Обід для двох

Обід для двох
Що за диво вихідний день, коли не треба нікуди поспішати і поспішати, коли немає зустрічей, важливих справ, коли поруч тільки улюблений. Ось для таких випадків і існує обід на двох, коли ви можете приділити увагу не тільки перебуванню разом і самої трапези, але і її приготування. Пропонуємо вам кілька цікавих рецептів з використанням самих різних інгредієнтів: від незвичайних, до зовсім простих, але від того не менш смачних.

Принадність такого дня в тому, що можна приготувати і складно влаштований суп, і отримати задоволення від тостів з яєчнею – головне, щоб страва припало до душі вам обом!

Якщо час дозволяє і є бажання поворожити на кухні, зробимо дещо цікаве. Головне, подбати про покупку необхідних продуктів напередодні, щоб не бігати по магазинах, а приділити весь час готування і відпочинку.

Крем-суп з кедровими горішками

Складові

  • Гриби свіжі (печериці або білі) – 500 г;
  • Кедрові горіхи – 2 ч.л .;
  • Вершки 30% – 2 ст.л .;
  • Молоко 3,2% – 200 мл;
  • Бульйон курячий – 700 мл;
  • Борошно (найкраще кукурудзяна) – ½ ст.л .;
  • Лук порей – 1 стебло;
  • Сіль, запашний і білий перець, мускатний горіх – за смаком.

Крем-суп з кедровими горішками

Приготування

  1. Від промитих грибів відразу відкладаємо 3 – 4 шт. в сторону, а решта ріжемо невеликими шматочками. Порей нарізаємо кільцями.
  2. Прямо в каструлі на розігрітій олії обсмажуємо спочатку гриби, – робимо це порційно, щоб вони не дали занадто багато води, потім додаємо до них порей. Пасеруємо овочі 10 хвилин.
  3. Всипаємо борошно і добре перемішуємо, щоб не залишилося грудочок. Прогріваємо 3-4 хвилини, щоб борошно повністю розійшлася, і вливаємо бульйон. Не доводячи до кипіння, додаємо молоко, солимо і варім30 хвилин.
  4. Насипаємо спеції, даємо потомитися ще 5 хвилинок і подрібнюємо все занурювальним блендером.
  5. Ті гриби, що залишилися, нарізаємо на скибочки, зрізи повинні бути акуратними, і відправляємо на розігріту сковороду. Коли з них вийде зайва вода, засипаємо до них горішки. Обсмажуємо до легкого золотистого відтінку і знімаємо з вогню.
  6. Розливаємо готовий суп по порційних тарілках і прикрашаємо кожну ложкою вершків і засмажкою з грибів і горішків.

сирний рулет

До такого першого блюда і друге повинно бути під стать! Приготуємо сирний рулет з м’ясом і оливками. Пряний ніжний смак відмінно доповнить грибний крем-суп нашого обіду на пару.

Для початку займемося фаршем:

  1. Додаємо в 400 г свинояловичих фаршу сіль, запашний і чорний перець, трохи розмарину і 2 ст.л води для соковитості.
  2. Все перемішуємо і даємо настоятися.

Рулет готується ще швидше:

Натираємо 250 – 300 г сиру, змішуємо його з 4 яйцями, солимо, підсипає сушений базилік на кінчику ножа і виливаємо отриману суміш на деко, застелене змащеній маслом фольгою.

Відправляємо в духовку і запікаємо до золотистого кольору при 200 ° C. Гарячу основу виймаємо і відразу ж тонким шаром розподіляємо на ній рівним шаром фарш, поверх якого в порядку викладаємо 100 г маслин.

Тут же звертаємо рулет і закриваємо його з усіх боків. Випікаємо півгодини при 190 ° C.

При подачі фольгу відкриваємо, нарізаємо рулет на скибочки. Як гарнір добре підійдуть овочі на грилі: брокколі, міні-кукурудза, брюссельська капуста – вийде не тільки смачно, але і дуже красиво!

сирний рулет

Шоколадний мус

Такий вишуканий обід для двох не може обійтися без десерту, наприклад, мусу з білого шоколаду. Однак приготуванням краще потурбуватися напередодні, щоб він встиг застигнути.

Складові

  • Вершки будь-якої жирності – 250 г;
  • Цукор – 25 г;
  • Білий шоколад – 100 г;
  • Апельсиновий лікер (за бажанням) – 1 ч.л .;
  • Желатин – 10 р

Шоколадний мус

Приготування

  1. Желатин замочуємо в 6-ти кратному обсязі води і залишаємо набухати не менше, ніж на 30 хвилин. Як тільки помічаємо, що на дні посуду утворився щільний желатиновий шар, зливаємо зайву воду.
  2. Збиваємо з цукром 100 мл вершків до стійких піків.
  3. Решта 150 мл вершків ставимо на водяну баню і, як тільки вони прогріються, ламаємо в них шоколад. Перемішуємо і нагріваємо до повного розчинення, потім збиваємо ложкою або міксером.
  4. Желатин прогреваем, ні в якому разі не доводячи до кипіння і, як тільки грудочки повністю зникнуть, знімаємо з вогню, проціджуємо, вливаємо в шоколадну масу. Туди ж доливаємо лікер і все акуратно перемішуємо зі збитими з цукром вершками.
  5. Розливаємо мус за формами або келихах і прибираємо в холодильник.

Перед подачею готовий мус посипаємо натертим гірким шоколадом, щоб отримати контраст смаків і прикрашаємо вишнею або сухофруктами.

Такий обід, безумовно, дуже хороший, але у нас не завжди є час, та й бажання стояти біля плити в вільний день, який цілком можна присвятити улюбленій. Тому ми приготували для вас ще один блок рецептів на швидку руку.

Спеціально для тих, хто любить готувати швидко, ситно і корисно!

Салат з сьомги

Щоб не возитися з першим зробимо на обід салат, наприклад, з сьомги з авокадо.

Готується він дуже просто і швидко: рвемо руками листя руколи і салату (200 г), нарізаємо 1-2 помідори скибочками, а 1 авокадо кубиками. Сьомгу ріжемо пластинами.

Все заправляємо оливковою олією, трохи підсолюємо, скроплюємо лимонним соком, а, при бажанні, бальзамічним оцтом, перчимо і насолоджуємося!

Обід для двох

свинячі відбивні

Якщо ваша пара не задовольняється однією зелень, приготуємо на обід свинячі відбивні.

  1. Нарізаємо шматками товщиною в 1,5 см 400 г свинини, відбиваємо її, солимо і перчимо.
  2. Змішуємо 1 яйце з 1 ст.л томатної пасти, 30 г тертого сиру і ½ пучка рубаною зелені.
  3. М’ясо паніруємо спочатку в борошні а, потім, в томатно-сирної суміші.
  4. Обсмажуємо на гарячій сковороді до готовності, а при подачі посипаємо тертим сиром.

свинячі відбивні

Запечена картопля по-швейцарськи

Хорошим гарніром для відбивних стануть не тільки овочі на пару або картопляне пюре, але і запечена картопля по-швейцарськи.

Для цього ретельно миємо 5-6 невеликих картоплин, краще з використання губки, тому що чистити ми їх не будемо, робимо в них вертикальні глибокі надрізи майже до кінця так, щоб товщина напів-скибочок була не більш як 5 мм, змащуємо їх маслом, солимо , перчимо і ставимо запікатися при 200 ° C.

Тримаємо в духовці їх 25-30 хвилин, а потім дістаємо і вкладаємо в прорізи скибочки сиру. За бажанням туди ж можна помістити шинку, пепероні або тонко порізане сало. Ставимо готуватися ще на 10 хвилин і дістаємо.

Запечена картопля по-швейцарськи

Кекси з морозива

Десерт повинен бути під стать обіду. Не будемо ускладнювати собі життя і приготуємо собі чудо-кекси!

Нам знадобиться всього 3 інгредієнта: 300 г морозива – вибираємо таке, чий смак нам хочеться відчувати в кексах, склянка борошна і 1 ч.л. розпушувача. І все!

Даємо морозиву підтанути природним чином, втручаємося в нього борошно і розпушувач, наповнюємо на 2/3 силіконові формочки і випікаємо! Готуються кекси 10-15 хвилин при 175 ° C.

Кекси з морозива

Тільки подумайте, як просто!

І на завершення, рецепт для всіх любителів «серйозної» випічки: пиріг з м’ясом.

Грецький пиріг з м’ясом

Він хороший тим, що не потрібно окремо возитися з тестом, та й начинку приготувати легко.

Складові

  • Листкове тісто – 2 листи;
  • Фарш – 200 г;
  • Сир – 100 г;
  • Бринза – 100 г;
  • Зелена цибуля – 20 г;
  • Яйця – 1 шт .;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт .;
  • Зелень – 1 пучок.

Грецький пиріг з м'ясом

Приготування

  1. Яйце ставимо варитися.
  2. Лук рубаємо і обсмажуємо разом з фаршем до готовності. Даємо охолонути.
  3. У фарш трьом бринзу і сир. Перемішуємо з рубаною зеленню, зеленою цибулею і яйцем. Солимо, перчимо.
  4. Розкачуємо лист тіста, укладаємо його на деко, формуючи бортики, і кладемо начинку. Закриваємо іншим листом, наколює і ставимо в духовку. Випікаємо при 220 ° C півгодини.
  5. Готовий пиріг за бажанням змащуємо яйцем і ставимо ще на пару хвилинок в духовку.

Даємо подостить і подаємо!

Отже, обід для двох вийде дуже смачним навіть у тому випадку, якщо не присвячувати йому багато часу. Спробуйте і переконайтеся самі, друзі!