«Новий рік до нас мчить!», – так співається у відомій пісеньці, ми вже відчуваємо його наближення і починаємо роздумувати над тим, чим пригостити родину. Завжди виграшне в усіх відношеннях святкова страва – печериці з сиром в сметані, запечені в духовці, а технологія приготування доступна навіть початківцям. Ароматне і оригінальне блюдо з апетитною скоринкою кольору золота прекрасно доповнить м’ясо або курку, а може послужити вегетаріанцям і замість них.
Ми розглянемо з вами кілька рецептів печериць з сиром в духовці. Будь-який з цих рецептів порадує вас простотою приготування, а готові страви чудово виглядають на святковому столі.
Печериці в сметані, запечені з сиром
Складові
- Печериці – 500 г + –
- Сметана – 250 г + –
- Борошно пшеничне – 2 неповні ст. л. + –
- Сир пармезан – 170 г + –
- Сіль – третина ч. Л. + –
- Суміш сухих італійських трав – 1 ч. Л. + –
Приготування
Ця страва краще подавати порційно. По-перше, це дуже сподобається тим гостям, які не люблять наїдатися, а люблять повеселитися. А по-друге, це дуже красиво виглядає на столі.
Перед приготуванням грибів ми повинні їх трохи пров’ялити в духовці. Пров’ялені печериці мають більш інтенсивний аромат, насичений смак і менше втрачають у обсязі.
- Отже, грибочки середнього розміру моєму, видаляємо пошкоджені місця і викладаємо на паперові рушники для видалення вологи. Сухі шампіньончікі розрізаємо на чотири частини, включаючи ніжки. Викладаємо в один шар на сухий лист, подсаливаем і посипаємо сушеними травами. Ставимо деко з нарізкою на 15 хвилин в прогріту до 200 градусів духовку.
- Поки основний інгредієнт в’ялиться, готуємо заправку для грибів. З’єднуємо сметану і борошно в просторій посуді, розтираємо до гладкості, останнім додаємо 2/3 подрібненого на крупній тертці сиру.
- Виймаємо деко з грибною нарізкою з духовки, викладаємо в’ялені печериці в сметанним масу і обережно перемішуємо. Намагаємося зберегти апетитну форму грибочків.
- Розкладаємо грибну масу по порційних формочках, змазаним вершковим маслом. Посипаємо вміст формочок залишками сиру і витримуємо в духовочке ще 15 хвилин.
- Подаємо печериці з сиром, запечені в формочках, в гарячому вигляді, посипавши зеленню.
Печериці, запечені в духовці
Для реалізації цього рецепта нам знадобляться:
- Свіжі печериці великого розміру (600-700 г),
- 2 цибулини,
- близько 150 г твердого сиру,
- 2-3 ст.л. соняшникової олії,
- улюблені спеції і сіль,
- 2 ст.л. сметани або майонезу,
- маслини для прикраси.
Приготування
- Гриби не моєму, а протираємо вологою серветкою, щоб вода не вбиралася в рослинні волокна. Обережно видаляємо ніжки, а капелюшки пров’ялити в духовці протягом 15 хвилин. Цим ми краще збережемо їх обсяг і аромат.
- Поки капелюшки пропікаються, готуємо для них начинку. Цибуля ріпчаста і ніжки грибів нарізаємо дрібними кубиками і обсмажуємо до красивого золотистого кольору. Натираємо сир на стороні з великими ножами. Викладаємо піджарку в миску і змішуємо з більшою частиною сиру, а меншу залишаємо для посипання. До суміші додаємо сметану, сіль і спеції. Перемішуємо начинку.
- Злегка остиглі капелюшки фаршируємо начинкою, щільно укладаємо в форму для запікання і кожен капелюшок посипаємо сиром. Ставимо форму в духовку і випікаємо приблизно 10 хвилин.
- Прикрашаємо фаршировані шампіньйони з сиром і цибулею маслинами, вдавлюючи по половинці маслини в ще гарячий сир. Викладаємо на блюдо сервіровки і негайно подаємо до столу!
* Рада кухарчуком
Рецепт фаршированих печериць з сиром, запечених в духовці, можна видозмінити. Наприклад, в начинку можна додати підсмажене філе курки або рубані варені яйця. Якщо любите зелень або часник, то цілком можете збагатити смак грибочків їх ароматом і смаком. Які можуть бути правила в новорічну ніч?
Печериці з сиром, запечені у фользі
Цей оригінальний рецепт сподобається вам тим, що грибочки виглядають чудово і запах випромінюють карколомний!
Нам знадобляться такі інгредієнти:
- 300 г шампіньончікі середнього розміру,
- 100 г сиру твердого,
- 2-3 ст.л. соку свіжого лимона,
- 50 г вершкового масла,
- 2 зубчики часнику,
- 5-6 гілочок петрушки,
- сіль і спеції – за смаком.
Приготування
- У мисочку кладемо шматочок м’якого вершкового масла, додаємо до нього подрібнений часник, лимонний сік, нарізану петрушку, спеції і сіль. Якісно перемішуємо всі компоненти заправки.
- Печериці витираємо вологим рушником, зрізаємо пошкоджені ділянки, якщо є. Розрізаємо кожен грибочок навпіл.
- На зріз кожної половинки гриба наносимо ножем трохи масляної маси, кладемо заготовки на лист фольги маслом догори, накриваємо другим листом фольги і защипуємо надійно краю. Випікаємо грибні половинки в гарячій (200 градусів) духовці 20 хвилин.
- Верхній лист фольги знімаємо, посипаємо запечені з маслом гриби тертим сиром і повертаємо в духовку у відкритому вигляді, щоб сир розплавився, а грибочки вкрилися апетитною скоринкою.
- Приготовлені гриби викладаємо на блюдо сервіровки, прикрашаємо часточками лимона.
* Рада кухарчуком
По-новорічному виглядають печериці з сиром, в духовці запечені, якщо викласти їх на тарілку безпосередньо в фользі, краї якої можна загорнути під тарілку, яку і розмістити на Блюда. Обов’язково полийте грибні половинки маслом, яке зібралося на дні фольги. Дуже апетитно!
Всі рецепти печериць з сиром в духовці гідні новорічного столу! І всі вони подаються гарячими! Тому підготуйте всі до приходу гостей, а коли з’явиться необхідність привернути увагу до нового блюда, включіть її і через 15-20 хвилин подавайте грибний шедевр гарячим!