У цьому майстер класі я розповім як зробити павука з мастики для прикраси торта «Людина павук». Використовувати солодких павуків можна не тільки для прикраси торта, а й для тематичної вечірки на Хеллоуїн або дитячий день народження: думаю салати або печиво з такими павуками будуть жахливо страшними і смішними!
Докладні МК приготування домашньої мастики з маршмеллоу і самого торта можна подивитися за посиланнями.
- Фото рецепт приготування домашньої мастики з маршмеллоу
- Дитячий торт «Людина павук» (докладний фоторецепт)
Меню на дитяче день народження Вечірка на Хеллоуїн (31 жовтня) Торти Прикраса блюд 4 павука 7 днів 1-2 години
ЛюдмілаСтатьі автора
Складові
- Мастика – грудку, розміром з куряче яйце + –
- Шоколадна – 1/4 плитки + –
- Желейні – 4 штуки + –
- Кондитерський – 5 мл + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Павуків з домашньої мастики зробити зможе будь-хто, навіть початківець, кондитер. Для ліплення нам обов’язково знадобитися малюнок майбутнього представника павукоподібних і грудочку мастики з маршмеллоу.
Для того, щоб зробити павуків ще смачніше, в средінку їх животиків я пропоную закочувати желейні цукерки – сюрприз для дітвори буде ще той!
І так починаємо робити павучків.
Розкачуємо пласт білої мастики, змішаної з чорної.

Охоплюємо будь-яку шоколадну або желейну цукерку (упс, так захопилася, що фото не зробила). І формуємо об’ємний ромб.

Робимо з мастики тоненькі ковбаски для ніжок, притискаємо з одного боку – кількість таких ковбасок залежить від того, скільки павуків ви плануєте зробити.

Змочуємо майбутні ніжки павуків кондитерським клеєм.
P.S. кондитерським клей – це цукровий клей, що виготовляється з гляссе з добавкою яєчного білка.

Підкладаємо під животик павучка ковбаску, злегка притискаємо і відрізаємо потрібну довжину.

Кінчик лапки притискаємо.

Аналогічно робимо і другу лапку павучка з мастики.

Починаємо формувати ще одну пару ніжок.

Переходимо до задніх лапок.

Важливо!
Поки мастика НЕ присохла, обов’язково формуємо згин лапок.

Наше майбутнє прикраса для дитячого торта «Спайдермен» майже готове. Залишилося павучків тільки розфарбувати.

Для цього нам знадобиться шоколад. Розігріваємо 4-5 шматочка шоколадної плитки в духовій шафі.

М’якою кистю фарбуємо наші витвори кулінарного мистецтва!

Розмальовуємо павучків так, як підказує нам фантазія.



До павучків обов’язково робимо і павутинку з мастики.
Для того, щоб зробити павутинку красивою використовуємо кулінарний екструдер.
Вдалих вам експериментів і веселих вечірок!