Спокусливо пахне, грунтовний і дуже апетитний пиріг «Чізбургер» – домашня конкуренція покупному фаст-фуду. Ця м’ясна випічка здатна досита нагодувати всю сім’ю і стати заслуженим фаворитом застілля!
Замішуємо дуже м’яке дріжджове тісто на молоці, верхівку пирога по аналогії з круглою булочкою присипаємо кунжутом. Начинку формуємо шарами, серед яких обсмажений, промазаний кетчупом фарш, рубаний лук, мариновані огірки і, звичайно, велика кількість сиру. Виходить соковита, ароматна і дуже смачна суміш!
Складові:
Для тіста:
- молоко – 180 мл;
- яйце – 1 шт .;
- сіль – 1 ч. ложка без гірки;
- цукор – 1 ч. ложка без гірки;
- рослинне масло – 2,5 ст. ложки;
- сухі швидкодіючі дріжджі – 6 г;
- борошно – близько 300 г.
Для начинки:
- м’ясний фарш (яловичий або інший) – 350 г;
- цибуля – 1 головка;
- огірки мариновані – 150 г;
- сир – 150 г;
- кетчуп – 5-6 ст. ложок;
- сіль, перець – за смаком;
- рослинне масло (для смаження) – 2-3 ст. ложки.
Для змащення пирога:
- молоко – 1-2 ст. ложки;
- кунжут – 1 ст. ложка.
Пиріг «Чізбургер» рецепт з фото крок за кроком
- У підігрітому молоці розчиняємо дріжджі. Додаємо цукор, розмішуємо і залишаємо суміш на 10-15 хвилин для закваски. Нагадуємо, що для активації дріжджів молоко обов’язково має бути теплим, але не гарячим.
- До вже «Забрідь» розчину додаємо сіль, яйце і рослинне (рафінована) масло. перемішуємо.
- Починаємо підсипати муку. Спочатку вимішуємо в робочій мисці – як тільки маса ущільнився і стане насилу піддаватися ложці, викладаємо тісто на стіл.
- Переходимо до ручного замісу – катаємо, обминали борошняної кому не менше 5-7 хвилин. У міру необхідності присипаємо борошном, але не перевантажувати тісто – воно повинно перестати липнути до рук, але залишитися м’яким і пластичним.
- Скачує куля, залишаємо в чистій посудині на 40-60 хвилин під теплою ковдрою або рушником. За цей час «колобок» помітно підросте і насититься киснем.
- Тим часом готуємо фарш. Розпалює сковороду з маслом і завантажуємо м’ясну масу. Весь час перемішуючи і ламаючи лопаткою великі грудки, тримаємо масу на вогні до повного випаровування утворилася рідини. Потім продовжуємо смажити, не накриваючи кришкою, 1-2 хвилини на сильному вогні. Солимо і перчимо готовий фарш, охолоджуємо.
- Лук очищаємо від лушпиння, рубаємо дрібними кубиками. Обдаємо окропом, щоб прибрати гіркоту. Відкидаємо на друшляк.
- «Відпочиле» підросло тісто злегка обминали. Приблизно четверту частину залишаємо для верхівки пирога, а всю іншу масу за допомогою качалки розтягуємо в тонкий пласт, надаємо форму кола. Переносимо в форму діаметром 22 см, притискаємо тісто до дна, по краю залишаємо борт.
- Викладаємо начинку. Першим розподіляємо остиглий фарш.
- Змащуємо м’ясну масу тонким шаром кетчупу.
- Слідом рівномірно розкидаємо лушпиння нарізку. У готовому пирозі, як і в сьогоденні чизбургере, цибуля буде злегка похрускує. Якщо це не подобається, можна попередньо його обсмажити до м’якості.
- Далі в один шар викладаємо мариновані огірки, нарізані тонкими кружечками.
- В останню чергу розподіляємо натертий крупно сир.
- Залишки тесту розгортаємо в коло, накриваємо начинку. Підвертаємо борошняні бортики і скріплюємо стики. Верхівку пирога змащуємо молоком і присипаємо кунжутом, робимо кілька проколів виделкою.
- Відправляємо пиріг «Чізбургер» в нагріту духовку з температурою 180 градусів. Тримаємо приблизно 30-40 хвилин (до рум’янцю верху).
- Дістаємо готову випічку з форми. Подаємо м’ясний пиріг «Чізбургер» гарячим або теплим.
Смачного!