Оладки з гарбуза

Оладки з гарбуза
Багато господині давно практикують приготування оладок з начинкою, і далеко не завжди в її якості виступають звичні фрукти або варення. Дотримуючись здорового харчування, господині все частіше використовують корисні, але вельми незвичайні, як для випічки, продукти, прикладом тому служать оладки з гарбуза. Терпко-солодкий гарбузовий смак перетворює звичне блюдо в особливий десерт, який збагачує організм вітамінами і робить чаювання незабутнім.

Класичні оладки з пікантною пряністю стануть відмінним варіантом для легкого сніданку. На їх приготування піде не більше півгодини, а на покупку продуктів – мінімум коштів. Бюджетний десерт припаде до смаку навіть тим, хто гарбуз не любить.

Гарбузове оладки з корицею: покроковий рецепт

Завдяки кориці і меду, присутнім в рецепті, звичний смак овоча кардинально змінюється, стаючи більш насиченим і незвичайним.

Складові

  • М’якоть гарбуза – 150 г;
  • Цукор – 10 г;
  • Борошно – 1-2 ст.л .;
  • Мед – 30 г;
  • Яйце – 1 шт .;
  • Кориця – 2 г;
  • Ванільний цукор – 3 г (пакетик);
  • Сметана – 30 м

oladi-iz-tykvy.jpg2

Як зробити оладки на сковороді

  1. Гарбуз натираємо на крупній тертці.
  2. Додаємо до неї яєчний жовток (білок в приготуванні не використовуємо).
  3. Кладемо звичайний цукор, потім висипаємо ванільний.
  4. Додаємо корицю, борошно, після чого заважаємо інгредієнти.
  5. Формуємо гарбузове коржі, викладаємо їх на дно сковороди, розігрітій на рослинному маслі.
  6. Смажимо оладки з двох сторін до появи рум’яної, злегка хрусткої скоринки.
  7. Подаємо корисні оладки з медом і сметаною.

Замість меду і сметани можна взяти вершки, згущене молоко, варення, джем, йогурт і т. Д. Намагайтеся не подавати до випеченого гарбузовим оладки свіжі фрукти – гарбуз погано з ними поєднується.

Інша справа – овочі, якщо ви не плануєте робити оладки солодкими і подавати їх до чаю, то кладіть в гарбузове тісто подрібнені овочі, вийде дуже смачно і вітамінно. Наступний рецепт тому приклад.

Оладки з моркви і гарбуза в духовці

Складові

  • Гарбуз (м’якоть) – 200 г + –
  • Морква – 1 шт. середнього розміру + –
  • Панірувальні сухарі – 1-2 ст.л. + –
  • Борошно пшеничне – 4 ст.л. + –
  • Яйце – 1 шт. + –
  • Рослинна олія – ​​1 ч.л. + –
  • Твердий сир – за смаком (використовуємо для присипки готових оладок) + –
  • Кефір – 1/4 склянки + –
  • Сода – 1 щіпка або 1/4 ч.л. + –

Як приготувати гарбузові оладки

Апетитні овочеві оладки зробити можна не тільки на сковороді, а й в духовий печі. Пропечённие в духовці коржі виходять в рази ніжніше зажарених на сковорідці, до того ж, приготоване таким способом блюдо набагато корисніше смажених продуктів. Поєднувати між собою не обов’язково тільки морква і гарбуз, але наш рецепт передбачає саме таке поєднання. Спробувавши випічку, ви зрозумієте – в чому перевага такої начинки.

  • Натираємо гарбуз на великій / дрібної (за бажанням) тертці.
  • Також чинимо з морквою.
  • Змішуємо натерту гарбузово-морквяні масу з яйцем. Ретельно заважаємо, щоб суміш вийшла однорідна.
  • Окремо змішуємо борошно, кефір, соду, ванілін.
  • В гарбузову масу додаємо кефіру борошняну суміш, продукти перемішуємо.
  • Застеляємо деко папером для випікання, змащуємо її олією, посипаємо панірувальними сухарями.
  • Формуємо оладки з гарбуза, викладаємо їх на деко.
  • Духовку розігріваємо до 200 ° С, після чого поміщаємо наші оладки в піч і випікаємо до готовності.

Коли оладки спечуть – дістаємо їх з духовки, змащуємо кожен сметаною (з низьким% жирності), посипаємо тертим сиром і при бажанні прикрашаємо гілочкою кропу.

Постниеовочеві оладки

Крім моркви готувати гарбузове оладки можна з картоплею, баклажанами, кабачками і т. П. Такі суто овочеві оладки не зовсім підходять до чаю, зате вони відмінно поєднуються з сирною запіканкою, картопляними, рибними, м’ясними стравами і вівсянкою.

Готуємо пісні гарбузове оладки по вищеописаному рецептом виключаючи з рецептури два інгредієнта: яйця і сир.

oladi-iz-tykvy.jpg3

При бажанні, можете класти до складу оладок трохи спецій:

  • чорний мелений перець;
  • базилік;
  • кориця;
  • м’ята;
  • суміш італійських приправ і багато інших прянощі, які гармонійно доповнять смак вашого страви.

Гарбузове оладки: рецепт з сиром

Оригінальною стравою можна вважати гарбузове оладки, зроблені з сиром на основі кефіру. Таке незвичайне поєднання цілком виправдовує прекрасний смак готового блюда.

Доповнити ніжний присмак випічки можна додатковими інгредієнтами: сухофруктами, варенням, йогуртом, кокосової / шоколадною стружкою, згущеним молоком, медом і т. Д.

Складові

  • Сир – 100 г;
  • Яйце – 1 шт .;
  • Гарбуз (очищена від шкірки і насіння) – 300 г м’якоті;
  • Борошно – кількість визначається густотою тесту;
  • Ізюм – 1 жменя;
  • Кефір – ¼ склянки;
  • Цукор – 1-2 ст. л .;
  • Сіль за смаком;
  • Розпушувач – ½ ч. Л .;
  • Рослинна олія – ​​для смаження.

oladi-iz-tykvy.jpg5

Як приготувати оладки з гарбуза

  1. Гарбуз натираємо на тертці.
  2. Сир перетираємо з сіллю, цукром, яйцем.
  3. Змішуємо сир з гарбузом.
  4. Додаємо в гарбузове тісто борошно, кефір, розпушувач. В останню чергу кладемо жменю родзинок.
  5. Коли тестова маса стане густою, як домашня сметана, починаємо викладати її на дно розпеченої сковороди.
  6. Обсмажуємо оладки до зарум’янювання з двох сторін. Як тільки вони покриються легкої скоринкою – робимо вогонь менше, накриваємо їх кришкою і даємо трохи часу, щоб коржі з гарбуза добре пропеклися.

Подаємо випічку з медом, варенням, фруктовим сиропом або просто зі сметаною. Виходить дуже смачне і корисне блюдо, яким можна поснідати або перекусити між прийомами їжі.

Секрети гарбузових оладок

  1. Щоб оладки вийшли ще ніжніше – використовуйте гарбузове пюре. Для цього спочатку запечіть м’якоть гарбуза в духовці, а потім доведіть її до пюревідного стану. Оладки з гарбузового пюре виходять на порядок смачніше тих, що приготовані на основі тертої маси.
  2. Гарбузове коржі можна зробити і пісними. У класичному варіанті такі оладки – низькокалорійні, їх можна їсти навіть при строгій дієті (враховуючи, що в складі рецепта немає висококалорійної начинки).

oladi-iz-tykvy

Щоб зробити оладки з гарбуза – вам не знадобиться багато сил і енергії, зате приготувати їх ви зможете в будь-який час року. Оладки з овочів можуть бути дуже різноманітними, в них може міститися як солодка начинка, так і досить пікантна, навіть гостра.

Таке дивне поєднання гарбуза з багатьма продуктами дозволяє робити з неї справжні кулінарні шедеври з величезною користю для свого здоров’я.

Експериментуйте з улюбленим продуктом, і нехай ваше меню поповниться ще одним смачним блюдом.

Смачного!