брусниця, в свою чергу, зробить випічку легкої і корисною. Її ягоди поліпшать настрій, і ваш день пройде успішно і весело.

  1. Брусницю добре вимийте і висушіть на кухонному рушнику, видаліть всі сухі хвостики.
  2. Вершкове масло розм’якшити при кімнатній температурі і покладіть в глибоку миску. Потім всипте всі інші інгредієнти і замісити тісто. Надішліть його в холодильник на час приготування заливки.
  3. В окремій ємності з’єднайте яйця, крохмаль і збийте все міксером. Тепер всипте цукрову пудру, сметану і збийте пару хвилин на малих обертах. Поставте заливку в холод на 15 хвилин.
  4. Візьміть форму для випічки, застеліть пекарської папером і змастіть вершковим маслом (можна замінити на оливкова). Дістаньте тісто і розрівняйте його по всій формі і бортах, наколи виделкою в декількох місцях (шар тіста не повинен бути товстим або занадто тонким).
  5. Розкладіть ягоди по всій поверхні розформованого пласта. Тепер акуратно додайте заливку, щоб ягоди не збилися в купу.

pirog-s-brusnikoj-i-smetanoj.3jpg

6. Розігрійте духовку і помістіть туди форму. Випікайте 35-40 хвилин при температурі 185 ° С до готовності вироби (поки сметана не застигне).

Подавати пиріг краще всього в порційних тарілках. Можна доповнити солодке страву кулькою ванільного пломбіру.

Пісочний пиріг з брусницею і сметаною заливкою

Пироги зі сметаною заливкою дуже популярні, і якщо ви не готували їх ще ніколи, то варто спробувати обов’язково. Для ситного пісочного пирога до складу тесту ми додамо сир, він відмінно підкреслить солодку заливку. Для красивого зовнішнього вигляду можна додати в сметану тертий шоколад або мак.

Складові

  • Пісочне тісто – 270 г;
  • Брусниця – 1 ст .;
  • Сир – 200 г;
  • Сметана – 1 ст .;
  • Яйце – 1 шт .;
  • Цукор – 50 г;
  • Мак – 2 ст.л .;
  • Ягідний сироп – 3-4 ст.л.

Як приготувати пісочний пиріг з брусницею і сметаною

Приготувати пісочний пиріг можна також з сирною масою.

  • Приготуйте тісто для випічки, як написано в попередньому рецепті. Воно відмінно підійде, і не потрібно вигадувати щось нове. Потім включіть її на розігрів.
  • Сметану, цукор і яйце добре збийте міксером. Додайте мак і злегка перемішайте ложкою. Надішліть заливку в холод на 10-15 хвилин.
  • Вимийте, обсушити брусницю і приступайте до збірки пирога.
  • Візьміть широку форму і змастіть маслом. Викладіть тісто і руками зробіть високі бортики. На тісто рівномірно викладіть сир і полийте його ягідним сиропом.
  • Поверх сиру викладіть ягоди, злегка втисніть їх в загальну масу. Вилийте заливку на ягоди і відправте майбутній пиріг в духовку. Випікайте 35 хвилин при температурі 190 ° С.

pirog-s-brusnikoj-i-smetanoj.1jpg

  • Після готовності вийміть пиріг з духовки і остудіть прямо в формі. Перед подачею посипте цукровою пудрою і прикрасьте листочками м’яти.

Пиріг з брусницею і сметаною стане прикрасою обіднього столу, а його рецепт стане в нагоді вам ще багато разів.

Смачного!