Павук з мастики для торта «Людина павук»

У цьому майстер класі я розповім як зробити павука з мастики для прикраси торта «Людина павук». Використовувати солодких павуків можна не тільки для прикраси торта, а й для тематичної вечірки на Хеллоуїн або дитячий день народження: думаю салати або печиво з такими павуками будуть жахливо страшними і смішними!

Докладні МК приготування домашньої мастики з маршмеллоу і самого торта можна подивитися за посиланнями.

  • Фото рецепт приготування домашньої мастики з маршмеллоу
  • Дитячий торт «Людина павук» (докладний фоторецепт)

Меню на дитяче день народження Вечірка на Хеллоуїн (31 жовтня) Торти Прикраса блюд 4 павука 7 днів 1-2 години
ЛюдмілаСтатьі автора

Павук для торта
Павук для торта

Складові

  • Мастика – грудку, розміром з куряче яйце + –
  • Шоколадна – 1/4 плитки + –
  • Желейні – 4 штуки + –
  • Кондитерський – 5 мл + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Павуків з домашньої мастики зробити зможе будь-хто, навіть початківець, кондитер. Для ліплення нам обов’язково знадобитися малюнок майбутнього представника павукоподібних і грудочку мастики з маршмеллоу.

Для того, щоб зробити павуків ще смачніше, в средінку їх животиків я пропоную закочувати желейні цукерки – сюрприз для дітвори буде ще той!

І так починаємо робити павучків.

Розкачуємо пласт білої мастики, змішаної з чорної.


  • Охоплюємо будь-яку шоколадну або желейну цукерку (упс, так захопилася, що фото не зробила). І формуємо об’ємний ромб.


  • Робимо з мастики тоненькі ковбаски для ніжок, притискаємо з одного боку – кількість таких ковбасок залежить від того, скільки павуків ви плануєте зробити.


  • Змочуємо майбутні ніжки павуків кондитерським клеєм.

    P.S. кондитерським клей – це цукровий клей, що виготовляється з гляссе з добавкою яєчного білка.


  • Підкладаємо під животик павучка ковбаску, злегка притискаємо і відрізаємо потрібну довжину.


  • Кінчик лапки притискаємо.


  • Аналогічно робимо і другу лапку павучка з мастики.


  • Починаємо формувати ще одну пару ніжок.


  • Переходимо до задніх лапок.


  • Важливо!
    Поки мастика НЕ ​​присохла, обов’язково формуємо згин лапок.


  • Наше майбутнє прикраса для дитячого торта «Спайдермен» майже готове. Залишилося павучків тільки розфарбувати.


  • Для цього нам знадобиться шоколад. Розігріваємо 4-5 шматочка шоколадної плитки в духовій шафі.


  • М’якою кистю фарбуємо наші витвори кулінарного мистецтва!


  • Розмальовуємо павучків так, як підказує нам фантазія.


  • До павучків обов’язково робимо і павутинку з мастики.
    Для того, щоб зробити павутинку красивою використовуємо кулінарний екструдер.

    Вдалих вам експериментів і веселих вечірок!