Омлет Пуляр

омлет ПулярУ багатьох французьких закладах можна спробувати повітряний омлет Пуляр. Блюдо настільки поширене, що стало візитною карткою країни. Вперше цей омлет з’явився на світло на острові Мон-Сен-Мішель на північному заході Франції. Автором рецепта була господиня місцевого готелю якась мадам Пуляр. В оригіналі він готувався в мідній сковороді на дровах, що надавало готового блюда легкий аромат димку.

Сьогодні випробуємо популярний в мережі варіант омлету Пуляр. Весь нюанс полягає в окремому почерговому приготуванні компонентів, без перемішування. Так на розпечену сковороду спочатку заливаємо жовткова суміш, чекаємо освіти рівномірного золотистого кольору. На подпеченний млинець викладаємо повітряну суміш з круто збитих білків, доводимо до готовності. Проходить зовсім трохи часу і ніжний, майже невагомий омлет подається до столу.

Складові:омлет Пуляр

  • яйця C2 – 4 штуки;
  • молоко – 2 ст. ложки
  • сіль, перець – за смаком;
  • рослинне масло для смаження – 1-2 ч. ложки.

Омлет матінки Пуляр рецепт з фото

  1. Відокремлюємо жовтки від білків і розміщуємо за різними ємностей. До жовтків додаємо молоко, злегка солимо, при бажанні додаємо мелений перець. Ретельно збовтуємо віночком або вилкою до утворення однорідної текстури.омлет Пуляр
  2. Розпалює сковороду діаметром 24-26 см. Для більш легкого зняття омлету змащуємо поверхню невеликою кількістю рослинної олії за допомогою силіконової кисті. Виливаємо молочно-жовткову суміш на розпечену сковороду. Провертаючи, рівномірно розподіляємо по всій площі, як при смаженні млинців.омлет Пуляр
  3. На малому вогні доводимо до схоплювання верхівки.омлет Пуляр
  4. Поки підсушується жовтковий млинець, переходимо до білків. Додаємо до них трохи солі і круто збиваємо до утворення густої консистенції, щоб при перевертанні ємності маса трималася на стінках і не випадала.омлет Пуляр
  5. На готовий млинець з жовтків викладаємо повітряну білкову піну. Злегка притискаємо лопаткою для кращого зчеплення з нижнім шаром. Рівномірно розподіляємо по всій площі в пласт з однаковою товщиною. Доводимо до готовності на малому вогні без кришки протягом 10-15 хвилин. За цей час білки пристануть до желтковой основі, утворюється єдиний двоколірний млинець, ніжний і повітряний.омлет Пуляр
  6. Знімаємо готовий омлет Пуляр з вогню, звертаємо навпіл і розрізаємо порційно.омлет Пуляр
  7. Під засмаженою скоринкою видніється шовковиста майже невагома білкова начинка. Подаємо до столу.омлет Пуляр

Смачного!