Кожна господиня хоче мати в своїй кулінарній книзі універсальне блюдо, яке підійде на роль святкової закуски і для сімейного обіду.
Салат «Анастасія» з корейською морквою – чудове і смачне частування якраз задовольнить будь-якого домашнього кухаря своєю доступністю і легкої приготуванням. Основний компонент страви можна поєднувати з абсолютно різними продуктами і кожен раз готувати дивовижне блюдо.
Як вибрати і зробити морква для салату
Звичайно ж, для смачної страви потрібно вибирати якісні продукти. Щоб вибрати гарну морква, а потім зробити з неї остренький інгредієнт потрібно знати кілька простих правил.
В першу чергу потрібно вибрати свіжі і соковиті плоди
У магазині або на ринку віддавайте перевагу чистій морквині. Так ви зможете побачити, чи немає на ній пошкоджень і гнилі. Найчастіше вмілі продавці спеціально маскують за допомогою землі всі недоліки овочів, мовляв, чим її більше, тим натуральніше продукт перед вами.
Щоб було зручніше чистити моркву, вибирайте гладкі і великі плоди. Чим глаже морквина, тим менше вона волокниста. За кольором соковита і солодка морква яскраво-помаранчева, саме ця підійде для приготування корейської моркви в салат.
Приготуйте морква по-корейськи в домашніх умовах
- Натріть 3-4 великих моркви на тертці корейської і заправте її гарячим рослинним маслом зі спеціями. У магазині є спеціальна приправа для приготування морквини по-корейськи з доданою до неї інструкцією.
- За бажанням можна додати цукор, часник, більше оцту. Як тільки морквина охолоне її можна вживати в їжу.
Звичайно, можна купити готову морква по-корейськи. Але потрібно дуже уважно вибирати продукт і купувати в вакуумних пакетах або відерцях, на яких є всі потрібні дати. На вагу потрібно купувати корейку тільки в перевіреному місці або там де її можна спробувати на смак. Адже є ймовірність, що ви купите несвіжий продукт, і навіть кислий, а така морква принесе чималу шкоду вашому організму.
Салат «Анастасія» з корейською морквою, рецепт в домашніх умовах
Складові
- Морква по-корейськи – 350 г + –
- Відварене м’ясо – 250 г + –
- Домашній майонез – 100 г + –
- Консервована спаржа – 150 г + –
- Зелена цибуля – 1 пучок + –
- Салат листовий – 3-4 листка + –
- Сіль, перець – за смаком + –
Як швидко приготувати салат «Анастасія» з морквою будинку
Найсмачніші страви – родом з дитинства і салат «Анастасія» яскравий представник салатів, які запам’ятовуються назавжди. Коли дегустуєш салат з морквою по-корейськи відразу можна згадати канікули у бабусі.
Частування дуже доступне і готувати його можна практично кожен день. Але, звичайно ж, можна додати за бажанням і екзотичні компоненти, наприклад морепродукти, фрукти або гострі спеції.
- Відвареної м’ясний продукт наріжте довгими смужками або розділіть руками на тонкі волокна. Надішліть м’ясо в глибоку миску.
- Консервовану спаржу відкиньте на друшляк і добре промийте холодною водою. Акуратно струсіть її від зайвої рідини, поріжте дрібними шматочками і відправте до м’яса.
- Листи салату і пір’я зеленої цибулі вимийте. Цибулю дрібно наріжте, а салат наріжте тонкими смужками.
- Додайте в миску до м’яса і спаржі корейську моркву разом із зеленню.
- Приправте салат спеціями, додайте майонез і перемішайте дерев’яною лопаткою. Як приготувати домашній майонез розповість і покаже наш шеф повар.
Потримайте салат перед подачею в холоді протягом 15 хвилин. Потім розкладіть частування в красиві порційні тарілки і подавайте до столу.
Також страва можна подавати на великому загальному блюді або в тарталетках з пісочного тіста.
Салат «Анастасія» з корейської моркви і копченої ковбаси, простий рецепт
Коли ви хочете швидко і смачно нагодувати своє сімейство – салат з корейською морквою і ковбасою «Анастасія» – рецепт номер один. Ситне блюдо може замінити повноцінний обід, а приготування частування не займе більше 20 хвилин. Чи не соромно такий салат запропонувати і до святкового меню, адже його смак здатний багатьох здивувати.
Складові
- Копчена ковбаса – 350 м (сервелат).
- Морква по-корейськи – 500 г.
- Білий хліб – 150 г.
- Зелень петрушки – 1 пучок.
- Домашній майонез – 150 г.
Як зробити салат «Анастасія» з моркви і ковбаси самостійно
Білий хліб або батон наріжте шматочками, а потім кожен шматочок поріжте невеликими сухариками (квадратиками або соломкою). Викладіть хліб рівномірним шаром на вогнетривку форму і відправте в розігріту духовку. Готуйте сухарики в духовці до утворення рум’яної скоринки. Після вийміть сухарі з духовки і остудіть.
Весь процес приготування ви можете подивитися в нашому відео.
- Свіжу, копчену ковбасу очистіть від плівки, і наріжте соломкою.
- Зелень петрушки добре вимийте в холодній воді і обтряхніте. Гострим ножем порубати зелень.
- Корейську моркву і все нарізані компоненти (в тому числі хліб) складіть в одній глибокій посудині.
- Заправте салат майонезом, за бажанням приправте спеціями і добре перемішайте.
- Викладіть салат в красиву загальну салатницю і подавайте до столу.
Салат «Анастасія» з корейською морквою можна прикрасити оливками, грибами або виноградом. Приготуйте знатне частування до святкового столу і ваші гості будуть просто в захваті!