Страви, приготовані в горщиках, це завжди не тільки смачно, але і затишно, по-домашньому. Тому їх можна приготувати і для святкового застілля, і для сімейної вечері.
А довелось вам куштувати страви зі старої російської печі? Якщо так, то ви, напевно, знайдете подібності в смаку. Все, що приготовлено в горщиках, а не просто запечене в формі, фользі, рукаві, має найбільш наближений смак до того … такого принадному – смаку кулінарних шедеврів наших бабусь.
Давайте сьогодні зробимо наш обід або вечерю не тільки дуже смачним, але ще і дуже корисним. Чи згодні? Тоді запікаємо овочі в сметанному заливанні!
Як запекти овочі в горщику в духовці
Різдвяне меню Ідеї для вечері Овочевий гарнір 3 1 година 15 хвилин
ЮляСтатьі автора
Складові
- Картопля – 3 середньо-великих бульби + –
- Кабачки – 1 невеликий молодий + –
- Морква – 2 штуки + –
- Цибуля ріпчаста – 1 штука + –
- Помідори – 2 великих + –
- Часник – 2 зубчики + –
- Петрушка – 1 пучок + –
- Яйця курячі – 1 штука + –
- Сметана жирністю 15-25% – 200 мл + –
- Гірчиця – 0,5 ч.л. + –
- Рослинна олія – 3 ч.л. + –
- Суміш перців – за смаком + –
- Сіль – 1/2 ст.л. або за смаком + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Картопля моєму, чистимо, нарізаємо дрібними кубиками.

Ріпчасту цибулю подрібнюємо теж кубиком і відправляємо до картоплі.

Горщики змащуємо за допомогою силіконової пензлика соняшниковою олією.

Розкладаємо перемішаний картопля з цибулею по горщикам.

Готуємо наступний овочевий шар. Для цього невеликий молодий кабачок очищаємо від шкірки (якщо є насіння, то і від них теж).
Нарізаємо кубиком або невеликими брусочками.

Моркву чистимо і тремо на крупній тертці.

З помідорів знімаємо шкірку і ріжемо невеликими шматочками.

Перемішуємо масу з цих трьох компонентів і розкладаємо по горщикам.

В окремий посуд викладаємо сметану.

До неї відправляємо попередньо вимиту, злегка обсушену і посічену зелень петрушки.

Слідом відправляємо дрібно порубаний ножем часник, сіль і перемелені суміш перців.

Розбиваємо сюди ж яйце і додаємо гірчицю.

Ретельно перемішуємо вінчиком до однорідності.

Рівномірно розподіляємо змінне заливку по вмісту горщиків.
Накриваємо кришками і відправляємо в духовку приблизно на 1 годину. Запікаємо при температурі 230-250 градусів.
При необхідності коригуємо час і режим в залежності від особливостей духовки.

Смачні овочі в горщиках готові! Можна назвати гостей до столу!
Смачного!