Овочеве рагу в мультиварці

Овочеве рагу в мультиварці
З появою цієї розумної каструлі господині зітхнули вільно, адже ця кухонні помічниця взяла на себе левову частку домашніх турбот. Всі страви в ній, як один, виходять неймовірно апетитними, а якщо приготувати овочеве рагу в мультиварці, то домочадців від цього смакоти за вуха не відтягнеш. Ця страва настільки різноманітно, що не втомлюєшся дивуватися появі все нових і нових рецептів і методів готування, на будь-який смак знайдеться свій варіант.

Переваги розумної техніки

Рагу – блюдо досить просте в приготуванні і з ним зможе впоратися кожен. Простіше цього овочевого асорті може бути хіба що яєчня. Однак за видимою простотою ховається справжній скарб користі і смаку, адже розумна мульти каструлька дозволяє готувати овочі у власному соку в щадному режимі, при якому зберігаються по максимуму все найцінніші включення рослин.

Як готувати рагу в мультиварці

Приставка мульти тут не випадкова, адже у цього агрегату послужний список, ох, як широкий. Вона і гасить, і варить, і смажить, і ширяє, а також запікає, проте цієї «роботязі" не під силу обігнати за швидкістю готування свою гібридну колегу – скороварку.

Саме цей апарат дозволяє в рази скоротити час готування, і всього за якихось 20-30 хвилин можна отримати відмінний обід – тушковане рагу з овочів в мультиварці – скороварці зі збереженням усіх смакових і поживних якостей інгредієнтів. Це досягається завдяки термообробці продуктів під тиском без доступу кисню, що дозволяє створювати всередині агрегату температуру впливу вище стандартних 100оС.

Готуємо овочеве рагу в мультиварці Редмонд

З використанням інтелектуальної начиння, овочеве тушковане асорті гарантовано вийде соковитим, ніжним з насиченим смаком і ароматом, незважаючи на те, що продукти ми беремо найпростіші, які стосуються класичним рецептом італійського овочевого рагу.

Всі наші маніпуляції з мультіпечкой будуть грунтуватися на апараті Redmond, проте на інших приладах програми можуть мати інші назви, так, наприклад режим «жарка» може бути замінений на «випічка», а «гасіння» на «суп». Щоб підібрати оптимальний режим приготування, краще попередньо уважно вивчити інструкцію до своєї мультиварці

Італійське овочеве рагу в мультиварці

Італійське овочеве рагу в мультиварці
складові

  • Кабачки, патисони або цукіні – 160 г + –
  • Томати – 0,3 кг або 1 великий томат + –
  • Болгарський перець (різних кольорів) – 0,3 кг або 3 половинки різних + –
  • Картопля – 2 клубюня + –
  • Цибуля ріпчаста – 1/2 великої головки + –
  • Томат паста – 75 г + –
  • Часник – 3 зубчики + –
  • Рослинна олія – ​​2-3 ст. л. + –
  • Приправа – 3 г (1 ч.л..) + –
  • Сіль – 0,5 ч. Л. або за смаком + –
  • Чорний перець порошком – на кінчику ч. Л. + –

Приготування

  1. Практично всі гарячі другі страви, в складі яких є цибуля і морква, починають готувати з засмажкою. Ми також не будемо змінювати усталеній правилом і, виливши соняшникова, кукурудзяна, оливкова або кунжутне масло, в загальному, яке ви взяли для рецепта, в чашу мультиварки, виставляємо на апараті режим «жарка» і таймер на 10 хвилин.
  2. Слідом в ємність відправляємо нашатковану кубиками цибулю, обсмажуємо його до золотистого пару хвилин, потім викладаємо нарізану полукружкамі морквину і також обсмажуємо ще 2 хвилини, і в завершенні закидаємо подрібнений часник і італійську пряність і продовжуємо смажити ще хвилинку.

Поради кухарчуком
Якщо не вдається знайти в продажу «Італійські трави», то можна зібрати їх самостійно. У базовий склад італійської пряної суміші входять такі сушені трави, як орегано, листя шамбали, базилік і чабер, а також овочі: часник і цибулю. Крім того нерідко в цій спеції можна виявити сушений лемонграсс листочки кафірлайма.

  1. Після цього вводимо в нудяться суміш томатну пасту і залишаємо гарненько готуватися ароматну масу до закінчення виставленого часу, тобто 5 хвилин, і потім вимикаємо встановлений режим натисканням кнопки «скидання».
  2. Тепер же підготуємо всі основні продукти. Промивши і почистивши, ми повинні подрібнити овочі. Рекомендується нарізати плоди великими скибочками, так ми зможемо уникнути перетворення справжнього рагу в овочеву кашу. Кубики з межею 1-1,5 см будуть самим ідеальним розміром нарізки.Як приготувати рагу в мультиварці
  3. Потім все шматочки дарів природи ми повинні зсипати в чашу агрегату, де підсолити і поперчити їх, акуратно перемішуємо з дна, щоб всі вони з’єдналися з ароматною засмажкою, а вже далі закриваємо кришкою розумну каструльку і ставимо нову програму «гасіння» на 30 хвилин. Якщо готуємо обід в скороварці, то 10 хвилин вистачить для приготування відмінного рагу з лишком.

Коли кухонні помічниця видасть звуковий сигнал, що сповіщає про закінчення приготування, можна кликати всіх до столу. Ароматне, пахуче, тушковане у власному соку овочеве асорті не залишить нікого байдужим. Подавайте блюдо, посипавши свіжою зеленню, зі свіжим, хрустким хлібом.

Рагу в асортименті

Експериментуючи з набором продуктів можна хоч кожен день готувати овочевий рагу в мультиварці, і отримувати абсолютно нове блюдо. Можна гасити овочі з м’ясом, фаршем або навіть рибою і морепродуктами, з сиром, крупою, макаронними виробами, яйцями, грибами і з іншими овочами.

Готуємо овочеве рагу в мультиварці - домашній рецепт

Додаючи різні спеції і прянощі, це ніжне блюдо буде пістрявити яскравими фарбами аромату і смаку, викликаючи непідробний апетит навіть у найвимогливіших кулінарних критиків.

  • Чого тільки варта доданий в апетитну овочеву масу обсмажений з куркумою і перчиком адигейський сир або сулугуні. Це незрівнянне задоволення.
  • Свіжа зелень, будь то кінза, петрушка, селера або кріп також відмінно гармонують з будь-яким овочевим набором.
  • Ще один овоч, який є частим фігурантом рецептів рагу – капуста, може використовуватися в будь-якому вигляді свіжому і квашеному, і будь-якого сорту: кольорова і брокколі, білокачанна і червонокачанна, кольрабі та брюссельська, савойська або пекінська.
    Рецепт рагу з овочів в мультиварці
  • І як же тут можна забути про бобових. Квасоля, чечевиця і горошок є прекрасним доповненням до цієї страви, роблячи його смак більш різноманітним, а сам шедевр більш поживним.
  • Використання томатної пасти в рецептах несе в собі ароматичну навантаження, проте багато варіанти приготування овочевого рагу в мультиварці, особливо ті, де значиться картопля, який має властивість не варитися у кислому середовищі, не особливо поспішають облагородити овочеве рагу цією приправою.
  • Але тут можна використовувати і інші не менш смачні і цінні добавки, як соєвий соус, або крапельку вустерського соусу, вершкове масло, плавлений сир, та й якщо влити в рагу стакан міцного м’ясного бульйону, то і цього вже буде більш, ніж достатньо, щоб блюдо вийшло незвичайним.
  • І куди ж без баклажанів, вже з цими фіолетовими плодами у рагу особливий зв’язок, але перед їх застосуванням не забудьте відмочити нарізані скибочки цього овоча, щоб в страві він не гірчить. Однак і йому є достойна заміна у вигляді кабачків, гарбуза, цукіні і патисонів.

Домашнє приготування овочевого рагу в мультиварці

Світ рагу вельми і вельми обширний, варіацій на тему «овочеве тушковане асорті» неймовірно багато. Тут можна колядувати безустанно, як справжній алхімік, перебираючи різні набори дарів городу та їх компаньйонів, готуючи пісні і не зовсім кулінарні шедеври за допомогою інтелектуальної каструльки.

10 заповідей овочевого рагу в мультиварці

Однак в приготуванні рагу не останню роль грає сама мультиварка, а також навички її використання. Наскільки вдалим вийде тушковане овочеве асорті безпосередньо залежить від майстерності господині і в управлінні цим диво-агрегатом, і в майстерному поводженні з інгредієнтами.

  1. Перше правило говорить, що всі маніпуляції з мультиваркою повинні ґрунтуватися на інструкції по експлуатації приладу. У цій книжечці можна не тільки детально ознайомитися з особливостями тієї чи іншої каструлі, а також знайти докладний рецепт приготування різних страв, з описом усіх дій і використанням необхідних програм.
  2. Зазвичай на підготовку рагу в мультиварці йде порядком 30-40 хвилин, однак у випадку з мультиваркою-скороваркою цей час скорочується вдвічі, а то й утричі.
  3. В ході готування овочевого асорті в програмованої каструлі, як правило, використовуються три основні режими: жарка або випічка, гасіння або суп, а також підігрів, який дозволяє підтримувати готовий вечерю в теплому стані і даючи можливість всім продуктам просочуватися соками без побоювання, що інгредієнти можуть перетравитися.
  4. Щоб рагу мало не тільки високими смаковими якостями, але і гідними естетичними характеристиками, не слід особливо дрібнити, при нарізці плодів.
  5. Якщо у страві передбачено м’ясо, то його попередньо слід відварити або обсмажити, використовуючи відповідні функції, або протушкувати разом з овочами, але тоді час готування з півгодини може збільшитися до 1-1,5 годин.
  6. Найчастіше багато господинь вважають за краще додавати в рагу гриби, але тут слід знати, що у випадку з сухим продуктом, дари лісу слід попередньо замочити в окропі на півгодини, а вже потім приступати безпосередньо до готування.
  7. Якщо ви хочете отримати овочеве рагу в мультітварке з дієтичним ухилом, калорійність якого не перевищить і 40 ккал, то просто-напросто відмовтеся від обсмажування овочів і використання масла в процесі приготування. Блюдо в будь-якому випадку не вийде сухим, адже в плодах вологи достатньо, щоб інгредієнти могли готуватися у власному соку. Але якщо ви віддаєте перевагу особливо рідке страва, то можна до нарізки додати воду або бульйон.Поради з приготування рагу в мультиварці
  8. Готування тушкованих овочів в мультиварці ще хороша і тим, що в ході термообробки можна не боятися пригорання продуктів, адже нагрів відбувається рівномірно. І до того ж відпадає потреба постійно перемішувати складу, що самим позитивним чином позначається на зовнішньому вигляді страви.
  9. Щоб підвищити поживність обіду, в нього можна додати сметану, вершки плавлений або твердий натертий сир.
  10. Використання прянощів та приправ у випадку з рагу в мультиварці не є принциповим, адже в такому вигляді приготування блюдо і так рясніє всіма природними ароматами.

Каструля, оснащена штучним інтелектом, сьогодні відзначається своєю присутністю практично на кожній кухні, адже саме ця помічниця дозволяє дамам заощадивши купу часу, готувати корисні і неймовірно смачні страви. І навіть таке просте блюдо, як овочеве рагу, в мультиварці набуває абсолютно нове ароматне і смакове оформлення, та до того ж з цим агрегатом можна кожен день створювати різні варіанти цього чудового кулінарного шедевра.