Про те, як корисні свіжі овочі в справі збереження фігури, знають всі, але найчастіше представляється парова брокколі і варена морква. А якщо ви любите різноманітну кухню, харчуватися одні і тим же буде ох, як непросто, тому варто подбати про різноманітність – овочеві смузі для схуднення. Це саме те, що потрібно, адже рецепти їх настільки смачні, настільки і різноманітні, а продукти задовольнять навіть найвибагливіших гурманів.
Чому варто вибрати смузі для схуднення
Смак
Так само, як і фруктові, овочеві смузі готуються з набору різних овочів за допомогою блендера – погружного або склянки, тому додавати до основного складу можна будь-які компоненти.
Не варто давитися шпинатом або брокколі, якщо ми їх не любимо, досить додати трохи корисної зелені в коктейль, яким вона додасть лише легкий відтінок.
користь
Складно переоцінити значення свіжих овочів для нашого організму. Усунення проблем з кишечником, поліпшення кольору обличчя, здорове волосся і нігті. Зниження ваги в даному випадку стане просто приємним бонусом.
Смузі чудовий вихід для тих, кому не можна вживати свіжі овочі в чистому вигляді через вміст грубої клітковини. Пюреобразні напої щадяще діють на слизову.
різноманітність
Готувати овочеві смузі – це можливість варіювати смаки до нескінченності! Вони ніколи не набриднуть, а, значить, «зірватися» з такої дієти через одноманітності просто неможливо.
Важливо! Якщо сама думка про Пюріровать овочах асоціюється тільки з несмачним дитячим харчуванням, відмовлятися від неї не потрібно. Просто починати треба з введення овочів у фруктові смузі, а не навпаки.
На перших порах фруктово-овочеві поєднання зможуть акуратно привчити організм до нової їжі.
Поради кухарчука
- Всі овочі, які ми збираємося подрібнювати, необхідно очищати від шкірки, навіть огірки чи помідори.
- Додаємо до складу додаткові калорійні інгредієнти – лляне, масло паростків пшениці або арахісове в розумних кількостях. Чи не більше 1 – 2 ч.л. на склянку. Самі по собі вони дуже корисні, але і «важать» багато.
- Також справи йдуть і з горіхами: кешью, волоські, кунжут – дуже корисні і надають чудовий смак, але при цьому надзвичайно калорійні. Кладемо їх не більше 1 ч.л. або 5 – 6 штук на склянку.
- Щоб тверді овочі на зразок моркви чи буряка добре подрібнилися, рекомендуємо спочатку нарізати їх невеликими шматочками, а не закладати цілком.
Тепер, коли питання про доцільність такої дієти не варто, спробуємо приготувати найпростіший овочевий смузі для схуднення.
Апельсиновий смузі з авокадо
Смак напою виходить нейтральним, завдяки солодкуватої кислинки звичних фруктів, а авокадо сам по собі майже позбавлений смаку, що добре для першого знайомства з незвичним напоєм.
- Нам знадобиться свіжовичавлений сік одного апельсина.
- Додаємо до нього ½ авокадо і 1 стиглий ківі. Збиваємо занурювальним блендером або комбайном до однорідної консистенції і розливаємо по келихах.
Морквяно-яблучний смузі з селерою
Також хороший рецепт для першого знайомства. Якщо зовсім не хочеться додавати селеру, замінимо його огірком або шпинатом. Головне, ввести ще одну овочеву складову.
- Нарізаємо середніми шматками 1 морква, 1 яблуко.
- Додаємо до складу 100 г свіжого апельсинового соку і ¼ головки селери (1 огірок або 100 г шпинату).
- Все подрібнюємо в комбайні.
- Якщо консистенція здається занадто щільної, наливаємо трохи кип’яченої води або кладемо 2-3 кубики льоду.
- За бажанням додаємо трохи (1-2 листки м’яти).
кефірний напій
Класичний рецепт, який став справжньою панацеєю від зайвої ваги для дуже багатьох.
- Змішуємо 1 склянка знежиреного кефіру з ½ огірка без шкірки, додаємо 4 гілочки базиліка і стільки ж петрушки.
- Солимо до смаку і збиваємо до однорідності.
- Особливим любителям гострого рекомендуємо додати 1 зубчик часнику для посилення смаку.
- Також сюди відмінно підходить і перцева м’ята: 1-2 листочків цілком вистачить.
Коктейль з бананом, шпинатом і брокколі
Смак вийде дуже ніжним і ненав’язливим.
- Закладаємо в чашу 1 стиглий банан, 1 чашку вимитих листя шпинату і 100 г капусти броколі. Краще взяти размороженную, вона сама по собі досить м’яка і буде добре ізмельчат.
- Все збиваємо.
- Якщо хочеться додати смаку більшої виразності, додаємо ½ ківі або стільки ж кислого зеленого яблука.
* Рада кухарчуком
Якщо ви планомірно знижуєте вагу, приберіть з цього рецепта банан, повністю замінивши його яблуком, або візьміть не дуже стиглий. Різниця в калорійності і вмісті вуглеводів між трохи зеленуватим бананом і почали темніти величезна!
Напій з брюссельською капустою
У цьому рецепті нас, звичайно ж, цікавить тільки вичавлений гранатовий сік, а не відновлений. Він набагато дорожче, але результат того вартий – так необхідного всім худне заліза в ньому міститься в рази більше.
- Розморожуємо 3 вилка брюссельської капусти і відправляємо в комбайн.
- Туди ж кладемо 50 г гарбузового насіння і ½ солодкої моркви.
- Заливаємо 3 ст. л. гранатового соку (він занадто концентрований, тому решта додаємо тільки на смак).
- Все збиваємо.
- Доводимо консистенцію до необхідної кип’яченою водою.
Гострий смузі з помідорами і сиром
- З’єднуємо 100 г знежиреного сиру (в ньому найбільше білка), 2 середні помідори без шкірки, 1/3 пучка кінзи, 1 ч.л. оливкового масла, 1 зубчик часнику, червоний і чорний перець на кінчику ножа.
- Підсолюємо і збиваємо.
- Щоб смузі вийшов більш соковитим, можна додати цілий огірок або ½ ст. знежиреного кефіру.
Коктейль можна зробити і зовсім без перцю і часнику, тоді його можна пити навіть дітям.
Морквяний смузі з горіхами
В результаті виходить яскравий насичений смак і такий же життєрадісний колір!
- Чистимо і ріжемо на бруски 2 середні або 1 велику моркву, 1 \ 2 авокадо і 1 ч.л. меду.
- Додаємо 70 – 100 мл води.
- Все збиваємо до однорідності.
Насичене корисними жирами авокадо в рецепті можна замінити на 2 ч.л. оливкової або лляної олії, яке нам знадобиться для того, щоб з моркви засвоївся вітамін Д.
Буряковий смузі з гранатом і горіхами
- Середню сирий буряк нарізаємо і кладемо в чашу блендера, туди ж додаємо порізану на часточки одну моркву, ½ яблука, 50 г волоських горіхів, заливаємо все 100 мл гранатового соку і збиваємо.
- При бажанні розбавляємо смузі водою або гранатовим соком.
Такий напій замінить цілу упаковку полівітамінів, адже кровотворні здатності буряка складно переоцінити, а гранат і волоські горіхи підсилюють розумову активність, і також підвищую гемоглобін.
зелений коктейль
Не такий концентрований на смак, як попередній, але не менше корисний.
- З’єднуємо чашці ½ тертої моркви, 2 кущика брокколі, 1 яблуко, 20 г шпинату.
- Заливаємо все склянкою апельсинового соку і збиваємо до однорідності.
Виходить чудовий цитрусовий коктейль.
Томатний смузі з цибулею
Гострий і пряний складу напою зможе замінити повноцінний обід, об’єднавши і перше, і друге.
- У склянку з кефіром кладемо 5 помідорів чері без шкірки або одну звичайну, ¼ червоної цибулини, ½ болгарського перцю, огірок і 1/3 головки селери.
- Все подсаливаем, додаємо сушений або свіжий базилік, кріп, але не дуже багато і збиваємо.
- Якщо хочеться надати такому складу більше ситності, додаємо 2 ст.л. знежиреного сиру.
Гарбузовий смузі
Його можна зробити з парової гарбузом, а можна зі свіжої або розмороженої. Звичайно, консистенція буде відрізнятися, але і смак у напою зі свіжої гарбузом буде значно соковитіше і яскравіше.
- Змішуємо подрібнену м’якоть гарбуза (100г), 1 ст.л. лимонного соку, 1 хурму без шкурки і 3 ст.л. соку апельсина.
- Все перемелює і, при необхідності, розбавляємо водою.
З вареним гарбузом пропорції зберігаються, але лимонного соку можна додати трохи більше або замінити його ківі.
Смузі зі шпинатом і бананом
Не дивлячись на те, що звучить таке поєднання досить дивно, на смак напій виходить ніжний і приємний.
- З’єднуємо цілий стиглий банан з 150 г шпинату.
- Додаємо 150 г знежиреного кефіру або води і збиваємо.
- Для кислинки можна покласти ½ ківі або додати 1 ст.л. лимонного соку.
Готово!
Як бачите, рецептів овочевих смузі для схуднення існує величезна кількість! Пробуйте, експериментуйте і тоді обов’язково знайдете своє улюблене поєднання.