Щоб приготувати гідний десерт будинку, доводиться витратити багато часу і сил, але домашня випічка варто цієї праці.
Перетворити готування в задоволення допоможе пиріг равлик з вишнею, а рецепт на кефірі простий до неможливості. За годину особистого часу зі звичайних продуктів можна приготувати шикарний десерт до будь-якого застілля. Всім відомо, що приготовлені вдома десерти набагато якісніше і смачніше!
Для ароматної домашньої випічки дуже легко і просто приготувати кефір самим.
Як приготувати кефір для пирога
Для вдалої випічки найбільше підходить кисломолочний продукт жирністю 2,5%. З домашнього кефіру вироби виходять більш пишними і м’якими.
- Для готування домашнього кефіру візьміть 1,5 літра свіжого молока жирністю 3,2%.
- Підігрійте його в каструльці і остудіть при кімнатній температурі до ледве теплого стану.
- Додайте в молоко 2 ст.л. кефіру закваски і ретельно перемішайте кілька хвилин.
- Потім накрийте ємність (найкраще скористайтеся скляною банкою) кришкою.
- Поставте тару в місце, куди не дістануть промені світла, і через 8-10 годин домашній кефір готовий.
Молочний продукт для кефіру з ринку потрібно два рази прокип’ятити з дрібкою солі.
Вишневий пиріг «Равлик»
Складові
- Масло вершкове – 180 г + –
- Кефір – 200 мл + –
- Сіль – 0,5 ч.л. + –
- Сода харчова – 1 ч.л. + –
- Цукрова пудра – 5 ст.л. + –
- Борошно пшеничне – 4 склянки + –
- Вишня – 2 склянки + –
- Ванільний цукор – 1 ст.л. + –
- Яєчний жовток – 1 шт. + –
Як приготувати вишневий пиріг равлик
- Візьміть свіжу вишню, добре вимийте і висушіть. З кожної ягоди вийміть кісточку, складіть в миску і поставте в холодильник.
- Тепер замісіть тісто: вершкове масло розм’якшити при кімнатній температурі і порубати ножем. Помістіть його в глибоку миску, додайте сіль, соду і цукрову пудру. Просійте борошно і також всипте в миску. Всі інгредієнти перетріть в крихту. Потім додайте кефір і замісити тісто.
- Стіл для розкочування змастіть рослинною олією і розкачати тісто прямокутним пластом, завтовшки 0,5 мм. Розріжте тісто на смужки приблизно в 3-4 см.
- На кожну зі смуг викладіть вишню і посипте ванільним цукром. Ще зверху кожної смуги трохи посипте ягоди пшеничним борошном. Добре защипніть краю.
- Деко або форму для випікання застеліть пергаментом і викладіть вироби защипом вниз. Сформуйте равлика: починайте викладку з центру форми, так у вас вийде повітряний пиріг.
- Яєчний жовток розмішайте з чайною ложкою теплої води і рясно змастіть равлика. Залиште форму в попередньо розігріту духовку і випікайте пиріг 25-30 хвилин при температурі 200 ° С.
Коли пиріг готовий, викладіть його на гарне широке блюдо. Зверху посипте цукровою пудрою або какао. Пиріг з вишнею ідеально підійде для прийому гостей!
Вишнева равлик з шоколадною крихтою
Шоколадний десерти завжди стоять на першому місці, адже аромат какао ні з чим не зрівняється. Вишня і шоколад – відмінне поєднання для улюбленого пирога.
Складові
- Кефір – 200 г;
- Цукор-пісок білий – 140 г;
- Яйця курячі – 2 шт .;
- Борошно пшеничне – 4 склянки;
- Чорний шоколад – 100 г;
- Сода – 1 ч.л .;
- Сіль – 1 пучку;
- Кукурудзяний крохмаль – 1,5 ст.л .;
- Вишня – 400 г;
- Коньяк – 150 г.
Як зробити своїми руками шоколадну равлика
- Вишню без кісточок свіжу або заморожену замочіть в коньяку на 1 годину. Потім злийте всю рідину і добре відіжміть ягоди. Після цього можна додавати їх в пиріг.
- Плитку шоколаду натріть на дрібній тертці або подрібніть в блендері. Розділіть шоколадну крихту на дві рівні частини і поставте в холод.
- У широку миску розбийте яйця і з’єднайте їх з цукром, збийте міксером кілька хвилин.
- В іншій ємності з’єднайте кефір, соду і сіль, добре розмішайте і дочекайтеся появи пухирців. Змішайте яйця і кефір разом і поступово вводите просіяне борошно з половиною тертого шоколаду. Замісити м’яке тісто і відразу розкачайте одним пластом товщиною 0,5 мм.
- Розріжте на смужки, викладіть вишню і посипте крохмалем кожну смужку з ягодами.
- Візьміть другу половину шоколадної крихти і посипте поверх ягід.
- Защипніть краю і викладіть равлика як в попередньому рецепті.
- Надішліть пиріг в духовку на 30 хвилин і випікайте при температурі 190 ° С до готовності.
- Готовий пиріг можна прикрасити ягодами вишні і цукровою пудрою. Але і без прикрас, прямо з духовки, пиріг буде чудовим!
Кожен запропонований рецепт доводить, що пиріг равлик з вишнею готується легко, а тісто на кефірі виходить ніжним і смачним.
Готуйте з задоволенням ваші улюблені страви і при цьому не витрачайте багато часу і сил!