У багатьох французьких закладах можна спробувати повітряний омлет Пуляр. Блюдо настільки поширене, що стало візитною карткою країни. Вперше цей омлет з’явився на світло на острові Мон-Сен-Мішель на північному заході Франції. Автором рецепта була господиня місцевого готелю якась мадам Пуляр. В оригіналі він готувався в мідній сковороді на дровах, що надавало готового блюда легкий аромат димку.
Сьогодні випробуємо популярний в мережі варіант омлету Пуляр. Весь нюанс полягає в окремому почерговому приготуванні компонентів, без перемішування. Так на розпечену сковороду спочатку заливаємо жовткова суміш, чекаємо освіти рівномірного золотистого кольору. На подпеченний млинець викладаємо повітряну суміш з круто збитих білків, доводимо до готовності. Проходить зовсім трохи часу і ніжний, майже невагомий омлет подається до столу.
Складові:
- яйця C2 – 4 штуки;
- молоко – 2 ст. ложки
- сіль, перець – за смаком;
- рослинне масло для смаження – 1-2 ч. ложки.
Омлет матінки Пуляр рецепт з фото
- Відокремлюємо жовтки від білків і розміщуємо за різними ємностей. До жовтків додаємо молоко, злегка солимо, при бажанні додаємо мелений перець. Ретельно збовтуємо віночком або вилкою до утворення однорідної текстури.
- Розпалює сковороду діаметром 24-26 см. Для більш легкого зняття омлету змащуємо поверхню невеликою кількістю рослинної олії за допомогою силіконової кисті. Виливаємо молочно-жовткову суміш на розпечену сковороду. Провертаючи, рівномірно розподіляємо по всій площі, як при смаженні млинців.
- На малому вогні доводимо до схоплювання верхівки.
- Поки підсушується жовтковий млинець, переходимо до білків. Додаємо до них трохи солі і круто збиваємо до утворення густої консистенції, щоб при перевертанні ємності маса трималася на стінках і не випадала.
- На готовий млинець з жовтків викладаємо повітряну білкову піну. Злегка притискаємо лопаткою для кращого зчеплення з нижнім шаром. Рівномірно розподіляємо по всій площі в пласт з однаковою товщиною. Доводимо до готовності на малому вогні без кришки протягом 10-15 хвилин. За цей час білки пристануть до желтковой основі, утворюється єдиний двоколірний млинець, ніжний і повітряний.
- Знімаємо готовий омлет Пуляр з вогню, звертаємо навпіл і розрізаємо порційно.
- Під засмаженою скоринкою видніється шовковиста майже невагома білкова начинка. Подаємо до столу.
Смачного!