Пиріг «Равлик» з вишнею, рецепт на кефірі

pirog-ulitka-s-vishnej-recept-na-kefire
Щоб приготувати гідний десерт будинку, доводиться витратити багато часу і сил, але домашня випічка варто цієї праці.

Перетворити готування в задоволення допоможе пиріг равлик з вишнею, а рецепт на кефірі простий до неможливості. За годину особистого часу зі звичайних продуктів можна приготувати шикарний десерт до будь-якого застілля. Всім відомо, що приготовлені вдома десерти набагато якісніше і смачніше!

Для ароматної домашньої випічки дуже легко і просто приготувати кефір самим.

Як приготувати кефір для пирога

Для вдалої випічки найбільше підходить кисломолочний продукт жирністю 2,5%. З домашнього кефіру вироби виходять більш пишними і м’якими.

pirog-ulitka-s-vishnej-recept-na-kefire2

  • Для готування домашнього кефіру візьміть 1,5 літра свіжого молока жирністю 3,2%.
  • Підігрійте його в каструльці і остудіть при кімнатній температурі до ледве теплого стану.
  • Додайте в молоко 2 ст.л. кефіру закваски і ретельно перемішайте кілька хвилин.
  • Потім накрийте ємність (найкраще скористайтеся скляною банкою) кришкою.
  • Поставте тару в місце, куди не дістануть промені світла, і через 8-10 годин домашній кефір готовий.

Молочний продукт для кефіру з ринку потрібно два рази прокип’ятити з дрібкою солі.

Вишневий пиріг «Равлик»

Складові

  • Масло вершкове – 180 г + –
  • Кефір – 200 мл + –
  • Сіль – 0,5 ч.л. + –
  • Сода харчова – 1 ч.л. + –
  • Цукрова пудра – 5 ст.л. + –
  • Борошно пшеничне – 4 склянки + –
  • Вишня – 2 склянки + –
  • Ванільний цукор – 1 ст.л. + –
  • Яєчний жовток – 1 шт. + –

Як приготувати вишневий пиріг равлик

  1. Візьміть свіжу вишню, добре вимийте і висушіть. З кожної ягоди вийміть кісточку, складіть в миску і поставте в холодильник.
  2. Тепер замісіть тісто: вершкове масло розм’якшити при кімнатній температурі і порубати ножем. Помістіть його в глибоку миску, додайте сіль, соду і цукрову пудру. Просійте борошно і також всипте в миску. Всі інгредієнти перетріть в крихту. Потім додайте кефір і замісити тісто.
  3. Стіл для розкочування змастіть рослинною олією і розкачати тісто прямокутним пластом, завтовшки 0,5 мм. Розріжте тісто на смужки приблизно в 3-4 см.
  4. На кожну зі смуг викладіть вишню і посипте ванільним цукром. Ще зверху кожної смуги трохи посипте ягоди пшеничним борошном. Добре защипніть краю.
  5. Деко або форму для випікання застеліть пергаментом і викладіть вироби защипом вниз. Сформуйте равлика: починайте викладку з центру форми, так у вас вийде повітряний пиріг.
  6. Яєчний жовток розмішайте з чайною ложкою теплої води і рясно змастіть равлика. Залиште форму в попередньо розігріту духовку і випікайте пиріг 25-30 хвилин при температурі 200 ° С.

Коли пиріг готовий, викладіть його на гарне широке блюдо. Зверху посипте цукровою пудрою або какао. Пиріг з вишнею ідеально підійде для прийому гостей!

Вишнева равлик з шоколадною крихтою

Шоколадний десерти завжди стоять на першому місці, адже аромат какао ні з чим не зрівняється. Вишня і шоколад – відмінне поєднання для улюбленого пирога.

Складові

  • Кефір – 200 г;
  • Цукор-пісок білий – 140 г;
  • Яйця курячі – 2 шт .;
  • Борошно пшеничне – 4 склянки;
  • Чорний шоколад – 100 г;
  • Сода – 1 ч.л .;
  • Сіль – 1 пучку;
  • Кукурудзяний крохмаль – 1,5 ст.л .;
  • Вишня – 400 г;
  • Коньяк – 150 г.

Як зробити своїми руками шоколадну равлика

  • Вишню без кісточок свіжу або заморожену замочіть в коньяку на 1 годину. Потім злийте всю рідину і добре відіжміть ягоди. Після цього можна додавати їх в пиріг.
  • Плитку шоколаду натріть на дрібній тертці або подрібніть в блендері. Розділіть шоколадну крихту на дві рівні частини і поставте в холод.
  • У широку миску розбийте яйця і з’єднайте їх з цукром, збийте міксером кілька хвилин.
  • В іншій ємності з’єднайте кефір, соду і сіль, добре розмішайте і дочекайтеся появи пухирців. Змішайте яйця і кефір разом і поступово вводите просіяне борошно з половиною тертого шоколаду. Замісити м’яке тісто і відразу розкачайте одним пластом товщиною 0,5 мм.
  • Розріжте на смужки, викладіть вишню і посипте крохмалем кожну смужку з ягодами.
  • Візьміть другу половину шоколадної крихти і посипте поверх ягід.

pirog-ulitka-s-vishnej-recept-na-kefire1

  • Защипніть краю і викладіть равлика як в попередньому рецепті.
  • Надішліть пиріг в духовку на 30 хвилин і випікайте при температурі 190 ° С до готовності.
  • Готовий пиріг можна прикрасити ягодами вишні і цукровою пудрою. Але і без прикрас, прямо з духовки, пиріг буде чудовим!

Кожен запропонований рецепт доводить, що пиріг равлик з вишнею готується легко, а тісто на кефірі виходить ніжним і смачним.

Готуйте з задоволенням ваші улюблені страви і при цьому не витрачайте багато часу і сил!