Печиво на день святого Валентина

Вираз почуттів не терпить зволікань, якщо тільки ви не відтягуєте ліричний момент до настання самого романтичного свята.

Є тисячі способів висловити свою любов, але банальні квіти, парфуми і цукерки вже нікого не надихають, то справа власноруч приготоване печиво на день святого Валентина. Ось вже сюрприз так сюрприз, ваша друга половинка стовідсотково оцінить такий порив, адже тут тобі і смакота, і валентинка в одному «флаконі», досить оригінально, чи не так ?!

Печиво на день святого Валентина

Підготовка до святого Валентина – Дня всіх закоханих, починається задовго до 14 лютого. Хтось готує для другої половинки незвичайне побачення або подарунок, а комусь не приходить нічого в голову, крім як подарувати листівку.

Однак щоб зробити це свято дійсно незабутнім, можна замість традиційної валентинки приготувати коханому своїми руками оригінальні і дуже смачні печеньки.

Прості печеньки на 14 лютого своїми руками

Цей варіант печива для дня закоханих готується досить просто. Так що в домашніх умовах приготувати такий романтичний десерт зможе кожен.

  • 0,5 кг високосортного борошна просіваємо в миску і перемішуємо з 2 ч.л. розпушувача.
  • ½ ст. подрібнених ядер волоського горіха або пекана з’єднуємо з 40 г цукрової пудри, дрібкою солі і коричн порошком (1 ч.л. з гіркою), після чого пробиваємо всю суміш у блендері до дрібних крихт.
  • В окремій ємності збиваємо до збільшення обсягу 100 г м’якого вершкового масла і 2,5 ст.л. цукрової пудри, потім вбиваємо до складу 1 куряче яйце категорії «С0», всипаємо пачку ванілі і знову все збиваємо.
  • Тепер з усіх підготовлених складів замішуємо однорідне пластичне тісто, формуємо з нього клубок і, закутавши плівкою, прибираємо в морозилку на 15-30 хвилин.
  • Як тільки тісто охолоне, розгортаємо його в пласт 7 мм завтовшки і нарізаємо рівними квадратами 5х5см.
  • О пів на квадратів в центрі вирізаємо віконце у формі серця, а другу половину залишаємо неушкодженою.
  • Викладаємо печінки на змащене маслом деко і випікаємо 10-15 хвилин при 180 ° С.
  • Тепер займемося фруктовою начинкою. Один стакан вашого улюбленого варення і 2 ч.л. крохмалю перемішуємо і на малому вогні варимо до густоти.
  • Коли печінки будуть готові і охолонуть, цільні квадрати змащуємо конфитюром і накриваємо зверху квадратиками з віконцем.

Ну, а якщо на кулінарному терені успіхи вас відвідують досить рідко, то мій покроковий фото рецепт навчить вас робити просте і швидке шалений ароматне і ніжне печиво на п’ятірку з плюсом.

Печиво на 14 лютого коханому

Меню на День святого Валентина Печиво
ХадіджаСтатьі автора

pe4enje
pe4enje

Складові

  • Борошно екстра – 0,35 кг + –
  • Какао порошкове – ½ склянки + –
  • Розпушувач кондитерський – 1 упаковка + –
  • Цукровий пісок – 0,3 кг + –
  • Сіль – щіпка + –
  • Масло вершкове – 1 пачка + –
  • Добірні яйця – 2 шт. + –
  • Яєчний білок – 1 шт. + –
  • Цукрова пудра – 0,15 кг + –
  • Сік лимона – 1 ч.л. + –
  • Ваніль – 1 пакетик + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Насамперед змішуємо в мисці масло з цукровим піском і збиваємо отриманий склад міксером.


  • Потім вбиваємо в масло яйця, додаємо ваніль …


  • … І знову пробиваємо масу міксером.


  • В іншій ємності робимо суху суміш. Просіяне борошно змішуємо з розпушувачем, сіллю і какао-порошком.


  • Тепер з’єднуємо два склади і замішуємо пластичне пісочне тісто. Маса виходить досить м’яка і погано відходить від рук і стінок посуду, тому присипаємо трохи миску борошном і збираємо весь склад в ком.


  • Тестовий кулька прибираємо в плівку і в холодильник на годину, щоб тісто охолодити.


  • Через зазначений час ставимо на розігрів духовку (180 ° С), виймаємо тісто з рефрижератора і на присипаному борошном столі розгортає в 1,5 сантиметровий шар.


  • За допомогою формочки вирізаємо з коржа сердечка і перекладаємо їх на деко, попередньо застелена пергаментним папером для випічки.

    Випікати печиво слід 10 хвилин в добре розігрітій духовці.


  • А поки печиво готується, зробимо глазур. Для цього охолоджений білок яйця засипаємо цукровою пудрою і збиваємо до стійкої піни. У процесі збивання в глазур потрібно буде додати сік лимона або лимонну кислоту (1/3 ч.л.).

    Коли печиво охолоне, наносимо на нього малюнки глазур’ю, або підфарбовуємо білкову масу барвником і просто покриваємо випічку кольоровою глазур’ю.