Паска в мультиварці

Зазвичай я печу паски в духовці. Але мені захотілося перевірити, як впорається моя улюблена помічниця, мультиварка, з завданням випічки паски. Адже інша випічка в ній виходить відмінна. Тому я спекла паску в мультиварці. Але цей рецепт підійде і для випічки пасок в духовці.

Паска в мультиварці

Для приготування паски в мультиварці нам знадобиться:

для опари

  • 250 мл молока,
  • 25 грам живих дріжджів (або приблизно 2-2,5 чайні ложки сухих),
  • 1 столова ложка цукру,
  • 200 грам борошна,

для тесту

  • 2 яйця,
  • 1 жовток,
  • 10 грам ванільного цукру,
  • ½ столової ложки коньяку (будь-якого іншого міцного алкоголю) за бажанням,
  • 150 грам цукру,
  • ½ чайної ложки солі,
  • 120 грам вершкового масла (можна повністю або частково замінювати маргарином),
  • 30 грам рослинного масла,
  • 360 грам борошна (можливо, знадобиться більше, у мене пішло стільки),
  • родзинки,

для білкової глазурі

  • 1 білок,
  • 150-250 грам цукрової пудри,
  • 1 столова ложка лимонного соку,
  • декоративні кондитерські прикраси за бажанням (я прикрашала цукерками).

Рецепт приготування паски в мультиварці.

Приготуємо опару. Розчинний дріжджі в теплому молоці, додати цукор, борошно. Перемішаємо до однорідності. Накриємо ємність з опарою серветкою і поставимо в тепле місце. Почекаємо, поки опара підніметься.

IMG_5531

Дістанемо вершкове масло з холодильника і залишимо при кімнатній температурі.

Одне яйце дуже добре вимиємо, витру і відділимо білок від жовтка. Білок приберемо в холодильник, він нам знадобиться пізніше. Жовток і два яйця міксером збити з цукром до білого кольору.

IMG_5545 IMG_5551

Додамо сіль, коньяк, ванільний цукор. Перемішуємо до однорідності.

Просеем борошно. Замісити тісто, поступово вводячи борошно. Щоб не забивати тісто борошном, руки потрібно постійно змащувати рослинною олією.

IMG_5566

Додамо до тесту розм’якшене вершкове масло. Додавати потрібно порціями, маленькими шматочками, ретельно вимішуючи тісто кожен раз.

IMG_5571

Тісто для паски виходить м’яке, важке.

IMG_5581

Кладемо тісто у велику чашку, накриваємо рушником і ставимо на расстойку в тепле місце.

IMG_5584

Я люблю расстаіваться тісто в холодильнику, тому роблю заміс в п’ятницю ввечері, вночі тісто стоїть в холодильнику, а з ранку вже випікаю паски.

Тісто, що підійшло Обімніть.

Ізюм вимиємо, обсушити серветками. Втрутитися родзинки в тісто.

IMG_5587 IMG_5592

Замість або разом з родзинками можна взяти будь-які інші сухофрукти, цукати, горіхи.

Покладемо тісто знову в велику чашку, накриємо рушником і дамо йому піднятися ще раз.

IMG_5601

Форму для мультиварки змажемо рослинним маслом. Викладемо в неї тісто, сформувавши красивий паску.

IMG_5604

Закриваємо кришку мультиварки, включаємо підігрів на 15-20 хвилин. Потім підігрів відключаємо і чекаємо, поки тісто збільшиться в розмірі в 2-3 рази.

IMG_5609

Випікаємо паску в мультиварці, режим “Випічка”, 60 + 40 хвилин. Кришку при цьому не відкривати. Готовність паски перевіряється дерев’яною паличкою.

IMG_5611

Готову паску акуратно виймемо з каструльки і поставимо на решітку остигати.

Паска в мультиварці

Паска в мультиварці готовий.

Прикрасимо паску білкової глазур’ю, рецепт можна подивитися тут і кондитерської посипкою. Я такий великий паску вирішила прикрасити кольоровими цукерками.

Паска в мультиварці Паска в мультиварці Паска в мультиварці Паска в мультиварці Паска в мультиварці

Смачного.

Зі святом світлого Великодня!