Давно вже поривалася спекти печиво мигдальне, да все якось руки не доходили. Те мигдалю немає, то білків. А тут, після походу в магазин і закупівлі там різноманітних товарів, в тому числі і мигдалю, проводила ревізію морозилки і натрапила на що лежали там білки. Ось і вирішила більше їх не зберігати, а використовувала в справу (попередньо розморозивши, звичайно ж).
Для приготування печива мигдалевого нам знадобиться:
- 3 невеликих яєчних білка (100 грам),
- 120 грам мигдалю,
- 230 грам цукру,
- 30 грам борошна.
Рецепт приготування смачного печива мигдалевого.
Чи не чищений мигдаль змолоти в блендері (або кавомолці) в дрібну крупку (не в борошно). Я будь-які горіхи попередньо добре промиваю, а потім даю обсохнути.
Додамо до мигдалю цукор і 3/4 норми білків. Білки попередньо збивати не потрібно.
Міксером розмішати масу. Додамо, що залишилися білки і ще раз все ретельно перемішати.
Поставимо каструлю з сумішшю на невеликий вогонь. Нагріваємо суміш, постійно помішуючи, до температури тіла, тобто приблизно до 36 градусів. Це потрібно зробити для того, щоб розчинилися кристалики цукру.
Знімаємо каструлю з вогню, додаємо борошно, перемішуємо.
Виходить тягнеться тісто, по консистенції приблизно як на оладки, може трохи густіше.
Деко застилає папером для випічки або силіконовим килимком. Краще папір змастити маслом і присипати борошном, щоб тісто менше розтікається. Так рекомендовано у всіх рецептах, вивчених мною. Особисто я це зробити забула.
Складаємо мигдальне тісто в щільний мішечок, відрізаємо у мішечка невеличкий куточок і відкидають печиво на деко.
Відсаджувати печиво потрібно на достатній відстані один від одного, оскільки тісто розтікається.
Випікаємо печиво мигдальне в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці, приблизно 15-20 хвилин.
Виймаємо печиво з духовки, даємо повністю охолонути і лише після цього знімаємо з дека.
Якщо раптом Ви, як і я, не подрасчіталі відстань і при випічці печеньки злиплися, то їх в гарячому вигляді можна легко розділити ножем для піци або звичайним гострим.
Довелося печиво розділяти ножем
Можна пити чай.
Смачного.