Запікання – чудовий спосіб приготування різних страв з овочів з ніжним смаком і помірною калорійністю.
З настанням літа печені кабачки в духовці, приготовані в комбінації з різними продуктами і приправами, стануть прикрасою вашого столу. Ви можете скільки завгодно експериментувати з цією стравою, кожен раз дивуючи рідних і близьких «новою версією» овочевий запіканки.
Чи не правда, кабачкова ікра і оладки з кабачків здаються синонімом чогось аж надто банального. Крім того, всім, кому доводилося смажити кабачки або готувати ікру, прекрасно відомо – готову страву буде містити величезну кількість вбрався масла.
Чи можна приготувати цей чудовий, корисний, ранній овоч якось ще? Зрозуміло, можна! Найрізноманітніші запіканки, де кабачки відведена головна роль, є легкими дієтичними стравами, містять не надто багато калорій і при цьому надзвичайно смачні і різноманітні. Ось кілька цікавих варіантів печених кабачків.
Запечені молоді кабачки
Складові
- Кабачки – 1 кг + –
- Яйця курячі – 3 шт + –
- Сметана – 250 мл + –
- Масло вершкове – 50 г + –
- Сіль і спеції – за смаком + –
Як запекти молоді кабачки
- Перш за все, вимиті і очищені кабачки нарізаємо не дуже товстими кільцями, посолити, додати чорний мелений перець (або суміш перців), заллємо сметаною і поставимо на слабкий вогонь.
- Через півгодини припущені кабачки знімемо з вогню, зцідити виділився сік і, остудивши, змішаємо з яйцями, нарізаною зеленню і часником, пропущеним через прес.
- Залишилося запекти кабачки в духовці, яку має сенс розігріти заздалегідь.
- Форму для запікання змастіть вершковим маслом, кабачки, викладені шарами, заллємо підготовленим яєчно-сметанним соусом.
- Ставимо форму в духовку (яку розігріємо до 180 ° С) приблизно на 30 – 40 хвилин.
- Готову запіканку можна полити розтопленим маслом.
Кабачки, запечені з помідорами і сиром
А ось печені в духовці кабачки з додаванням сиру і томатів – дієтичне, легке і смачне блюдо, яке виглядає просто приголомшливо. Це саме той випадок, заради якого має сенс обзавестися прозорою жароміцної формою, оскільки подавати свій шедевр потрібно саме в ній!
Складові
- Кабачки – 2 шт;
- Помідори – 2 шт;
- Твердий сир – 150 г;
- Сушений базилік – 1 ч.л .;
- Оливкова олія – 4 ст.л .;
- Часник – 3 зубчики;
- Чорний перець і сіль – за смаком.
Як зробити кабачки з помідорами і сиром в духовці
- Перш за все, акуратно нарізаємо овочі кільцями або півкільцями, сир – невеликими скибочками.
- Отримані шматочки укладаємо в форму, чергуючи: шматочок сиру, часточка помідора і часточка кабачка.
- Залишилося приготувати заправку і можна приступати до запікання. Для приготування соусу змішуємо в мисочці оливкова олія з сіллю, спеціями і подрібненим часником.
- Отриманою сумішшю заливаємо красиво укладене, скибочки і відправляємо все в духовку.
- Приблизно через 35 – 40 хвилин апетитні печені кабачки з зеленню, помідорами, сиром і часником готові, залишилося прикрасити свіжою зеленню (гілочкою петрушки, базиліка або кропу).
Зрозуміло, ви можете імпровізувати, наприклад, замість базиліка в соусі використовувати приправу, що містить суміш сухих трав. Ця страва буде прекрасним гарніром до м’ясного або рибного блюда!
Кабачки в духовці з грибами
А ось ще один цікавий варіант печених кабачків в духовці, рецепт яких також дуже простий, але оригінальний. У цій запіканці кабачки поєднуються з грибами. А це означає, що ви можете, використовуючи заморожені кабачки, приготувати таку страву навіть серед зими.
Складові
- Кабачки – 0,5 – 0,6 кг;
- Печериці – 250 г;
- Цибуля – 1 шт;
- Сир твердий – 40 г;
- Сіль, спеції за смаком;
- Масло вершкове – для змащування форми.
Як приготувати соковите і ароматне блюдо з кабачків
Перш за все, перевірте, чи є у вас фольга. Особливість цієї страви полягає в тому, що овочі та гриби тужать в виділився соку. Щоб наш кулінарний шедевр НЕ пересох, не підгорів і не залишився б при цьому напівсирим, ми закриємо його фольгою.
- Але спочатку необхідно вимити і нарізати овочі та гриби (довільно, але не занадто дрібно).
- Вогнетривку форму змащуємо маслом.
- Підготовлену для запікання суміш з грибів і овочів посолимо, присмачити спеціями і гарненько перемішати, зверху рівномірно розподілимо натертий сир, закриємо форму фольгою і відправимо в попередньо розігріту духовку приблизно на 20 хвилин.
- Потім фольгу потрібно буде прибрати і продовжити запікання у відкритій формі.
Смачного!