Окрошка – холодний суп, російське національне блюдо. Згідно Вікіпедії назву “Окрошка” походить від дієслова кришити – дрібно нарізати. Власне кажучи, так воно і є, оскільки всі інгредієнти, що додаються в окрошку, дрібно ріжуться.
Улюблена окрошка мого чоловіка на воді зі сметаною.
Для приготування окрошки з ковбасою нам знадобиться:
- 500 грам картоплі або за смаком,
- 6 яєць,
- 700 грам ковбаси, я роблю з “Докторської”,
- 1 пучок редиски, приблизно 15-20 штучок,
- 500 грам свіжих огірків,
- багато зелені, я зазвичай кладу зелену цибулю, кріп і петрушку, пробувала класти базилік, мені не сподобалося,
- сіль.
варіанти заливки
- Кефір, або кефір + вода (дуже люблю окрошку на кефірі). Підійде не тільки кефір, а й кисломолочні напої схожі за смаком, наприклад, натуральний йогурт, закваска і т.д.
- Сметана + вода (окрошку зі сметаною любить мій чоловік).
- Окрошковий квас + сметана. Це традиційна заливка.
- Сироватка. Ніколи не пробувала окрошку на сироватці, але думаю, що смачно.
- Сметана. Якщо окрошку заправити сметаною, то вийде не суп, а досить смачний салат.
Рецепт приготування окрошки з ковбасою.
Картоплю чистимо і відварюємо до готовності в підсоленій воді. Можна зварити картоплю в мундирі, потім почистити його. Поріжемо картопля не великими кубиками.
Яйця відварюємо і нарезам кубиками.
Огірки миємо, чистимо від шкірки і нарізаємо кубиками.
“Мама, я твій допомогатор!” – так вона мені каже
Редис я ріжу півкільцями, хоча його теж можна нарізати кубиками. Попередньо редис моєму.
Ковбасу нарізаємо кубиками.
Зелень добре промиваємо під проточною водою, струшуємо зайву воду і дрібно рубаємо.
Складаємо всі інгредієнти в одну велику ємність і перемішуємо. Тут можна посолити за смаком і залити улюбленої заправкою, але я не солю. Оскільки у нас люблять окрошку з різними заправками, то і рідиною я не заливаю відразу.
Кожен в свою тарілку накладає гущу, солить і заправляє тим, що подобається.
Моя улюблена окрошка на кефірі
Смачного.