Обід зі свинини

Обід зі свинини
Апетитні реберця, м’ясиста шийка, чудова вирізка або окіст – будь-яка частина туші годиться для чудових страв! Давайте подивимося, що приготувати на обід зі свинини, включаючи рецепти для духовки і мультиварки, в якій можна зварити смачний і ароматний суп. Стейки, піджарка, печеня або запечений окіст і навіть суп – все викликає захват у учасників і буденного сімейного застілля, і святкового!

Свинину несправедливо звинувачують у надмірній жирності, у шкідливості для здоров’я і фігури. Але ж, якщо зрізати всі сало і жирові прошарки, то в будь-якому клаптику свинини жиру виявиться не більше 4%! Крім цього, 30% свинячого сала містить цілий комплекс корисних ненасичених кислот, які навіть допомагають знизити холестерин!

Можна, звичайно, повністю позбавити шматок свинини жиру, але слід врахувати, що саме наявність сала робить м’ясо соковитим і ніжним, дуже смачним. Фактично, майже всі частини тушки однаково апетитні як приготовані на грилі, так і тушковані або смажені.

Що приготувати на обід зі свинини

Як правило, ми вибираємо рецепти страв зі свинини, виходячи з наявності шматка м’яса тієї чи іншої частини туші. Думаємо, що наша табличка дасть вам слушну пораду!

Що приготувати на обід зі свинини частина туші сорт свинини Що приготувати Шийка М’ясо з лопатно-шийній частині Запечена в духовці або смажена шматочками на грилі; тушкована з овочами або страви з свинячого фаршу; шашлик Лопатка Плечова частина туші Хороший шматок для запікання, фарширування або рулету, відбивні і шніцелі Корейка Спинна частина туші, на кістки або зрізана з кістки, обов’язково з жировими прошарками по краях Стейки, підсмажені на грилі або в духовці, запечена цілком або рулетом, відбивні в клярі або сухарях Вирізка Будь-яка частина туші без кістки Жарка на грилі, в сковороді, запікання. Відмінний варіант для спекотного, рагу, простий піджарки до гарніру, котлет та інших виробів з фаршу, шашлик Окорок Верхня частина свинячої ноги Найчастіше продається без кістки, а тому його краще запікати в духовці, трохи звернувши рулетом. Реберця Ребра, нарізані смугами Тушковані реберця з овочами, смажені в духовці з картоплею і сиром, супи і борщі.

Ми сподіваємося, що представлені рецепти ви реалізуєте і для недільного чи святкового обіду, і для рядового прийому їжі – в колі сім’ї.

Суп зі свининою в мультиварці

Для цього чарівного супу найбільш підійдуть свинячі реберця. Суп на реберцях – це мрія будь-якого гурмана, ну а в мультиварці ви приготуєте цей шедевр, навіть не помітивши! Ніяких труднощів, що зварити на обід зі свинини, якщо ви придбали свинячі реберця і у вас є трохи часу на підготовку!

Складові

Розрахунок на 4 л води

  • Свинячі реберця – 600 г;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт .;
  • Оливкова олія (або будь-який для смаження) – 1 ст.л .;
  • Морква велика – 1 шт .;
  • Картопляні бульби – 2 шт .;
  • Корінь селери – 100 г;
  • Перець солодкий червоний – 1 шт .;
  • Лук-порей (лише його біла частина) – 1 шт .;
  • Помідор червоний великий – 1 шт .;
  • Листочок лавровий – 1 шт .;
  • Перець чорний горошком – 5 шт .;
  • Часник для аромату – 1 зубок;
  • Сіль за смаком;
  • Улюблена зелень – при подачі.

Що приготувати на обід з м'яса свинини

Приготування

  1. Свинячі реберця ділимо на порційні шматочки, розрізаючи волокна між ребрами. У чашу мультиварки вливаємо ст.л. масла оливок (або за вашим вибором) і обсмажуємо в ньому реберця на режимі «Випічка» при відкритій кришці – до отримання скоринки, що перешкоджає згортанню білків в бульйоні.
  2. До підсмаженим реберцям досипаємо дрібні цибульні кубики і колечка (соломку) моркви і смажимо ще 5 хвилин.
  3. Картопля очищаємо і нарізаємо кубиками. Також чинимо і з солодким болгарським перцем. Корінь селери і цибулю-порей перетворюємо в соломку або маленькі кубики. Відправляємо все в чашу мультиварки.
  4. У верхівки помідора робимо надрізи, опускаємо плід на 1 хвилину в окріп і легко очищаємо від шкірки. Розрізаємо на часточки або кубиками, закладаємо в чашу приладу до реберцям і овочам.
  5. Заливаємо вміст чаші мультиварки тільки закипілої водою, солимо, приправляємо перцем і програмуємо режим «Суп» або «Варка» на 25 хвилин. Хвилин за 10 до закінчення режиму відкриваємо кришку, кладемо лавровий листочок і рубану часточку часнику.
  6. Чарівний суп зі свинячими реберцями готовий! Перед подачею в кожну тарілку насипте рубану зелень.

Приємного обіду!

Свиняча піджарка до гарніру

Це універсальна піджарка з тих, що можна зробити на обід зі свинини. Для цієї підливи підійде універсальна свиняча вирізка.

необхідні продукти

  • 500 г свинячої м’якоті;
  • 2 цибулини;
  • 1 морквина великого розміру;
  • 2 ст.л. рослинного масла;
  • 3 ст.л. сметани;
  • Суміш спецій і сіль.

Свиняча піджарка до гарніру

Приготування

  1. Нарізаємо свинячу вирізку соломкою товщиною до 2 см. Обсмажуємо м’ясну нарізку в розпеченому маслі до рум’яності.
  2. Очищену цибулину нарізаємо півкільцями або будь-яким звичним для вас способом, кришимо на крупній тертці моркву.
  3. Як тільки свинина обсмажити, додаємо цибульку і обсмажуємо його разом зі свинячої соломкою на інтенсивному вогні, не перестаючи помішувати. Солимо, заправляємо перцем меленим. Коли цибуля приспустити і трохи підсмажиться, додаємо моркву і смажимо разом всі компоненти піджарки ще 10 хвилин, помішуючи.
  4. Кладемо до м’яса з овочами сметану, чекаємо закипання і пробуємо на смак. Якщо необхідно, подсаливаем, додаємо улюблені трави. Тушкуємо до м’якості свинячий нарізки.

Подаємо в окремій тарілці або викладаємо зверху гарніру – картоплі, круп’яної каші або овочевого рагу.

Вирізка, фарширована сиром

Це дуже простий рецепт, як і все геніальне. Геніальне вишукану страву для всіх справжніх цінителів витонченої кухні.

Для приготування цього делікатесного м’ясної страви нам будуть потрібні:

  • 450 свинячої вирізки;
  • 1 ст.л. вершкового масла;
  • Пара ст.л. борошна;
  • 1 цибулина;
  • 2 яблука;
  • 150 г твердого сиру;
  • 130 мл десертного білого вина;
  • 125 мл курячого бульйону (можна і води);
  • Сіль і суміш спецій.

Що зробити на обід зі свинини

Приготування

  1. Шматок вирізки промиваємо, знімаємо вологу з поверхні і розрізаємо на 4 пласта. Кожен пласт покриваємо харчовою плівкою і гарненько відбиваємо до товщини 5-7 мм. Посипаємо сіллю і сумішшю спецій по вашим смаковим уподобанням.
  2. Сир твердий нарізаємо пластинками, покриваємо ними пласти свинини. Звертаємо рулетиками і закріплюємо конструкції зубочистками. Обвалюють рулетики в борошні.
  3. У глибоку сковороду з киплячим вершковим маслом кладемо цибулю півкільцями і рулетики в борошні. Обсмажуємо кожну зі сторін до красивої світло-коричневої скоринки.
  4. Додаємо до рулетиками яблука, вино і бульйон (воду). Тушкуємо 30-40 хвилин на вогні або в духовці (якщо дозволяє посуд).
  5. Подаємо із зеленню (дуже підійде чебрець!) І натуральним йогуртом!

* Рада кухарчуком 
Яблука зі свининою – традиційне кулінарне поєднання. Їх кислота робить смак свинячого м’яса більш вишуканим, оскільки яблучна кислота нейтралізує специфічний присмак свинини.

Печеня зі свининою «Досконалість»

Якщо ви шукаєте щось нестандартне для смачного обіду зі свинини, то цей рецепт вам сподобається! Його особливість в тому, що кожен компонент страви обсмажується окремо.

Щоб спекотне не виявилося занадто жирним, перед закладкою компонентів в каструлю, викладайте їх на кулінарні серветки для вбирання зайвого жиру. Кінцевий смак жаркого «Досконалість» залишить масу жалю типу «добре, та хіба»!

необхідні продукти

  • Свиняча вирізка – 800 г;
  • Картопля – 1 кг;
  • Морква велика – 3 шт .;
  • Цибуля ріпчаста середнього розміру – 4 шт .;
  • Часник – 4 зубчики або за смаком;
  • Олія – ​​для смаження.

Приправи

  • Суміш перців мелена – на смак;
  • Коріандр в зернах – 1 ч.л .;
  • Розмарин сушений – 0,5 ч.л .;
  • Сіль кам’яна – близько 1 ч.л.

для маринаду

  • Томатна паста – 2 ст.л .;
  • Цукор – 1 ст.л .;
  • Сік лимона – 2 ст.л.

Для рум’яної скоринки

Сир твердий – 150 г.

Печеня зі свининою - смачний обід зі свинини

Приготування

  1. Свинячу вирізку промиваємо, прибираємо рушниками вологу і нарізаємо пластинами завтовшки 1,5 см і розміром приблизно 4х4 см. Обсмажуємо нарізку свинини в гарячій сковорідці, змащеній маслом, в один шар – до отримання замикаючої м’ясні соки скоринки. М’ясо викладаємо в невелику каструльку, додаємо півсклянки води і ставимо трохи протушкувати.
  2. Всі овочі миємо й очищаємо.
  3. Картоплю нарізаємо кружечками товщиною 1 см. Обсмажуємо кружечки в невеликій кількості масла з обох сторін в гарячій сковорідці. Скоринка на картоплі охороняє овоч від разваривания надалі, зберігаючи вологу і структуру овоча.
  4. Цибулю нарізаємо кільцями товщиною 5-7 мм і обсмажуємо з обох сторін, намагаючись зберегти кружечки цілими.
  5. Морквину нарізаємо кружечками, також обсмажуємо, як і цибуля.
  6. Готуємо суху суміш приправ: з’єднуємо в єдиний склад сіль, тонку нарізку часнику, коріандр і розмарин (ви можете замінити розмарин і коріандр своїми улюбленими пряними травами).
  7. Складаємо все компоненти в простору жароміцних форму для запікання в такому порядку: шар свинини, шар цибулі, шар картоплі, шар морквини. Кожен шар пересипаємо сухою сумішшю приправ.
  8. готуємо маринад: 2 ст.л. томатної пасти (або 0,5 літра натурального томатного соку) з’єднуємо з цукром, лимонним соком і сіллю (за смаком).
    Заливаємо 1,5-2 склянками окропу (в обсяг 2 склянок додайте підливу, що залишилася після гасіння м’яса), доводимо до кипіння, не забуваючи помішувати. Пробуємо на смак – від смаку маринаду залежить смак жаркого. Смак повинен бути кисло-солодким.

* Рада кухарчуком 
Цукор можна замінити сухофруктами. Наприклад, жменею сушеного синього винограду або чорносливом.

  1. Заливаємо свинину з овочами маринадом (по стінці форми, щоб не змивати з компонентів суміш приправ), накриваємо фольгою і ставимо в гарячий (190-200º) духову шафу пекти 50-60 хвилин.
  2. Запечене спекотне виймаємо з печі, знімаємо фольгу і рясно посипаємо тертим твердим сиром. Повертаємо в духовку ще на 20 хвилин.
  3. Подаємо печеню зі свининою на Блюда, декорувавши листочками пряної зелені і нарізкою зі свіжих овочів.

Що ж можна ще приготувати на обід з м’яса свинини?

Звичайно, можна швидко підсмажити відбивні в клярі або в паніровці і подати до гарніру. У салатах ковбасу або традиційну курятину можна вдало замінити свининою. Але все ж найсмачнішою свинина виходить запеченої або смаженої на решітці, в шашликах або в сковороді.

Сподіваємося, що наші рецепти дозволять вам внести в звичне меню свіжі нотки, і труднощів, що приготувати на обід зі свинини, більше не виникне! Коли в духовці запікається шматок м’яса зі спеціями, в будинку створюється особлива домашня атмосфера!