Пельмені по-різному в горщиках будинку

Пельмені в горщиках
Захотілося є, а в холодильнику лише упаковка напівфабрикатів і залишки не самої свіжої сметани – значить, настав час проявити фантазію. Улюблені пельмені можна приготувати оригінальним способом, наприклад, запекти в горщиках з печерицями під сирної «шубою» або зробити по Амурській – з печінкою. Так знамениті «вушка» подають в кращих ресторанах як вишукану страву, яке насправді, при наявності продуктового набору, робиться дуже просто.

Кожен із способів запікання «вушок» – це давня кулінарна традиція, відшліфована багатьма поколіннями любителів пельменних делікатесів. Рецептура передбачає використання якісної глиняного посуду. Звичайно, якщо крім нержавійки, нічого іншого в господарстві немає, можна зготувати блюдо і в ній. Але в такому випадку неповторний смак і аромат, які може дати цьому частування тільки природна глина, буде втрачено.

Пельмені по-Амурської в горщиках: покроковий рецепт

Пельмені по-Амурської в горщиках - покроковий рецепт

Складові

  • Пельмені-вушка – 500 г + –
  • Печінка сира – 0,5 кг + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 велика головка + –
  • Морква – 1 середній коренеплід + –
  • Сметана жирна – 3-4 ст.л. + –
  • Рослинна олія – ​​1-2 ст.л. + –
  • Чорний перець – 3-4 горошини + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Паста з томатів – 2-3 ст.л. + –
  • М’ясний навар – 1-1,5 склянки + –

Як запекти пельмені амури в горщиках за оригінальним рецептом

Амур – таежная річка, край, де зими надзвичайно суворі, і людям доводиться несолодко. Захиститися від холоду допомагає одяг на хутряній підкладці і знамениті пельмені амур в горщиках. Незрівнянна заправка до страви робиться на основі печінкової піджарки і ароматного бульйону.

Пельмені можна використовувати і готові магазинні, але краще наліпити своїми руками – і душистее вийдуть, і смачніше!

  1. З цибулини знімаємо лушпиння, ріжемо навхрест і дрібно кришимо.
  2. Морквяний коренеплід потрібно очистити і нарубати нетовстими брусками.
  3. Розігрів на сковороді олію, робимо цибульний-морквяну піджарку, злегка присолити її в процесі.

Секрети ідеальних пельменів по-Амурської

  • Печінка для підливи згодиться будь-яка – і куряча, і теляча і навіть свиняча підійде. Головне – щоб була свіжа;
  • Томат в підливу додається за бажанням – і без нього вона вийде апетитна;
  • Місце сметани можуть зайняти вершки, які зроблять підливу ще більш насиченою;
  • Часник (2 порубаних зубчики) додасть їй неймовірно апетитний аромат;
  • Пельменькі в горщики можна класти і варені. Готуються вони рівно в два рази швидше, ніж сирі при t 200 ° С.
  • Печінку потрібно обмити, зняти плівки, вирізати жорсткі включення, нарізати на тонкі смужки.
  • Відправляємо її в цибульний-морквяну піджарку і тушкуємо 5 хвилин, невпинно заважаючи.
  • Далі додаємо в підливу сметану (вершки) і пасту з томатів, розбавляємо бульйоном. Гасити соус з печінки потрібно до тих пір, поки вона не розм’якне.
  • У кожен горщик кладемо печінково-овочеву «подушку», зверху – по десятку сирих «вушок» і накриваємо їх ще шаром підливи.
  • Накриваємо ємності і відправляємо в духовку, де їх вміст буде пектися близько півгодини.

Подаються смачні домашні пельмені в горщиках по Амурській гарячими. Краще доповнення до них – свежерубленная зелень.

Класичні пельмені по царськи у горщику

Якщо в одну глиняну ємність покласти м’ясні «вушка», грибки і сир, вийде надзвичайно смачне частування, гідне самого урочистого святкування. Якщо з вечора зварити пельмені і підсмажити гриби, зранку знадобиться всього 15 хвилин на підготовку ситного сніданку, який стане приємним початком дня.

Складові

  • Пельмені- «вушка» – близько 400 г.
  • Печериці (вешенки) – 200 г.
  • Лук-ріпка середній – 1 шт.
  • Сир твердий тертий – 100 г.
  • Масло оливок або соняшнику – 1-2 ст.л.
  • Чорний перець в порошку – ¼ ч.л.
  • Кінза (зелень) – кілька гілочок.
  • Сіль за смаком.

Як смачно зробити пельмені з печерицями в горщику

За звичайною схемою робимо цибульний-грибну піджарку: цибуля розрізаємо на півкільця, грибки – на пластинки, кладемо на розігріту сковороду, присаливаем, додаємо пікантності за допомогою перцю і готуємо на маслі методом обсмажування.

Пельменькі (домашній або магазинний морожений напівфабрикат) потрібно зварити. Викладаємо їх на друшляк, щоб пішла зайва вода, і розкладаємо по порційних горщиках. Зверху «вушка» накриваємо грибками з цибулею, сиплемо рубану кинзу. Останній шар – сирна крихта.

Закривши горщики, відправляємо їх в духову шафу. Чверть години – і царський частування готово!

Читайте ще схожі записи:


Як зварити пельмені в мікрохвильовці

Пельмені по таежному в горщиках: оригінальний рецепт

Цей варіант улюбленої страви має сибірське походження. Місцеві жителі знають толк в м’ясному гарячому – ситний і ароматному завдяки цікавому підбору продуктів. В цьому випадку печінку обов’язково повинна бути яловичої, і овочів потрібно класти побільше.

Складові

  • «Вушка» морожені – 700 м
  • Печінка коров’яча – 300 м
  • Цибулина – 1 велика.
  • Морквина – 1 великий плід.
  • Сметана жирна – 100 мл.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Перець мелений чорний – за смаком.

Як приготувати пельмені по-таежному в горщиках

Як запекти «вушка» по таежному в горщиках

Робимо цибульний-морквяну піджарку за класичним рецептом. Коли овочі підзолотившись (вони не повинні підгоріти та спровокувати пожежу!), Додаємо до них смужки сирої печінки. Час смаження – всього 2-3 хвилини. Присмачуємо перцем, солимо, заважаємо.

Розклавши піджарку по горщиках, зверху кладемо пельмені. Варити їх до повної готовності не потрібно – тільки дати їм спливти.

У кожну глиняну ємність кладемо сметану (1 ст.л.), наливаємо рідину, в якій варилися «вушка» (заповнюємо на 2/3 об’єму), закупорюють кришками і відправляємо в духовку.

Хвилин через 20 ароматне гаряче частування по-таежному буде готово. Свежерубленная зелень – ідеальне доповнення до ситно обіду або вечері.

Дуже смачні пельмені по-боярської в горщиках

«Вушка» з бараниною упереміж з жирним свинячим фаршем в насиченому пряному бульйоні – це істинно «чоловіче» страву. У зимовий час воно і зігріє, і нагодує, і настрій підніме після важкого дня.

Складові

  • М’якоть свинини – 250 г.
  • Бараняча вирізка – 250 г.
  • Навар з баранячого м’яса – 200 мл.
  • Перець чорний в порошку – 1/3 ч.л.
  • Лавр – 1 лист.
  • Сметана – 100 г.
  • Зелень кінзи і кропу – 2 ст.л.

Як зробити домашні «вушка» по-боярської

Тісто робимо будь-яким звичним способом, можна – і заварне. Молоти м’ясо на м’ясорубці для отримання наповнювача потрібно через насадку з дрібними дірочками. Солимо-перчимо його і заважаємо якомога ретельніше. Можна додати в нього кістковий мозок – від цього фарш стане соковитіше і ніжніше.

Формуємо «вушка» і відразу опускаємо їх в киплячу солону воду, де плаває лавр. Як тільки вони повністю зваряться, виловлюємо їх і розкладаємо по горщикам, розливаємо вийшов бульйон, розкладаємо сметану і відправляємо горщики в розпалену духовку на чверть години. Поки страва буде нудитися на мінімальному вогні, порубати зелень, щоб подати їх разом.

Маючи в морозильнику запас напівфабрикатів, а на кухонній полиці – набір посуду з глини, здивувати і порадувати улюблених їдців новим блюдом буде неважко. Ароматні і ситні пельмені по таежному, як і амури в горщиках з апетитом з’їдають навіть ті, хто зазвичай байдужий до м’ясних виробів з тіста. Особливо – коли на дворі холодно, і хочеться тепла …