Напередодні свят або недільного чаювання завжди хочеться порадувати дітей не тільки смачною, а й цікавою, оригінально оформленої випічкою. Пропонуємо відмінну ідею – готуємо миле і забавне печиво «Сови».
Крім простого пісочного тіста нам знадобиться мигдаль для імітації дзьоба і трохи шоколаду для «зіниць». Більше ніяких надмірностей – тут навіть не потрібні спеціальні формочки для печива у вигляді звірів і будь-якої складний кондитерський інвентар. Обходимося виключно підручними предметами і приступаємо до творчої роботи.
Складові:
- вершкове масло – 150 г;
- яйце – 1 шт .;
- сіль – пучку;
- цукрова пудра – 100 г;
- ванільний цукор – 1 ч. ложка;
- борошно – 250-280 г;
- мигдаль – 15-18 шт .;
- шоколад темний – 10-20 г.
Печиво «Сови» рецепт з фото крок за кроком
- Розм’якшене при кімнатній температурі вершкове масло змішуємо з дрібкою солі, цукровою пудрою і ванільним цукром. Розтираємо до з’єднання всіх компонентів в однорідну світлу суміш.
- Вбиваємо яйце, розмішуємо.
- Частинами втручаємося борошно. Формуємо пластичний, м’який і нелипкий борошняної ком. При необхідності вводимо додаткові 20-40 г борошна. Обертаємо тісто харчовою плівкою і обов’язково прибираємо в холодильник на 30-40 хвилин.
- Невеликий «колобок» тесту відкладаємо для формування «очей» наших майбутніх «сов». Іншу частину розгортаємо в пласт товщиною близько 3 мм. Вирізаємо кола діаметром 7-8 см. Обрізки збираємо, знову розгортає, вирізаємо і т.д. Всього вийде 15-18 заготовок.
- Відкладений раніше «колобок» ділимо на маленькі шматочки, яких повинно вийти рівно в 2 рази більше загальної кількості печива. Скачує маленькі кульки і трохи приплющує, розміщуємо попарно на круглих коржиках для імітації очей. Дерев’яною шпажкою продавлюємо маленькі поглиблення для «зіниць».
- Мигдаль вдавлюємо ребром між сформованих «очей» для імітації дзьоба.
- Використовуючи круглу форму для печива (або шийку склянки) злегка притискаємо по краях коржів, продавлюємо дуги – імітуємо крила сови. Зубочисткою або дерев’яною шпажкою продавлюємо короткі паралельні лінії подібно лапок птиці. Викладаємо на деко.
- Випікаємо печиво «Сова» при 180 градусах 10-15 хвилин. Вироби повинні злегка зарум’яниться по краях. остужаем випічку.
- Шоколад розтоплюємо на водяній бані, наносимо темні точки на місце «зіниць». Чекаємо застигання шоколадної глазурі, а потім приступаємо до дегустації.
Печиво «Сови» готово! Смачного!