Пиріг із чорною смородиною «Темний лицар»

Цей простий пиріг може готуватися як зі смородиновим варенням, так і зі свіжими ягодами, компонентів для даної випічки потрібно самий мінімум.

Відкриємо секрет: якщо спекти пиріг з чорною смородиною «Темний лицар» на широкому листі тонким великим коржем, а потім розрізати його на 4 частини, то з нього виходить фантастичний торт. Крем можна брати будь-який, в нашому випадку використовується сметанний. Заінтриговані? Тоді йдіть покроково нашу рецептом з фото і насолоджуйтеся вкусняшки.

Як зробити пиріг з чорною смородиною: рецепт з фото

Фруктово-ягідні десерти Пироги 1
ХадіджаСтатьі автора

Пиріг з чорною смородиною
Пиріг з чорною смородиною

Складові

  • Цукор-пісок білий – 1 ст. + –
  • Борошно пшеничне (вищий сорт) – 2,5 ст. + –
  • Молоко – 1 ст. + –
  • Варення з смородини – 1 ст. + –
  • Яйця курячі – 1 шт. + –
  • Сода харчова – 1 ст.л. без гірки + –
  • Сметана – 1 кг (для крему) + –
  • Цукровий пісок – 1/2 ст. (Для крему) + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Яйце і цукор збиваємо міксером до змішування компонентів.


  • Вливаємо в яєчну суміш молоко і варення, продовжуючи збивати все міксером.


  • Всипаємо в ємність борошно і змішуємо всі компоненти до однорідності, щоб не залишилося борошняних грудочок. За текстурі тісто має бути густим, але ллється.


  • На завершення додаємо в тісто соду. Гасити її не потрібно, вона буде погашено в тесті за рахунок кислоти смородини. Не варто дивуватися кількості соди, її слід класти в тісто саме 1 ст.л. і не менше.


  • Після того, як сода потрапить до складу, тісто стане повітряним і його колір зміниться.


  • Тепер переливаємо всю суміш в промаслений лист, рівномірно розподіляємо його по всій площі форми і прибираємо піддон в піч. Час випікання пирога становить 30 хвилин при температурі 180-200 ° С.


  • В цей час приготуємо крем. Сметану з’єднуємо з цукром і перемішуємо ложкою. Міксером заважати не можна, інакше – сметана стане дуже рідкої.


  • Ми залишаємо суміш на 15 хвилин при кімнатній температурі, а потім, коли цукор розтане, ще раз перемішуємо.


  • Готовий пиріг перевіряємо на готовність шпажкою. Якщо витягнута з середини випічки милиця залишиться сухою – значить, пиріг готовий. Пропечений пиріг набуває красивого шоколадний коричневий колір.


  • Виймаємо пиріг з печі, охолоджуємо і ріжемо на 4 частини хрест-навхрест.


  • Кожен шматок промазуємо кремом і укладаємо стопкою один на одного. Ми залишаємо торт просочуватися на 15-30 хвилин.


  • Якщо ж ви хочете зробити своїми руками не торт, а справжнісінький пиріг з чорної смородини, то випікати його найкраще в формі для бісквіта. В цьому випадку час перебування десерту в печі збільшується до 1 години при температурі 180 ° С.