Окрошка на томатному соку

томатна окрошка
Далеко не завжди нововведення в кулінарії сприймаються позитивно, оскільки приготування їжі – сфера все-таки досить консервативна. Однак незрівнянна за смаком томатна окрошка не може не сподобатися навіть найзапеклішим шанувальникам класичних рецептів, адже вона і освіжає, і насичує. Цей варіант улюбленого багатьма річного супчика готувати так само легко і швидко, як і інші, до того ж витрати на продукти зводяться до мінімуму.

Тим, хто схильний до алергії на червоні продукти, в тому числі і на томат, краще віддати перевагу традиційним рецептом окрошки, але іншим шанувальникам всього смачного і корисного неодмінно варто спробувати приготувати окрошку на томатному соку на нашу рецептом.

Окрошка на томатному соку

Окрошка з томатним соком – не зовсім те, що багато хто з нас звикли бачити на своєму столі влітку. Однак це – відмінний варіант улюбленої страви для тих, хто через здоров’я змушений зовсім викреслити зі свого раціону молочні продукти.

Майонез, яким іноді заправляють холодний літній суп, не дуже-то корисний, а ось рецепт на соку з помідорів – те, що треба!

Як приготувати окрошку на томатному соку

Складові

  • Молода картопелька – півкіло;
  • Огірочки свіжі – 2 шт .;
  • Редиска – 300 г;
  • Курячі яйця – 3-4 шт .;
  • Базилік свіжий і кінза – по 2-3 гілочки;
  • Томатний сік (свіжий або консервований) – 1,5 л;
  • Сіль і мелений чорний перець – на смак.

Приготування

  1. Помивши плоди нового картопляного урожаю, ставимо їх варитися прямо в кожушках. Потрібно стежити, щоб картопля не розповзлася, але залишилася целенькая.
  2. Відварити потрібно і яйця. Бажано – до «крутого» стану. Остудивши, обчищаємо і ріжемо крупно.
  3. Обполоскавши водою зелень, дрібніше її, в тому числі і огірочки (кубиками).
  4. Всі продукти потрібно змішати і підсолити.
  5. Розкладаємо по тарілках те, що вийшло, і заправляємо їх вміст холодним соком.

Окрошка з томатним соком

Наполягати і додатково охолоджувати томатну окрошку, приготовлену за цим рецептом, немає необхідності – вона виходить досить смачною і корисною.

Томатна окрошка з сиром тофу

Томатна окрошка з сиром тофу

Складові

  • Маленькі помідори черрі – 3 склянки + –
  • Огірок свіжий – 1 шт. + –
  • Болгарський перчик (соломка) – 1/3 склянки + –
  • Зелень цибулі – 1 пучок + –
  • Петрушка (зелень) різана – 1 пучок + –
  • Масло оливок – 1 ст. л. + –
  • Оцет винний – 1 ст. л. + –
  • Часник (сухий порошок) – 0,5 ч.л. + –
  • Базилік (сушений) – на кінчику ножа + –
  • Сіль – 0,5 ч.л. + –
  • Чорний перець – на кінчику ножа + –
  • Тофу – 250 г + –
  • Свіжий томатний сік – 2 склянки + –

Приготування

Якщо окрошку готувати за базовим рецептом, вона виходить не дуже поживною. Для тих, хто ретельно перераховує калорії, це прийнятно, але для чоловіків, яких ріденьким супчиком не нагодуєш – потрібно щось суттєвіше.

Що ж, якщо в окрошку з томатним соком додати «білкову бомбу», тобто соєвий тофу, вийде дуже ситно. А головне – нічого не треба варити!

  • Спершу потрібно помити помідори. Щоб з них без зусиль зняти шкірку, їх слід обдати окропом. Обчищені томати ріжемо на 2 або 4 частини.
  • Подрібнюємо тофу так, щоб отримати дрібні кубики.
  • Огірок перед нарізуванням потрібно обмити і обчистити.
  • Далі моєму і ріжемо зелень.
  • Всі продукти з’єднуємо, присмачуємо спеціями і гарненько заважаємо.

Залишиться тільки розкласти основу окрошки по тарілках і залити холодним соком.

Томатна окрошка в горщику

Наостанок – абсолютно незвичайний і дуже поживний варіант улюбленого річного страви. Щоб здивувати своїх домашніх та гостей, можна подати томатну окрошку в расписном горщику. Хто б і що не говорив, а естетика – це теж важливо!

Складові

  • Сік з помідорів – 1 л;
  • Шинка – 250 г;
  • Лук-ріпка – 2 шт. великого розміру;
  • Варена картопля – півкіло;
  • Яйця (варені круто) – 4 шт .;
  • Олія соняшникова – 100 мл;
  • Сметана – 100 г;
  • Сіль і перець (мелений) – на смак;
  • Запашний перець – кілька горошин.

Томатна окрошка в горщику

Приготування

  1. Перш за все, потрібно почистити картоплю і цибулю, зняти шкаралупу з яєць.
  2. Тепер дрібніше шинку і яєчка.
  3. Заправляємо все спеціями.
  4. Сік змішуємо з маслом і додаємо в заправку (а не навпаки!) То, що порізали.

Перед тим, як розливати супчик по тарілках, його потрібно гарненько охолодити. Перед подачею додамо в кожну порцію по ложечці сметани і Прикрасимо частування дрібно посіченою зеленню.

Якщо улюблена страва, приготовлена ​​як звичайно, вже неабияк набридло, то томатна окрошка, приготована по одному із запропонованих рецептів і подана до столу в глиняному горщику, порадує новизною смаку і оригінальністю оформлення. Така смакота може стати хорошим приводом для того, щоб зібрати всю родину за великим обіднім столом …

​​