Печиво «Сови»

Печиво «Сови»Напередодні свят або недільного чаювання завжди хочеться порадувати дітей не тільки смачною, а й цікавою, оригінально оформленої випічкою. Пропонуємо відмінну ідею – готуємо миле і забавне печиво «Сови».

Крім простого пісочного тіста нам знадобиться мигдаль для імітації дзьоба і трохи шоколаду для «зіниць». Більше ніяких надмірностей – тут навіть не потрібні спеціальні формочки для печива у вигляді звірів і будь-якої складний кондитерський інвентар. Обходимося виключно підручними предметами і приступаємо до творчої роботи.

Складові:Печиво «Сови»

  • вершкове масло – 150 г;
  • яйце – 1 шт .;
  • сіль – пучку;
  • цукрова пудра – 100 г;
  • ванільний цукор – 1 ч. ложка;
  • борошно – 250-280 г;
  • мигдаль – 15-18 шт .;
  • шоколад темний – 10-20 г.

Печиво «Сови» рецепт з фото крок за кроком

  1. Розм’якшене при кімнатній температурі вершкове масло змішуємо з дрібкою солі, цукровою пудрою і ванільним цукром. Розтираємо до з’єднання всіх компонентів в однорідну світлу суміш.Печиво «Сови»
  2. Вбиваємо яйце, розмішуємо.Печиво «Сови»
  3. Частинами втручаємося борошно. Формуємо пластичний, м’який і нелипкий борошняної ком. При необхідності вводимо додаткові 20-40 г борошна. Обертаємо тісто харчовою плівкою і обов’язково прибираємо в холодильник на 30-40 хвилин.Печиво «Сови»
  4. Невеликий «колобок» тесту відкладаємо для формування «очей» наших майбутніх «сов». Іншу частину розгортаємо в пласт товщиною близько 3 мм. Вирізаємо кола діаметром 7-8 см. Обрізки збираємо, знову розгортає, вирізаємо і т.д. Всього вийде 15-18 заготовок.Печиво «Сови»
  5. Відкладений раніше «колобок» ділимо на маленькі шматочки, яких повинно вийти рівно в 2 рази більше загальної кількості печива. Скачує маленькі кульки і трохи приплющує, розміщуємо попарно на круглих коржиках для імітації очей. Дерев’яною шпажкою продавлюємо маленькі поглиблення для «зіниць».Печиво «Сови»
  6. Мигдаль вдавлюємо ребром між сформованих «очей» для імітації дзьоба.Печиво «Сови»
  7. Використовуючи круглу форму для печива (або шийку склянки) злегка притискаємо по краях коржів, продавлюємо дуги – імітуємо крила сови. Зубочисткою або дерев’яною шпажкою продавлюємо короткі паралельні лінії подібно лапок птиці. Викладаємо на деко.Печиво «Сови»
  8. Випікаємо печиво «Сова» при 180 градусах 10-15 хвилин. Вироби повинні злегка зарум’яниться по краях. остужаем випічку.Печиво «Сови»
  9. Шоколад розтоплюємо на водяній бані, наносимо темні точки на місце «зіниць». Чекаємо застигання шоколадної глазурі, а потім приступаємо до дегустації.Печиво «Сови»

Печиво «Сови» готово! Смачного!