Пісні коржі – прекрасний десерт до чаю, вони швидко готуються і ідеально поєднуються з будь-якою начинкою, будь то фрукти, овочі або горіхи. Не варто побоюватися, що оладки на молоці без яєць (рецепт яких ми розглянемо в статті) вийдуть несмачними, відсутність головного інгредієнта завжди можна заповнити. Вегетаріанські млинці їсти можна, як в звичайні дні, так і в дні посту, тому збережіть в закладках прості рецепти, вони вам не раз ще знадобляться.
Рецепт оладок без яєць на кислому молоці
Відмінно випікаються оладки без яєць, якщо разом з молоком в тісто додати нежирний йогурт. Використовувати бажано йогурт, що не містить ароматизаторів, штучно змінюють смак продукту.
В якості ароматизатора в тісто краще додати натуральні спеції, шматочки фруктів, варення і т. Д.
Складові
- Кисле молоко – 300 мл;
- Йогурт – 400 мл;
- Сода – ½ ч. Л .;
- Борошно – 500-600 г;
- Цукор – 80 г;
- Рослинна олія (використовуємо для випікання);
- Сіль – ½ ч. Л .;
- Кориця – до смаку.
Приготування
- Змішуємо в тарілці цукор, сіль, йогурт, кисле молоко.
- Додаємо в суміш соду і борошно (кладемо її порціями, поступово розмішуючи з основною масою).
- Готове густе (без грудочок) тісто, при бажанні, можна розмішати з меленою корицею. Якщо спеції додавати ви не будете, тоді відразу після замісу приступаємо до випікання.
- У розігріту сковорідку викладаємо тісто і гарненько пропікається коржі з двох сторін.
Подаємо рум’яні млинці з вершками, варенням або фруктовим сиропом.
Наведений рецепт приготування оладок без яєць на молоці і соді вважається швидким. Щоб зробити по ньому пишні оладки потрібно не більше 30-40 хвилин.
Якщо у вас є ще більше вільного часу, тоді спробуйте приготувати млинці без яєць на дріжджах. Випічка вийде ще більш м’якою і повітряної.
Оладки на молоці без яєць: рецепт з повидлом
Складові
- Оцет столовий – 2 ч.л. + –
- Молоко свіже, низькокалорійне – 350 мл + –
- Сода – 1,5 ч.л. + –
- Ванільний цукор – 1 пакетик + –
- Борошно пшеничне – 2 склянки + –
- Сіль – 1 ч.л. + –
- Масло вершкове (в тісто) – 2 ст.л. + –
- Цукор – 1/4 склянки + –
- Рослинна олія – для випікання млинців + –
- Яблучне повидло – за смаком + –
Як приготувати оладки
Яблука – відмінна начинка для будь-якої випічки. Терпкий смак яблучного повидла стане прекрасним доповненням і до оладки без яєць, при цьому, особлива добавка нітрохи не забариться загальний процес приготування.
- У глибокій ємності змішуємо цукор, сіль, борошно.
- Додаємо в миску розпушувач і погашену в оцті соду.
- Розтоплюємо вершкове масло, потім змішуємо його з молоком. Заважаємо, поки не розчиняться грудочки, і тісто не стане густою однорідною масою.
- Додаємо в тісто яблучне повидло, знову все перемішуємо. Вливаємо рідкі інгредієнти в миску, попередньо зробивши в борошні лунку.
- Сковороду розігріваємо на рослинній олії, випікаємо в ній млинці, після чого перекладаємо їх на паперову серветку.
Подаємо оладки зі згущеним молоком, сметаною або медом.
Як приготувати заварне тісто для оладок
Ще один нескладний спосіб швидкого приготування оладок на молоці без яєць – це зробити їх за допомогою гарячого молока. Для готування знадобляться всі ті ж компоненти, що і в рецепті вище, міняємо тільки третина свіжого молока на сметану, а соду – на розпушувач.
Послідовність дій залишається та ж. Єдина відмінність -разрихлітель кладемо не на початку замісу, а вже в повністю готове тісто. Молоко по температурі повинно бути, як окріп. Їм ми будемо заварювати тісто. Подаємо спечені оладки з будь-яким фруктовим джемом або варенням.
Зробити пісні оладки на молоці без яєць просто. Рецепт їх приготування не потребує особливих навичок або зусиль, впоратися з випічкою зможуть навіть початківці господині. Користуйтеся простими вегетаріанськими рецептами і радуйте своїх близьких смачним десертом.
Смачного!