Печиво «Поросята»

Печиво «Поросята»Починаємо підготовку до Нового року, поступово поповнюючи колекцію відповідних рецептів. Сьогодні зупинимося на святковій випічці – приготуємо забавне печиво у формі симпатичних поросят. Не секрет, що навіть найпростіше блюдо, оформлене у вигляді символу майбутнього року, завжди привертає увагу і викликає особливий інтерес. Тому, якщо у вас знайдеться крапелька терпіння і трохи вільного часу, обов’язково порадуйте близьких цими милими їстівними «мордочками»!

Основа наших випечних виробів – універсальне і знайоме багатьом пісочне тісто на жовтках і цукровій пудрі. Воно прекрасно підходить для створення будь-якої конфігурації, адже за рахунок відсутності соди і розпушувача НЕ розростається і не деформуються в духовці. Випічка зберігає початковий розмір, а всі деталі залишаються на місці. Чи не розчарує і смак – печиво «Поросята» виходить дуже ніжним і розсипчастим, з легкими апельсиновими «нотками» за рахунок додавання ароматної цедри.

Складові:Печиво «Поросята»

  • вершкове масло – 150 г;
  • яєчні жовтки – 2 шт .;
  • цукрова пудра – 100 г;
  • сіль – пучку;
  • борошно – близько 250 г;
  • апельсинова цедра – 1 ч. ложка;
  • родзинки (для оформлення).

Печиво «Поросята» рецепт з фото крок за кроком

[Ad # first]

[Ad # second]

  1. Завчасно виймаємо з холодильника вершкове масло, дозволяємо йому гарненько підтанути при кімнатній температурі. Уже розм’якшити масляну масу з’єднуємо з цукровою пудрою, розтираємо виделкою до повного з’єднання компонентів в єдину кремообразную суміш.Печиво «Поросята»
  2. Додаємо дрібку солі і два жовтки (білки в рецепті не знадобляться – їх можна заморозити і надалі задіяти для інших страв). З апельсина знімаємо цедру шляхом натирання на дрібній тертці – задіємо тільки тонкий помаранчевий шар без білої гіркої частини. Перемішуємо масляну суміш.Печиво «Поросята»
  3. Додаємо борошно і формуємо м’яке тісто, не прилипає до долонь. Довгий заміс не потрібен – просто збираємо компоненти в єдиний ком, не більше. Обертаємо тісто харчовою плівкою і в обов’язковому порядку на 30-40 хвилин прибираємо в холодильник.Печиво «Поросята»
  4. Охолоджене тісто розгортаємо в пласт товщиною 3-4 мм. Шийкою келиха або круглої формочкою для печива вирізаємо кола діаметром близько 5 см.Печиво «Поросята»
  5. Робимо «п’ятачки» – скочується дрібні кульки і приплющує у вигляді овалів. Формуємо «вушка» – з’єднуємо дві грані овалу з одного краю, отримуємо фігурку з загостреним куточком. Розмір дрібних елементів визначається інтуїтивно. Можна прикласти «вушка» і «п’ятачки» на круглі заготовки ( «мордочки») і оцінити наочно – при необхідності зробити деталі менше або більше.Печиво «Поросята»
  6. Викладаємо кружки на деко, покритий пергаментним папером. Прикріплюємо деталі – трохи нижче центру печива маємо «п’ятачок», зверху кріпимо «вушка» гострим кінчиком вгору.Печиво «Поросята»
  7. Дерев’яною шпажкою продавлюємо поглиблення – формуємо «ніздрі» і «очі».Печиво «Поросята»
  8. Від родзинок відрізаємо маленькі шматочки, скочується в кульки і поміщаємо в отвори для «око». Всього вийде близько 30 штук печива (кількість може відрізнятися – залежить від розміру і товщини виробів). Ставимо деко в прогріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин.Печиво «Поросята»
  9. Дочекавшись охолодження, можна приступати до дегустації пісочних свинок.Печиво «Поросята»

Печиво «Поросята» готово! Приємного чаювання!