Окрошка на бульйоні

Окрошка на бульйоні
У літню спеку перенасичені калоріями страви не дуже доречні – хочеться чогось легше, щоб і наїстися, і не перевантажувати шлунок. Пропонуємо оригінальний рецепт окрошки на курячому бульйоні, який неодмінно сподобається всім шанувальникам цього освіжаючого і в той же час ситного страви. Звичайні інгредієнти, з’єднуючись, народжують незабутній смак літа, який ще більше підкреслить аромат м’ясного навару, якщо його правильно приготувати.

Ніжна окрошка з курятиною

У «застійні» радянські часи складно було собі уявити травневі гуляння без окрошки, а її, рідну, ─ без достівського вареної ковбаси.

Часи змінилися, ковбаса – теж. М’яса в ній майже не залишилося, і такий продукт навряд чи можна назвати безпечним і тим більше – корисним. Але ковбасу можна замінити вареною курятиною, а м’ясної відвар використовувати в якості ситної заливки. Окрошка на бульйоні ох, як хороша!

Складові

  • Сирий курячий окорок або четвертина – 1 шт .;
  • Картоплини – 4 шт .;
  • Яйця курячі – 4 шт .;
  • Огірочки свіжі – 2 шт .;
  • Редис – пучок;
  • Лучок (зелень) – 200 г;
  • Укропчик – невеликий пучок;
  • Майонез нежирний – 200 г;
  • Сметана середньої жирності – 200 г;
  • Кислота лимонна – 1/3 чайн. ложка;
  • Сіль.

Готуємо окрошку на бульйоні 9 домашній рецепт

Приготування

  1. Головну увагу – м’яса. Для початку його потрібно промити і, заливши холодною водою, зварити.
  2. Шкура нам не знадобиться, тому ми її знімаємо і видаляємо, а біле знежирене філе охолоджуємо і дрібніше.
  3. Зварити потрібно і картоплю «в кожушках».
  4. Яйця варимо до «крутого» стану.
  5. На етапі підготовчих робіт потрібно обчистити огірочки (якщо шкірочка жорстка і гірчить), помити редис і зелень.
  6. Тепер – справа за малим, тобто за ножем: продукти потрібно порізати кубиками, редис можна натерти на тертці для буряків.
  7. Всі кладемо в ємність для готування, додаємо сметану і майонез, заважаємо.
  8. Заливаємо наш «салатик» м’ясним наваром.
  9. Залишилося тільки підкислити його і не забути посолити.

Так як окрошка на курячому бульйоні – літня страва, перед подачею його потрібно гарненько охолодити. Для цього не менш, ніж за годину до вживання його потрібно відправити в холод.

Поради кухарчуком

  • При бажанні можна знежирити блюдо, взявши замість шинки грудинку – бульйон вийде таким же ароматним, але жиру в ньому буде трохи менше;
  • Лимонну кислоту можна сміливо замінити фрешем з лимона (додаємо до смаку);
  • Майонез зовсім необов’язково класти в окрошку на бульйоні, яку готуємо по сему рецептом, – його могла б замінити сметана;
  • Щоб бульйон вийшов чистим, як сльоза, після закипання потрібно різко прибрати вогонь і додати в навар холодненької води;
  • Можна яйця ввести в окрошку по-іншому: білки покришити, а жовтки протерти через сито і змішати з бульйоном – вийде смачніше.

Окрошка на свинячому бульйоні

Окрошка на свинячому бульйоні

Складові

  • Свиняча м’якоть – 400 г + –
  • Огірки свіжі – 4 шт. + –
  • Картопля відварна – 4 шт. + –
  • Яйця курячі варені – 4 шт. + –
  • Лучок зелений – великий пучок + –
  • Кріп – пучок поменше + –
  • Сметана – 400 г + –
  • Лимонна кислота – на кінчику ножа + –
  • Сіль – 1/3 ч. Л. + –
  • Бульйон на свинині – 3 л + –

Приготування

Окрошка на бульйоні з свинини, рецепт якої ─ це альтернативний варіант традиційного способу приготування, особливо припаде до смаку чоловікам. Вона буде поситнее тієї, що робиться на курячому навар, і більш ароматной.Сперва промиваємо і варимо м’ясо. Солі додаємо зовсім небагато, маючи на увазі, що окрошка буде солитися в кінці приготування.

  1. Готовий м’ясний навар обов’язково потрібно відцідити.
  2. Зелень і огірочки моєму.
  3. Всі інгредієнти, включаючи м’ясо, ріжемо і складаємо в каструлю.
  4. Коли все подрібнити, заливаємо прозорим бульйончиком.
  5. Розбовтуватися в ньому сметану.
  6. Доводимо до кондиції, підкислити і присолити за смаком. Любителі гострого можуть додати дрібку перемеленого чорного перчика, який в даному випадку буде дуже доречний.

Рада кухарчуком

  • При бажанні сметану, яка вказана в цьому рецепті, можна замінити кефіром з підвищеним вмістом жиру – вийде теж дуже смачно.

Взагалі, здавалося б, окрошка – звичайне блюдо, однак на бульйоні вона виходить більш насиченою, ситної і ароматною і розходиться (розливається) по тарілках «на раз». У неї є тільки один недолік – доводиться тут же робити другу порцію …

​​