Вираз почуттів не терпить зволікань, якщо тільки ви не відтягуєте ліричний момент до настання самого романтичного свята.
Є тисячі способів висловити свою любов, але банальні квіти, парфуми і цукерки вже нікого не надихають, то справа власноруч приготоване печиво на день святого Валентина. Ось вже сюрприз так сюрприз, ваша друга половинка стовідсотково оцінить такий порив, адже тут тобі і смакота, і валентинка в одному «флаконі», досить оригінально, чи не так ?!
Печиво на день святого Валентина
Підготовка до святого Валентина – Дня всіх закоханих, починається задовго до 14 лютого. Хтось готує для другої половинки незвичайне побачення або подарунок, а комусь не приходить нічого в голову, крім як подарувати листівку.
Однак щоб зробити це свято дійсно незабутнім, можна замість традиційної валентинки приготувати коханому своїми руками оригінальні і дуже смачні печеньки.
Прості печеньки на 14 лютого своїми руками
Цей варіант печива для дня закоханих готується досить просто. Так що в домашніх умовах приготувати такий романтичний десерт зможе кожен.
- 0,5 кг високосортного борошна просіваємо в миску і перемішуємо з 2 ч.л. розпушувача.
- ½ ст. подрібнених ядер волоського горіха або пекана з’єднуємо з 40 г цукрової пудри, дрібкою солі і коричн порошком (1 ч.л. з гіркою), після чого пробиваємо всю суміш у блендері до дрібних крихт.
- В окремій ємності збиваємо до збільшення обсягу 100 г м’якого вершкового масла і 2,5 ст.л. цукрової пудри, потім вбиваємо до складу 1 куряче яйце категорії «С0», всипаємо пачку ванілі і знову все збиваємо.
- Тепер з усіх підготовлених складів замішуємо однорідне пластичне тісто, формуємо з нього клубок і, закутавши плівкою, прибираємо в морозилку на 15-30 хвилин.
- Як тільки тісто охолоне, розгортаємо його в пласт 7 мм завтовшки і нарізаємо рівними квадратами 5х5см.
- О пів на квадратів в центрі вирізаємо віконце у формі серця, а другу половину залишаємо неушкодженою.
- Викладаємо печінки на змащене маслом деко і випікаємо 10-15 хвилин при 180 ° С.
- Тепер займемося фруктовою начинкою. Один стакан вашого улюбленого варення і 2 ч.л. крохмалю перемішуємо і на малому вогні варимо до густоти.
- Коли печінки будуть готові і охолонуть, цільні квадрати змащуємо конфитюром і накриваємо зверху квадратиками з віконцем.
Ну, а якщо на кулінарному терені успіхи вас відвідують досить рідко, то мій покроковий фото рецепт навчить вас робити просте і швидке шалений ароматне і ніжне печиво на п’ятірку з плюсом.
Печиво на 14 лютого коханому
Меню на День святого Валентина Печиво
ХадіджаСтатьі автора
Складові
- Борошно екстра – 0,35 кг + –
- Какао порошкове – ½ склянки + –
- Розпушувач кондитерський – 1 упаковка + –
- Цукровий пісок – 0,3 кг + –
- Сіль – щіпка + –
- Масло вершкове – 1 пачка + –
- Добірні яйця – 2 шт. + –
- Яєчний білок – 1 шт. + –
- Цукрова пудра – 0,15 кг + –
- Сік лимона – 1 ч.л. + –
- Ваніль – 1 пакетик + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Насамперед змішуємо в мисці масло з цукровим піском і збиваємо отриманий склад міксером.
Потім вбиваємо в масло яйця, додаємо ваніль …
… І знову пробиваємо масу міксером.
В іншій ємності робимо суху суміш. Просіяне борошно змішуємо з розпушувачем, сіллю і какао-порошком.
Тепер з’єднуємо два склади і замішуємо пластичне пісочне тісто. Маса виходить досить м’яка і погано відходить від рук і стінок посуду, тому присипаємо трохи миску борошном і збираємо весь склад в ком.
Тестовий кулька прибираємо в плівку і в холодильник на годину, щоб тісто охолодити.
Через зазначений час ставимо на розігрів духовку (180 ° С), виймаємо тісто з рефрижератора і на присипаному борошном столі розгортає в 1,5 сантиметровий шар.
За допомогою формочки вирізаємо з коржа сердечка і перекладаємо їх на деко, попередньо застелена пергаментним папером для випічки.
Випікати печиво слід 10 хвилин в добре розігрітій духовці.
А поки печиво готується, зробимо глазур. Для цього охолоджений білок яйця засипаємо цукровою пудрою і збиваємо до стійкої піни. У процесі збивання в глазур потрібно буде додати сік лимона або лимонну кислоту (1/3 ч.л.).
Коли печиво охолоне, наносимо на нього малюнки глазур’ю, або підфарбовуємо білкову масу барвником і просто покриваємо випічку кольоровою глазур’ю.