Оладки на молоці без дріжджів

Оладки на молоці без дріжджів
Приготування бездріжджових коржів – просте заняття, яким можна скрасити вільний час, щоб в результаті отримати смачну випічку до чаю. Якщо класичні рецепти давно здаються вам неактуальними, тоді варто поекспериментувати, зробивши оладки на молоці без дріжджів з оригінальною начинкою. Для цього ми підготували кілька цікавих, але простих рецептів, поспішайте записати технологію і застосувати її на практиці.

Бездріжджові оладки робляться дуже швидко. Вся справа в тому, що без дріжджів тісто підходить швидше, але за пишнотою і смак нічим не поступається дріжджового.

Оладки на молоці з апельсиновим маслом

Оладки на молоці без дріжджів з апельсиновим маслом

Складові

  • Молоко – 1 л + –
  • Борошно пшеничне – 0,5 – 1 кг + –
  • Сіль – 1/2 ч.л. + –
  • Цукор – 4 ст.л. + –
  • Яйця – 2 шт. + –
  • Сода – 1/2 ст.л. + –
  • Ванілін – 1 щіпка + –

Продукти для апельсинового масла:

  • Масло вершкове – 1/2 склянки + –
  • Апельсиновий сироп – 2 ст.л. + –
  • Терта апельсинова цедра – 2 ч.л. + –

Як приготувати оладки

Родзинкою нашого рецепту є вишукана подача. Замість звичної сметани і варення, ми до готової випічці подаємо ароматне апельсинове масло власного приготування. Таке особливе додаток дозволить поглянути на давно знайоме блюдо зовсім інакше.

  1. У теплу молоко кладемо сіль, цукор, потім вбиваємо яйця.
  2. Гасимо соду в оцті, після чого додаємо її в яєчно-молочну суміш.
  3. Збиваємо масу віночком, додаючи в неї потроху борошна і ваніліну.
  4. Коли тісто стане густим – опускаємо його в добре теплу воду. Ставимо тісто (разом з ємністю, в якій його змушували) на 15-20 хвилин, так воно швидше і краще підійде.
  5. Після цього тісто більше не заважаємо, а відразу ж беремося за випікання оладок.
  6. У розігріту сковороду кладемо майбутні оладки і пропікаються їх з двох сторін, поки вони не підрум’яняться.

Як приготувати апельсинове масло

Зробити масло з помаранчевого цитруса простіше простого. Для приготування необхідно розм’якшити вершкове масло, потім розбавити його апельсиновим сиропом і все ретельно перемішати до однорідної маси.

Наостанок додаємо в отриману суміш терту цедру, заважаємо блюдо і подаємо його гарячим разом з випеченого оладки.

Шоколадні оладки на молоці без дріжджів

Вишуканими і ніжними на смак виходять оладки, в які додають шоколад або какао. На вигляд такі коржі виходять трохи незвичайними, але це анітрохи не заважає їм бути по-домашньому смачними і апетитними.

Інгредієнти для шоколадних оладок

  • Молоко – 400 мл;
  • Харчова сода – 2 г (1/3 ч.л.);
  • Какао-порошок – 1 ч.л .;
  • Пшеничне борошно – 300 г;
  • Лимонний сік – 5 мл;
  • Цукор-пісок – 60 г;
  • Яйце – 1 шт .;
  • Рослинна олія – ​​60 мл.

Шоколадні оладки на молоці без дріжджів

Приготування оладок на молоці

  1. Змішуємо тепле молоко з яйцями, цукром, соком лимона.
  2. Додаємо в суміш соду, борошно, какао.
  3. Заважаємо тісто віночком або міксером до однорідності.
  4. На нашу рецептом тісто настоюватися не повинно, тому після замісу відразу приступаємо до випікання.
  5. На розпечене дно сковорідки викладаємо тісто, добре пропікається коржі з двох сторін, потім перекладаємо випічку на паперову серветку (щоб видалити залишки масла) і тільки після цього «темношкірі» оладки на молоці подаємо зі сметаною чи вершками на стіл.

Чим замінити продукти в рецепті

Якщо ви вирішили, у що б то не стало, спекти шоколадні оладки, а потрібних інгредієнтів не виявилося під рукою – не впадайте у відчай. Їх завжди можна замінити іншими продуктами.

Варіанти для заміни

ні шоколаду

Какао в тесті можна замінити шоколадом.

Іноді, господині поєднують в оладках і шоколад, і какао. Таке поєднання підсилює смакові якості улюбленого десерту, роблячи їх більш насиченими.

Як приготувати оладки на молоці без дріжджів

немає молока

Як спекти оладки, якщо в будинку немає свіжого молока? Замініть його кислим або кислим молоком.

Особливими виходять шоколадні оладки, якщо приготувати їх на основі айрану (негазованої тана). Специфічний смак наполовину молочного продукту зробить таким же особливим і смак самих коржів.

Ні дріжджів і соди

Рецепт оладок на молоці дозволяє готувати їх одночасно без дріжджів і соди. Такі оладки виходять не менш пишними і повітряними, ніж дріжджова і содова випічка.

Як бачите, оладки на молоці без дріжджів можуть бути приготовлені дуже незвично. Настільки оригінальна випічка зуміє здивувати не тільки вас, але і всю вашу родину. Готуйте з задоволенням цікаві десерти і насолоджуйтеся кожним з’їденим їх шматочком.

Смачного!