Оладки з манної каші

Оладки з манної крупи
Сьогодні ми навчимося робити чудову і дуже просту випічку – повітряну і незвичайно ніжну! Оладки з манної каші виходять набагато більш легкими і пишними, ніж звичайні з пшеничного борошна, та й пропікаються швидше. Пропонуємо вам кілька варіантів, з крупою і з уже готовою манкою, бо в кожному випадку випічка виходить трохи по-різному.

Оладки з манної крупи готуються швидше, ніж з каші, тому почнемо, мабуть, з них.

Швидкі манні оладки: рецепт з крупою

Складові

  • Кефір – 200 мл + –
  • Манна крупа – 100 г + –
  • Цукор-пісок білий – 2 ст.л. + –
  • Борошно пшеничне – 150 г або 1/2 склянки + –
  • Яйце – 1 шт. + –
  • Сіль – на кінчику ножа або за смаком + –
  • Ванілін – на кінчику ножа + –
  • Сода (негашене) – 1/2 ч.л. + –

Приготування домашніх оладок з манної крупи

  1. З’єднуємо в глибокому посуді манку з борошном, потім вливаємо кефір і вбиваємо 1 яйце. Цукор, солимо і збиваємо міксером або перемішуємо ложкою, але щоб не залишилося грудок.
  2. Консистенція тіста повинна бути дуже густий – воно повинно викладатися на сковороду, а не виливатися, але якщо здається рідкуватим, досипати крупу навпіл з борошном, що не поспішаємо – обов’язково даємо настоятися протягом 15-20 хвилин, щоб манка набухла і стала після випікання більш повітряної .
  3. Тепер насипаємо соду, ванілін знову все інтенсивно заважаємо і приступаємо до випічки.
  4. У глибоку сковороду наливаємо масло і чекаємо, коли воно добре прогріється.
  5. Тепер порціями викладаємо тісто і смажимо оладки з кожного боку до рум’яної скоринки. Одна сторона приготується за пару хвилин, інша за хвилинку – не більше.

Найкраще оладки з манної крупи смажити на олії, не допускаючи сухої сковороди, інакше вони стануть жорстким і не будуть так добре підніматися.

Готові оладки виймаємо і складаємо на блюдо гіркою. Якщо вони вийшли занадто жирними, викладаємо їх спочатку на складені серветки або паперовий рушник, щоб вбралося зайве масло.

oladi-iz-mannoj-kashi

Подаємо їх зі сметаною, збитими вершками або згущеним молоком. Смачного!

Якщо в тісто додати зовсім мало цукру, зате при смаженні не поскупитися на рослинне масло, оладки з манки стануть дуже схожі на пончики. Вони надзвичайно смачні, посипані цукровою пудрою.

Як зробити оладки з манки без борошна

З цього вищеописаного рецептом можна приготувати млинці з манки без борошна. Ми просто не додаємо її і все!

Єдине, що потрібно зробити, це підсипати більше крупи і дати трішки довше постояти готовому тесту.

oladi-iz-mannoj-kashi.jpg1

Оладки з манної каші

Оладки з манної каші готуються трохи довше, але тісто виходить ще більш ніжне і гладке.

  • У сотейник наливаємо навпіл молоко і воду всього 2 склянки рідини.
  • Доводимо до кипіння і тоненькою цівкою всипаємо манну крупу, безперервно помішуючи віночком. Тримаємо на вогні буквально ще пару хвилин і вимикаємо.
  • Охолоджуємо манну кашу до теплого стану, інакше яйця, які обов’язково треба додати просто зваряться.
  • Коли температура каші стане кімнатної, вбиваємо 2 яйця, перемішуємо і вливаємо розтоплене вершкове масло – його треба не більше 2 ст.л.
  • Насипаємо 2 ст.л. цукру, дрібку солі, всипаємо 1 ст.л. розпушувача і все добре перемішуємо.
  • В останню чергу додаємо борошно. Залежно від виробника її може знадобитися і половина, і цілий стакан, щоб довести тісто до потрібної густоти.

Випікати манні оладки будемо на гарячій сковороді, на рослинній олії. Готові подаємо прямо з печі з варенням або джемом. Смачного!

Додаткові інгредієнти в оладки з манки

Цей вид випічки хороший тим, що в нього можна додавати безліч різних інгредієнтів, які роблять його ще більш смачним.

  • Цукати, сухофрукти, горіхи

Дрібненько рубаємо і ті, і інші, щоб великі шматки не заважали тесту пропікатися. Кладемо їх в останню чергу, щоб тісто було вже добре перемішано.

  • какао

Дуже смачними будуть шоколадні оладки з манки. Какао всипаємо до того, як додати борошно, так як воно дуже сильно адсорбує вологу і тісто може бути надто сухим.

Також в цьому випадку збільшуємо кількість цукру або подаємо оладки з шоколадним кремом.

oladi-iz-mannoj-kashi.jpg3

  • Свіжі фрукти

Ось тут потрібно бути обережними, щоб не зробити тісто дуже рідким. Додаємо зовсім трохи рубаних, а не тертих яблук або груш. Добре підійдуть банани – їх можна дрібно порізати, а можна подрібнити в пюре.

Як бачите, щоб приготувати млинці з манної каші не потрібно вдаватися до складних хитрощів або хитромудрою продуктам – досить трохи попрацювати і на столі буде гірка ароматних повітряних оладок. Побалуйте себе і своїх близьких ніжною і легкою випічкою!