Цей простий пиріг може готуватися як зі смородиновим варенням, так і зі свіжими ягодами, компонентів для даної випічки потрібно самий мінімум.
Відкриємо секрет: якщо спекти пиріг з чорною смородиною «Темний лицар» на широкому листі тонким великим коржем, а потім розрізати його на 4 частини, то з нього виходить фантастичний торт. Крем можна брати будь-який, в нашому випадку використовується сметанний. Заінтриговані? Тоді йдіть покроково нашу рецептом з фото і насолоджуйтеся вкусняшки.
Як зробити пиріг з чорною смородиною: рецепт з фото
Фруктово-ягідні десерти Пироги 1
ХадіджаСтатьі автора
Складові
- Цукор-пісок білий – 1 ст. + –
- Борошно пшеничне (вищий сорт) – 2,5 ст. + –
- Молоко – 1 ст. + –
- Варення з смородини – 1 ст. + –
- Яйця курячі – 1 шт. + –
- Сода харчова – 1 ст.л. без гірки + –
- Сметана – 1 кг (для крему) + –
- Цукровий пісок – 1/2 ст. (Для крему) + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Яйце і цукор збиваємо міксером до змішування компонентів.


Вливаємо в яєчну суміш молоко і варення, продовжуючи збивати все міксером.


Всипаємо в ємність борошно і змішуємо всі компоненти до однорідності, щоб не залишилося борошняних грудочок. За текстурі тісто має бути густим, але ллється.

На завершення додаємо в тісто соду. Гасити її не потрібно, вона буде погашено в тесті за рахунок кислоти смородини. Не варто дивуватися кількості соди, її слід класти в тісто саме 1 ст.л. і не менше.

Після того, як сода потрапить до складу, тісто стане повітряним і його колір зміниться.

Тепер переливаємо всю суміш в промаслений лист, рівномірно розподіляємо його по всій площі форми і прибираємо піддон в піч. Час випікання пирога становить 30 хвилин при температурі 180-200 ° С.

В цей час приготуємо крем. Сметану з’єднуємо з цукром і перемішуємо ложкою. Міксером заважати не можна, інакше – сметана стане дуже рідкої.

Ми залишаємо суміш на 15 хвилин при кімнатній температурі, а потім, коли цукор розтане, ще раз перемішуємо.

Готовий пиріг перевіряємо на готовність шпажкою. Якщо витягнута з середини випічки милиця залишиться сухою – значить, пиріг готовий. Пропечений пиріг набуває красивого шоколадний коричневий колір.

Виймаємо пиріг з печі, охолоджуємо і ріжемо на 4 частини хрест-навхрест.


Кожен шматок промазуємо кремом і укладаємо стопкою один на одного. Ми залишаємо торт просочуватися на 15-30 хвилин.

Якщо ж ви хочете зробити своїми руками не торт, а справжнісінький пиріг з чорної смородини, то випікати його найкраще в формі для бісквіта. В цьому випадку час перебування десерту в печі збільшується до 1 години при температурі 180 ° С.