Печиво на амонії

У Росії випічка з використанням амонію не надто популярна, зважаючи на відсутність його у вільному продажу. Я вже якось розміщувала рецепт домашніх пряників, приготованих з використанням амонію. Отримавши вдосталь в черговий раз амонієм, вирішила пошукати нові рецепти, де він використовується. Сьогодні я печу смачне, практично невагоме печиво на амонії.

Печиво на амонії

Для приготування печива на амонії нам знадобиться:

  • 3 яйця,
  • 200 грам цукру (печиво в міру солодке, любителі випічки послаще можуть додати ще грам 50-100 цукру),
  • 250 грам маргарину,
  • 200 грам сметани,
  • 3 пакетика амонію (по 7 грам),
  • 2 пакетика ваніліну (по 1,5 грама),
  • 800-850 грам борошна (у мене пішло 850 грам),
  • мак, кориця, какао, кунжут, мелені горіхи, кава, цукор для прикраси печива зверху (за бажанням).

Рецепт приготування печива на амонії.

Розтопимо маргарин. Дуже зручно топити маргарин в мікрохвильовці на мінімальній потужності.

Яйця збиваємо з цукром. Додаємо до яєць сметану, розтоплений раніше маргарин, ванілін. Перемішуємо.

IMG_8985 IMG_8999 IMG_9003

Просіваємо в чашку борошно (не варто просівати борошно всю відразу, краще почати з 700 грамів). Зверху на борошно висипаємо амоній і перемішуємо його з борошном. Потім замішуємо тісто. Воно виходить м’яке, що не круте.

IMG_9014IMG_9017IMG_9025

Розкачуємо тісто в пласт, товщиною приблизно 5-7 мм, головне не тонко. Я розділила тісто на дві частини, так зручніше катати. Виріжемо печиво формочками. Вмочуємо кожну печеньку в суміш інгредієнтів і викладаємо на деко.

IMG_9036

Варіанти суміші для обмакувания печива:

  1. цукор,
  2. цукор + кориця,
  3. цукор + мак,
  4. цукор + какао, або Несквик,
  5. цукор + горіхи,
  6. кунжут,
  7. кава,
  8. кокосова стружка,
  9. цукор + кардамон.

Насправді варіантів набагато більше, ніж запропонувала я. А можна випікати печиво і не умочати. Все одно виходить смачно.

IMG_9050

Печиво на амонії з кавою, кунжутом і какао

IMG_9058

Печиво з цукром і кокосовою стружкою

Випікаємо печиво на амонії в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці, на верхньому рівні приблизно 15 хвилин, до золотистого кольору. Запах на кухні буде стояти моторошний, не лякайтеся. Готові вироби амонієм не пахнуть.

Печиво на амонії

Красиво і смачно!

Печиво на амонії

Ось така гора печива вийшла!

Готове печиво знімаємо з дека і охолоджуємо. Печиво на амонії не варто пробувати гарячим.

Подаємо печиво на амонії до столу. Воно виходить дуже розсипчасте і якесь повітряне, практично невагоме. Смачно, що не відірватися.

Печиво на амонії Печиво на амонії Печиво на амонії

Печиво на амонії

Ось таке печиво в розломі

Печиво на амонії

Приємного чаювання.