Паста з кабачками по-італійськи

pasta-s-kabachkami-po-italyanski2
Макарони є найпопулярнішим традиційним італійським блюдом і мають величезну кількість рецептів і варіантів приготування.

Тут ви дізнаєтеся як готується паста з кабачками – ці прості і дешеві овочі додадуть страві м’якості, ніжності, соковитості і не зашкодять фігурі. Ми представляємо відразу парочку найкращих рецептів, в яких овочу відведена друга роль після самих макаронів, так що вибирайте на свій смак.

Паста з кабачками: рецепт по-італійськи

Складові

  • Паста – 500 г + –
  • Кабачки – 3-4 шт + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт + –
  • Часник – 2 зубчики + –
  • Сир твердих сортів – 100 г + –
  • Оливкова олія – ​​4 ст.л. + –
  • Горішки кедрові – 4 ст.л. + –
  • Сік лимона – 1 ст.л. + –
  • Кріп, м’ята – кілька гілочок + –
  • Сіль – за смаком + –

Як приготувати пасту з кабачками по-італійськи

  1. На плиту поставте каструлю з підсоленою водою.
  2. Поки вода закипає, почистіть, промийте і поріжте полудолькамі кабачки. З молодих кабачків шкірочку можна не зрізати.
  3. Лук наріжте півкільцями.
  4. Поставте на вогонь сковороду, налийте в неї трохи олії і киньте обсмажувати спочатку цибулю, через хвилин 5 додайте кабачки.
  5. Пропустіть через прес або дрібно покришите ножем часник і додайте до цибулі і кабачків. Гасіть продукти до м’якості хвилин 15. Зніміть сковороду з вогню.
  6. До цього часу у вас вже повинна закипіти вода для пасти. Киньте в неї макарони, і відчиніть до такого стану, як вказано нижче.
  7. Зелень порізати дрібно, киньте в сковороду з овочами, туди ж налийте сік лимона.
  8. Тепер змішайте пасту і тушковані кабачки з іншими інгредієнтами.

Паста з кабачками по-італійськи готується досить швидко. Дуже важливо не переварити макарони. Вони повинні залишатися трішки недовареними. Саме в такому стані їх краще їсти італійці.

Подавайте блюдо, посипавши його зверху тертим сиром і подрібненими кедровими горіхами. Італійську пасту з кабачками можна їсти як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Як зробити пасту з кабачками у вершковому соусі

Це ще один варіант, як можна смачно приготувати пасту. Блюдо виходить дуже-дуже ніжним і неймовірно смачним!

pasta-s-kabachkami-po-italyanski

Складові

  • Паста – 400-500 г;
  • Кабачки – 3 шт середнього розміру;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Вершки – 200 г;
  • Сіль за смаком;
  • Зелень кропу – кілька гілочок;
  • Твердий сир – 100 г;
  • Масло рослинне для смаження.

Як приготувати пасту з кабачками у вершковому соусі

  1. Пасту відварити в підсоленій воді. Щоб макарони НЕ злиплися, поки ви готуєте інші інгредієнти, полийте їх злегка рослинним маслом і перемішайте.
  2. Лук поріжте півкільцями або четвертинками.
  3. Поставте сковороду на вогонь, налив в неї трохи олії і почніть обсмажувати цибулю на повільному вогні.
  4. Поки готується цибулю, швидко поріжте кабачки полудолькамі і киньте їх в сковороду.
  5. Часник дрібно покришите або продавите через прес і теж киньте до цибулі і кабачками, все посоліть і перемішайте.
  6. Додайте до маси нашатковану зелень. Гасіть овочі до готовності близько 15 хвилин, але не пересмажувати їх.
  7. За пару хвилин до готовності влийте в сковороду вершки. Коли загасіть вогонь, змішайте цю масу з пастою і подавайте до столу, посипавши тертим сиром.

Така паста з кабачками нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте приготувати це блюдо і ви не розчаруєтеся!

Варто зауважити, що воно не дуже калорійне і в помірній кількості не зашкодить фігурі. Пасту з апетитом наминали і дорослі і діти.