Овочеве рагу з м’ясом

Привіт всім поціновувачам корисностей!

Вирішила я на сьогоднішній вечерю зробити овочеве рагу з м’ясом. Щодо легке і корисне блюдо. Готувала рагу в мультиварці, але Ви можете готувати його в казані, каструльці, в загальному, в тому посуді, до якої звикли.

До речі, це блюдо ще добре тим, що можна замінювати деякі інгредієнти або додавати улюблені Вами овочі, наприклад баклажани, болгарський перець, стручкову квасолю, брокколі та інші. І смак вже буде зовсім іншим.

Овочеве рагу з м' src=

Для приготування рагу з м’ясом нам знадобиться:

  • 500 грамів не жирного м’яса (я взяла 400 грам свинини і 100 грам курки),
  • 700 грам картоплі,
  • 700 грам кабачків,
  • 300 г моркви,
  • 500 грам білокачанної капусти
  • 4 помідори,
  • 1 велика цибулина,
  • 3 зубчики часнику,
  • сіль,
  • прованські трави,
  • зелень.

Рецепт овочевого рагу з м’ясом.

Коли я готую рагу, то продукти додаю не всі разом, а поступово. Це спрощує і прискорює процес приготування. Поки одні готуються, інші я як раз чищу і ріжу.

Отже, ми включаємо мультиварку в режим “Випічка” на 1 годину. Наливаємо туди трохи рослинного масла.

Або наливаєте в казан трохи масла і ставите його на помірний вогонь.

В першу чергу я, звичайно ж, наріжу не крупніше кубиком м’ясо. Покладу його в каструльку мультиварки і почну обсмажувати.

Приступимо до оброблення моркви. Чистимо її і ріжемо товстими кільцями. Додаємо до м’яса.

Тепер чистимо і ріжемо картоплю. Кладемо в мультиварку.

Поки я мою, чищу, ріжу овочі, кришка мультиварки закрита. Я її відкриваю тільки для додавання інгредієнтів.

Далі ріжемо капусту і чищений цибулю на квадратні або прямокутні шматочки. У каструльку і їх.

Кабачки чистимо від шкіри, ріжемо четвертинками кілець.

Помідори чистимо від шкіри і ріжемо кубиком.

Зубчики часнику чистимо. Придавлюємо ножем і дрібно ріжемо.

Кладемо кабачки з помідорами до інших овочів, додаємо часник, солимо за смаком і додаємо прованські трави.

Перемішуємо все вміст. Сік, який віддали овочі, до цього часу вже повинен щосили кипіти і булькати.

Якщо до цього моменту режим “Випічка” ще не завершився, то відключаємо його, включаємо режим “Гасіння” на 1 годину.

Якщо Ви готуєте в казані або каструлі, то зменшіть вогонь на мінімум, накрийте кришкою і тушкуйте приблизно 40-50 хвилин.

Готове овочеве рагу посипте дрібно нарізаною зеленню.

Смачного.

Чекаю Ваших відгуків та коментарів.