Багато господині давно практикують приготування оладок з начинкою, і далеко не завжди в її якості виступають звичні фрукти або варення. Дотримуючись здорового харчування, господині все частіше використовують корисні, але вельми незвичайні, як для випічки, продукти, прикладом тому служать оладки з гарбуза. Терпко-солодкий гарбузовий смак перетворює звичне блюдо в особливий десерт, який збагачує організм вітамінами і робить чаювання незабутнім.
Класичні оладки з пікантною пряністю стануть відмінним варіантом для легкого сніданку. На їх приготування піде не більше півгодини, а на покупку продуктів – мінімум коштів. Бюджетний десерт припаде до смаку навіть тим, хто гарбуз не любить.
Гарбузове оладки з корицею: покроковий рецепт
Завдяки кориці і меду, присутнім в рецепті, звичний смак овоча кардинально змінюється, стаючи більш насиченим і незвичайним.
Складові
- М’якоть гарбуза – 150 г;
- Цукор – 10 г;
- Борошно – 1-2 ст.л .;
- Мед – 30 г;
- Яйце – 1 шт .;
- Кориця – 2 г;
- Ванільний цукор – 3 г (пакетик);
- Сметана – 30 м
Як зробити оладки на сковороді
- Гарбуз натираємо на крупній тертці.
- Додаємо до неї яєчний жовток (білок в приготуванні не використовуємо).
- Кладемо звичайний цукор, потім висипаємо ванільний.
- Додаємо корицю, борошно, після чого заважаємо інгредієнти.
- Формуємо гарбузове коржі, викладаємо їх на дно сковороди, розігрітій на рослинному маслі.
- Смажимо оладки з двох сторін до появи рум’яної, злегка хрусткої скоринки.
- Подаємо корисні оладки з медом і сметаною.
Замість меду і сметани можна взяти вершки, згущене молоко, варення, джем, йогурт і т. Д. Намагайтеся не подавати до випеченого гарбузовим оладки свіжі фрукти – гарбуз погано з ними поєднується.
Інша справа – овочі, якщо ви не плануєте робити оладки солодкими і подавати їх до чаю, то кладіть в гарбузове тісто подрібнені овочі, вийде дуже смачно і вітамінно. Наступний рецепт тому приклад.
Оладки з моркви і гарбуза в духовці
Складові
- Гарбуз (м’якоть) – 200 г + –
- Морква – 1 шт. середнього розміру + –
- Панірувальні сухарі – 1-2 ст.л. + –
- Борошно пшеничне – 4 ст.л. + –
- Яйце – 1 шт. + –
- Рослинна олія – 1 ч.л. + –
- Твердий сир – за смаком (використовуємо для присипки готових оладок) + –
- Кефір – 1/4 склянки + –
- Сода – 1 щіпка або 1/4 ч.л. + –
Як приготувати гарбузові оладки
Апетитні овочеві оладки зробити можна не тільки на сковороді, а й в духовий печі. Пропечённие в духовці коржі виходять в рази ніжніше зажарених на сковорідці, до того ж, приготоване таким способом блюдо набагато корисніше смажених продуктів. Поєднувати між собою не обов’язково тільки морква і гарбуз, але наш рецепт передбачає саме таке поєднання. Спробувавши випічку, ви зрозумієте – в чому перевага такої начинки.
- Натираємо гарбуз на великій / дрібної (за бажанням) тертці.
- Також чинимо з морквою.
- Змішуємо натерту гарбузово-морквяні масу з яйцем. Ретельно заважаємо, щоб суміш вийшла однорідна.
- Окремо змішуємо борошно, кефір, соду, ванілін.
- В гарбузову масу додаємо кефіру борошняну суміш, продукти перемішуємо.
- Застеляємо деко папером для випікання, змащуємо її олією, посипаємо панірувальними сухарями.
- Формуємо оладки з гарбуза, викладаємо їх на деко.
- Духовку розігріваємо до 200 ° С, після чого поміщаємо наші оладки в піч і випікаємо до готовності.
Коли оладки спечуть – дістаємо їх з духовки, змащуємо кожен сметаною (з низьким% жирності), посипаємо тертим сиром і при бажанні прикрашаємо гілочкою кропу.
Постниеовочеві оладки
Крім моркви готувати гарбузове оладки можна з картоплею, баклажанами, кабачками і т. П. Такі суто овочеві оладки не зовсім підходять до чаю, зате вони відмінно поєднуються з сирною запіканкою, картопляними, рибними, м’ясними стравами і вівсянкою.
Готуємо пісні гарбузове оладки по вищеописаному рецептом виключаючи з рецептури два інгредієнта: яйця і сир.
При бажанні, можете класти до складу оладок трохи спецій:
- чорний мелений перець;
- базилік;
- кориця;
- м’ята;
- суміш італійських приправ і багато інших прянощі, які гармонійно доповнять смак вашого страви.
Гарбузове оладки: рецепт з сиром
Оригінальною стравою можна вважати гарбузове оладки, зроблені з сиром на основі кефіру. Таке незвичайне поєднання цілком виправдовує прекрасний смак готового блюда.
Доповнити ніжний присмак випічки можна додатковими інгредієнтами: сухофруктами, варенням, йогуртом, кокосової / шоколадною стружкою, згущеним молоком, медом і т. Д.
Складові
- Сир – 100 г;
- Яйце – 1 шт .;
- Гарбуз (очищена від шкірки і насіння) – 300 г м’якоті;
- Борошно – кількість визначається густотою тесту;
- Ізюм – 1 жменя;
- Кефір – ¼ склянки;
- Цукор – 1-2 ст. л .;
- Сіль за смаком;
- Розпушувач – ½ ч. Л .;
- Рослинна олія – для смаження.
Як приготувати оладки з гарбуза
- Гарбуз натираємо на тертці.
- Сир перетираємо з сіллю, цукром, яйцем.
- Змішуємо сир з гарбузом.
- Додаємо в гарбузове тісто борошно, кефір, розпушувач. В останню чергу кладемо жменю родзинок.
- Коли тестова маса стане густою, як домашня сметана, починаємо викладати її на дно розпеченої сковороди.
- Обсмажуємо оладки до зарум’янювання з двох сторін. Як тільки вони покриються легкої скоринкою – робимо вогонь менше, накриваємо їх кришкою і даємо трохи часу, щоб коржі з гарбуза добре пропеклися.
Подаємо випічку з медом, варенням, фруктовим сиропом або просто зі сметаною. Виходить дуже смачне і корисне блюдо, яким можна поснідати або перекусити між прийомами їжі.
Секрети гарбузових оладок
- Щоб оладки вийшли ще ніжніше – використовуйте гарбузове пюре. Для цього спочатку запечіть м’якоть гарбуза в духовці, а потім доведіть її до пюревідного стану. Оладки з гарбузового пюре виходять на порядок смачніше тих, що приготовані на основі тертої маси.
- Гарбузове коржі можна зробити і пісними. У класичному варіанті такі оладки – низькокалорійні, їх можна їсти навіть при строгій дієті (враховуючи, що в складі рецепта немає висококалорійної начинки).
Щоб зробити оладки з гарбуза – вам не знадобиться багато сил і енергії, зате приготувати їх ви зможете в будь-який час року. Оладки з овочів можуть бути дуже різноманітними, в них може міститися як солодка начинка, так і досить пікантна, навіть гостра.
Таке дивне поєднання гарбуза з багатьма продуктами дозволяє робити з неї справжні кулінарні шедеври з величезною користю для свого здоров’я.
Експериментуйте з улюбленим продуктом, і нехай ваше меню поповниться ще одним смачним блюдом.
Смачного!