Печериці з сиром в духовці

Печериці з сиром в духовці
«Новий рік до нас мчить!», – так співається у відомій пісеньці, ми вже відчуваємо його наближення і починаємо роздумувати над тим, чим пригостити родину. Завжди виграшне в усіх відношеннях святкова страва – печериці з сиром в сметані, запечені в духовці, а технологія приготування доступна навіть початківцям. Ароматне і оригінальне блюдо з апетитною скоринкою кольору золота прекрасно доповнить м’ясо або курку, а може послужити вегетаріанцям і замість них.

Ми розглянемо з вами кілька рецептів печериць з сиром в духовці. Будь-який з цих рецептів порадує вас простотою приготування, а готові страви чудово виглядають на святковому столі.

Печериці в сметані, запечені з сиром

Печериці в сметані, запечені з сиром

Складові

  • Печериці – 500 г + –
  • Сметана – 250 г + –
  • Борошно пшеничне – 2 неповні ст. л. + –
  • Сир пармезан – 170 г + –
  • Сіль – третина ч. Л. + –
  • Суміш сухих італійських трав – 1 ч. Л. + –

Приготування

Ця страва краще подавати порційно. По-перше, це дуже сподобається тим гостям, які не люблять наїдатися, а люблять повеселитися. А по-друге, це дуже красиво виглядає на столі.

Перед приготуванням грибів ми повинні їх трохи пров’ялити в духовці. Пров’ялені печериці мають більш інтенсивний аромат, насичений смак і менше втрачають у обсязі.

  1. Отже, грибочки середнього розміру моєму, видаляємо пошкоджені місця і викладаємо на паперові рушники для видалення вологи. Сухі шампіньончікі розрізаємо на чотири частини, включаючи ніжки. Викладаємо в один шар на сухий лист, подсаливаем і посипаємо сушеними травами. Ставимо деко з нарізкою на 15 хвилин в прогріту до 200 градусів духовку.
  2. Поки основний інгредієнт в’ялиться, готуємо заправку для грибів. З’єднуємо сметану і борошно в просторій посуді, розтираємо до гладкості, останнім додаємо 2/3 подрібненого на крупній тертці сиру.
  3. Виймаємо деко з грибною нарізкою з духовки, викладаємо в’ялені печериці в сметанним масу і обережно перемішуємо. Намагаємося зберегти апетитну форму грибочків.
  4. Розкладаємо грибну масу по порційних формочках, змазаним вершковим маслом. Посипаємо вміст формочок залишками сиру і витримуємо в духовочке ще 15 хвилин.
  5. Подаємо печериці з сиром, запечені в формочках, в гарячому вигляді, посипавши зеленню.

Печериці, запечені в духовці

Для реалізації цього рецепта нам знадобляться:

  • Свіжі печериці великого розміру (600-700 г),
  • 2 цибулини,
  • близько 150 г твердого сиру,
  • 2-3 ст.л. соняшникової олії,
  • улюблені спеції і сіль,
  • 2 ст.л. сметани або майонезу,
  • маслини для прикраси.

Печериці, запечені в духовці

Приготування

  1. Гриби не моєму, а протираємо вологою серветкою, щоб вода не вбиралася в рослинні волокна. Обережно видаляємо ніжки, а капелюшки пров’ялити в духовці протягом 15 хвилин. Цим ми краще збережемо їх обсяг і аромат.
  2. Поки капелюшки пропікаються, готуємо для них начинку. Цибуля ріпчаста і ніжки грибів нарізаємо дрібними кубиками і обсмажуємо до красивого золотистого кольору. Натираємо сир на стороні з великими ножами. Викладаємо піджарку в миску і змішуємо з більшою частиною сиру, а меншу залишаємо для посипання. До суміші додаємо сметану, сіль і спеції. Перемішуємо начинку.
  3. Злегка остиглі капелюшки фаршируємо начинкою, щільно укладаємо в форму для запікання і кожен капелюшок посипаємо сиром. Ставимо форму в духовку і випікаємо приблизно 10 хвилин.
  4. Прикрашаємо фаршировані шампіньйони з сиром і цибулею маслинами, вдавлюючи по половинці маслини в ще гарячий сир. Викладаємо на блюдо сервіровки і негайно подаємо до столу!

* Рада кухарчуком 
Рецепт фаршированих печериць з сиром, запечених в духовці, можна видозмінити. Наприклад, в начинку можна додати підсмажене філе курки або рубані варені яйця. Якщо любите зелень або часник, то цілком можете збагатити смак грибочків їх ароматом і смаком. Які можуть бути правила в новорічну ніч?

Печериці з сиром, запечені у фользі

Цей оригінальний рецепт сподобається вам тим, що грибочки виглядають чудово і запах випромінюють карколомний!

Нам знадобляться такі інгредієнти:

  • 300 г шампіньончікі середнього розміру,
  • 100 г сиру твердого,
  • 2-3 ст.л. соку свіжого лимона,
  • 50 г вершкового масла,
  • 2 зубчики часнику,
  • 5-6 гілочок петрушки,
  • сіль і спеції – за смаком.

Печериці з сиром, запечені у фользі

Приготування

  1. У мисочку кладемо шматочок м’якого вершкового масла, додаємо до нього подрібнений часник, лимонний сік, нарізану петрушку, спеції і сіль. Якісно перемішуємо всі компоненти заправки.
  2. Печериці витираємо вологим рушником, зрізаємо пошкоджені ділянки, якщо є. Розрізаємо кожен грибочок навпіл.
  3. На зріз кожної половинки гриба наносимо ножем трохи масляної маси, кладемо заготовки на лист фольги маслом догори, накриваємо другим листом фольги і защипуємо надійно краю. Випікаємо грибні половинки в гарячій (200 градусів) духовці 20 хвилин.
  4. Верхній лист фольги знімаємо, посипаємо запечені з маслом гриби тертим сиром і повертаємо в духовку у відкритому вигляді, щоб сир розплавився, а грибочки вкрилися апетитною скоринкою.
  5. Приготовлені гриби викладаємо на блюдо сервіровки, прикрашаємо часточками лимона.

* Рада кухарчуком
По-новорічному виглядають печериці з сиром, в духовці запечені, якщо викласти їх на тарілку безпосередньо в фользі, краї якої можна загорнути під тарілку, яку і розмістити на Блюда. Обов’язково полийте грибні половинки маслом, яке зібралося на дні фольги. Дуже апетитно!

Печериці з сиром, приготовані в духовці

Всі рецепти печериць з сиром в духовці гідні новорічного столу! І всі вони подаються гарячими! Тому підготуйте всі до приходу гостей, а коли з’явиться необхідність привернути увагу до нового блюда, включіть її і через 15-20 хвилин подавайте грибний шедевр гарячим!