Овочі, запечені в горщиках

Страви, приготовані в горщиках, це завжди не тільки смачно, але і затишно, по-домашньому. Тому їх можна приготувати і для святкового застілля, і для сімейної вечері.

А довелось вам куштувати страви зі старої російської печі? Якщо так, то ви, напевно, знайдете подібності в смаку. Все, що приготовлено в горщиках, а не просто запечене в формі, фользі, рукаві, має найбільш наближений смак до того … такого принадному – смаку кулінарних шедеврів наших бабусь.

Давайте сьогодні зробимо наш обід або вечерю не тільки дуже смачним, але ще і дуже корисним. Чи згодні? Тоді запікаємо овочі в сметанному заливанні!

Як запекти овочі в горщику в духовці

Різдвяне меню Ідеї для вечері Овочевий гарнір 3 1 година 15 хвилин

ЮляСтатьі автора

Овочі запечені в духовці
Овочі запечені в духовці

Складові

  • Картопля – 3 середньо-великих бульби + –
  • Кабачки – 1 невеликий молодий + –
  • Морква – 2 штуки + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 штука + –
  • Помідори – 2 великих + –
  • Часник – 2 зубчики + –
  • Петрушка – 1 пучок + –
  • Яйця курячі – 1 штука + –
  • Сметана жирністю 15-25% – 200 мл + –
  • Гірчиця – 0,5 ч.л. + –
  • Рослинна олія – ​​3 ч.л. + –
  • Суміш перців – за смаком + –
  • Сіль – 1/2 ст.л. або за смаком + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Картопля моєму, чистимо, нарізаємо дрібними кубиками.


  • Ріпчасту цибулю подрібнюємо теж кубиком і відправляємо до картоплі.


  • Горщики змащуємо за допомогою силіконової пензлика соняшниковою олією.


  • Розкладаємо перемішаний картопля з цибулею по горщикам.


  • Готуємо наступний овочевий шар. Для цього невеликий молодий кабачок очищаємо від шкірки (якщо є насіння, то і від них теж).
    Нарізаємо кубиком або невеликими брусочками.


  • Моркву чистимо і тремо на крупній тертці.


  • З помідорів знімаємо шкірку і ріжемо невеликими шматочками.


  • Перемішуємо масу з цих трьох компонентів і розкладаємо по горщикам.


  • В окремий посуд викладаємо сметану.


  • До неї відправляємо попередньо вимиту, злегка обсушену і посічену зелень петрушки.


  • Слідом відправляємо дрібно порубаний ножем часник, сіль і перемелені суміш перців.


  • Розбиваємо сюди ж яйце і додаємо гірчицю.


  • Ретельно перемішуємо вінчиком до однорідності.


  • Рівномірно розподіляємо змінне заливку по вмісту горщиків.

    Накриваємо кришками і відправляємо в духовку приблизно на 1 годину. Запікаємо при температурі 230-250 градусів.

    При необхідності коригуємо час і режим в залежності від особливостей духовки.


  • Смачні овочі в горщиках готові! Можна назвати гостей до столу!
    Смачного!