Осінній муссовий обліпиховий торт

Такий осінній, такий гармонійний по своєму смаку муссовий обліпиховий торт з шоколадом оцінить по достоїнству кожен любитель вишуканих десертів.

Можна багато сказати, але краще приготувати і спробувати.

Отже,

Рецепт муссового обліпихової торта з шоколадом

Складові:

Для форми Бюш або для торта діаметром 18 см.

Мигдальний дакуаз:

  • 2 білки
  • 60 г цукру
  • 50 г мигдального борошна
  • 15 г пшеничного борошна
  • 1 ч.л. цукрової пудри

Обліпихова прошарок:

  • 200 г протертої обліпихи
  • 2 яйця
  • 50 г цукру
  • 60 г вершкового масла
  • 7 г желатину + 35 г води

Шоколадний мус:

  • 150 г чорного шоколаду
  • 40 г рослинного масла без запаху
  • 8 г желатину + 40 г води
  • 2 жовтки
  • 1 яйце
  • 50 г цукру
  • 50 г молока
  • 200 г жирних вершків (відважені сметани)

покриття:

Велюр:

  • 50 г молочного шоколаду
  • 50 г какао масла

або

Дзеркальна глазур (рецепт тут)

Спочатку замочіть весь потрібний по рецептурі желатин і залиште його набухати.

Як приготувати мигдальний дакуаз

Застеліть деко пергаментом, поставте кільце діаметром 16 см і намалюйте ще одне коло такого ж діаметру.

Розігрійте духовку до 190 °.

  • Змішайте мигдалеве борошно, пшеничне і чайну ложку цукру від загальної кількості.
  • З дрібкою солі збийте білки спочатку на малих обертах міксера, потім на великих, поступово вводячи цукор.

Збивати потрібно до «пташиного дзьоба», тобто коли ви піднімаєте віночок, білки повинні стікати з нього, утворюючи форму дзьоба.

У два прийоми введіть в білки сухі інгредієнти, перемішуючи тісто лопаткою зверху вниз.

  • Сформуйте на деку з тіста два диска діаметром 16 см. Якщо використовуєте форму Bûche, то потрібно випекти два прямокутника розміром 23х7 або один 23х14 і потім розрізати його навпіл.
  • Розрівняйте тісто і посипте його зверху цукровою пудрою.
  • Надішліть в духовку на 8-10 хвилин.

Готовому дакуазу дайте охолонути і поставте його на півгодини в морозильник. З кільця не виймайте і папір не знімайте.

Як приготувати обліпихова прошарок

  • Змішайте в сотейнику яйця з цукром до однорідності.
  • Влийте обліпиху і добре перемішайте.
  • Поставте суміш на плиту і, при постійному помішуванні на невеликому нагріванні, доведіть до легкого загустіння.
  • Вимкніть нагрів і додайте вершкове масло і желатин.
  • Розмішайте все до розчинення і дайте охолонути.

Дістаньте з морозилки дакуаз і вилийте на нього обліпиху, зверху накрийте другим диском дакуаза.

Поставте все в холодильник до повного заморожування на 2-3 години.

Як приготувати шоколадний мус

Мус потрібно готувати через два – два з половиною години після того, як прибрали в морозильник серединку.

  • Стільком людям в посуді жовтки і яйце до однорідності.
  • Молоко з цукром поставте на плиту і доведіть до кипіння і повного розчинення цукру.
  • Перемішуючи міксером жовтки, влийте кипляче молоко.
  • Вилийте в той же сотейник, поставте на плиту і доведіть до 70 °, постійно помішуючи.
  • Процідіть суміш в ту ж посуд і збивайте до побіління і пишності, не менше 5 хвилин.
  • Збийте вершки або відважені сметану до пишності.
  • Шоколад і желатин розтопіть.

Шоколад не перегрівайте, його потрібно довести до температури 50 °, тому топіть на водяній бані, знімаючи і розмішуючи або в мікровлновке в кілька прийомів.

  • Введіть в щоколад рослинне масло і желатин.
  • Все швидко перемішайте, до моменту поки шоколад не почне густіти.
  • Відразу ж з’єднайте його зі збитим вершками, перемішайте.
  • З’єднайте масу зі збитими жовтками.

мус готовий!

Як зібрати торт

Обтягніть кільце 18 см харчовою плівкою, переверніть і поставте на рівну поверхню.

Покладіть всередину кондитерську стрічку.

Дістаньте з холодильника заморожену серединку, зніміть папір і виріжте серединку з кільця.

Вилийте мус в кільце 18 см і занурте в нього вставку з дакуазом і обліпихою.

Притопити, щоб мус і дакуаз були на одному рівні.

Надлишки зберіть спатулой.

Закройтк торт зверху харчовою плівкою і поставте в морозильник до повного замерзання.

Заморожений торт дістаньте і покрийте велюром або дзеркальної глазур’ю.

Приберіть в холодильник і годин через 5-6 торт готовий до вживання.

Відео – Як приготувати муссовий обліпиховий торт


Смачного!