Окрошка на сироватці

Окрошка на сироватці
Іноді, збираючись приготувати обід, який би припав до смаку і господареві будинку, і примхливої ​​дітлахам, ми застигаємо в нерішучості. Якщо в голову не приходить жодної відповідної ідеї, є запасний і завжди виграшний варіант – окрошка на сироватці, яка буде доречна на будь-якому столі. Готування цього чудового блюда, звичайно ж, потребують деякого часу, але улюблений освіжаючий його смак – гідна нагорода за кухонні праці.

класичний варіант

У окрошки на сироватці, яка виходить за цим рецептом чудовою, – незабутній смак дитинства. Над її приготуванням не доведеться надто мудрувати – все просто, швидко і при цьому надзвичайно смачно!

Складові

  • Ковбаса варена (без сала) – 250 г;
  • Яйця курячі середні – 4 штуки;
  • Огірочки середнього розміру – 3 штуки;
  • Зелень цибулі – 1 великий пучок;
  • Молодий укропчик – 1 невеликий пучок;
  • Сироватка – 2 л;
  • Сметана (високий відсоток жирності) – 450 г;
  • Лимон – половинка;
  • Часник – зубочек;
  • Сіль і перчик – за смаком.

Окрошка на сироватці - класичний рецепт

Приготування

  1. Не гаючи часу, слід відварити яйця. Кладемо їх в ємність, заповнену водою на 2/3, і – на плиту.
  2. Поки яйця готуються, моєму зелень – огірочки, цибулька і кріп.
  3. Тепер, озброївшись ножем гостріше, все це подрібнити.
  4. Порізати потрібно і ковбаску. Розмір кубиків – як кому подобається, але чим дрібніше, тим буде багатше смак страви.
  5. Тепер – черга яєць. Їх слід звільнити від шкаралупи і порізати, але не занадто дрібно.
  6. Спочатку в ємність для окрошки на сироватці кладемо все подрібнені продукти, крім яєць.
  7. Заливаємо сметаною і добре перемішуємо. Вийде щось типу салатної суміші, частина якої можна в такому вигляді і з’їсти.
  8. Тепер додаємо рубані яйця і заливаємо все сироваткою.
  9. Залишилося присолити блюдо і, при бажанні, присмачити його меленим чорним перчиком.
  10. Останній, завершальний акорд кулінарної мелодії під назвою «як приготувати окрошку на сироватці» – сік половинки лимона, який привнесе необхідну кислинку.

Блюдо повинне бути готове мінімум за півгодини до подачі, оскільки його ще потрібно охолодити. У кожну порційну тарілочку кладемо роздавлений часничок. Вийде досить пікантно!

Поради від кухарчуком

  • Для підвищення ситності в окрошку, приготовлену за цим рецептом, можна додати пару варених картоплин;
  • Якщо жовтки розтерти в каструлі окремо, а білки порізати, смак нашого весняного холодного супчика стане ще більш яскравим;
  • Сметану можна і не класти, заправивши блюдо тільки сироваткою – вийде не менш смачно, хоч і не так ситно. Зате це – відмінний варіант для тих, хто дуже боїться погладшати.

Рецепт з курятиною

Складові

  • Невелика варена куряча грудка – 1 штука + –
  • Яйця курки або качки – 3-4 штуки + –
  • Огірочки – 2-3небольшіх + –
  • Цибуля зелена – пучок побільше + –
  • Кріп – пучок поменше + –
  • Петрушка – невеликий пучок + –
  • Сметана – 300 г + –
  • Сіль – 1/2 чайної ложки + –
  • Молода редиска – 200 г + –
  • Сироватка – 1-1 / 2 літра + –
  • Кінза – невеликий пучок + –

Приготування

Колбаса- «варенка», яку нині продають у супермаркетах, – це далеко не той продукт з добірного м’яса, молока і спецій, який можна було знайти на прилавках радянських магазинів. Її якість зараз, як правило, викликає великі побоювання, тому пропонуємо готувати окрошку на сироватці з курятиною, рецепт якої з фото не може не сподобатися.

  1. Спершу займемося городиною, тобто огірочками, редискою і зеленню. Все миємо, обсушуємо, дрібніше. Редис можна різати полукружкамі, а огірок – кубиками.
  2. Подрібнюємо варене в підсоленому бульйоні м’ясо.
  3. Яйця теж потрібно порубати і – в загальний «котел».
  4. Перемішуємо, заливаємо окрошку сироваткою.
  5. Надати необхідної жирності страви допоможе сметана.
  6. Готовий холодний супчик не забуваємо посолити перед оправкой в ​​холодильник.

З яловичиною та молодий буряком

З цього вельми незвичайного рецепта можна дізнатися, як приготувати таку окрошку на сироватці, яка всіх здивує і порадує. Її «родзинка» – молода буряк, запечена в духовці.

Складові

  • Яловиче (теляче) м’ясо – 200 г;
  • Куряче яйце – 3 шт .;
  • Картопля великий – 1 шт .;
  • Зелень – 1 пучечок;
  • Цибуля зелена – пучок побільше;
  • Огірочки – 2 шт;
  • Печена в духовці буряк – 1 штука середнього розміру;
  • Сироватка – 1 л;
  • Сметана – 250 г;
  • Сіль.

Як приготувати окрошку на сироватці

Приготування

Улюблена страва за цим рецептом з фото готуємо так само, як і попередні, тобто м’ясо, яєчка і картоплину варимо, зелень, включаючи огірки, дрібніше.

Змішавши, солимо і відразу ж заливаємо сироваткою. Коли додамо сметану і розбовтати, залишиться тільки додати очищену і потерту на тертці з широкими дірочками молоду бурячок.

Як бачимо, такому популярному і улюбленої страви, як окрошка на сироватці, можна надати абсолютно інше смакове «звучання». І потрібно-то для цього зовсім небагато – прості продукти і трохи сміливості для експерименту. У підсумку на столі з’явиться щось зовсім незвичайне і смачне!

​​