Новорічний салат з буряка і моркви

Салат з буряка і моркви
Для приготування шикарного новорічного столу зовсім не обов’язково витрачати значні матеріальні засоби. Приготуйте легкий, корисний і смачний салат з буряка і моркви – адже в новорічну ніч хочеться повеселитися і важка їжа не завжди цьому сприяє! Ці овочі прекрасно компонуються з будь-якими інгредієнтами і не втрачають свого дивовижного смаку в будь-яких поєднаннях і з різними заправками!

Овочі в сирому вигляді багаті вітамінами і мінералами, клітковиною і органічними кислотами. Варені овочі зберігають більшість корисних речовин і також благотворно впливають на травлення і обмін речовин. Тому салати з буряком і морквою допоможуть організму справитися з більш важкої і жирною їжею.

Ми сподіваємося, що два салати з буряка і моркви, які ми вам запропонуємо приготувати, сподобаються вам, і ви неодмінно скористаєтеся нашими рецептами для різноманітності святкового частування.

Салат зі свіжої моркви, буряка і горіхів

Салат зі свіжої моркви, буряка і горіхів

Складові

  • Морква – 1 шт. середнього розміру + –
  • Буряк – 2 шт. середнього розміру + –
  • Часник – за смаком + –
  • Перець червоний мелений – щіпка + –
  • Горіх волоський – 5 шт. + –
  • Оцет яблучний натуральний – 1 ч. Л. + –
  • Соєвий соус темний – за смаком + –
  • Оливкова олія або будь-яке інше – для заправки + –

Приготування

  1. Буряк моєму щіточкою і, не відрізаючи листові розетки і хвостики, кладемо в каструлю і заливаємо холодною водою на рівень мінімум 5 см вище коренеплодів. Доводимо воду з буряком на сильному вогні до кипіння води і продовжуємо варити 10 хвилин на середньому вогні.
  2. Воду зливаємо і опускаємо зварені коренеплоди в холодну воду і охолоджуємо, змінюючи воду, до кімнатної температури.
    Як приготувати салат з буряка і моркви

    Очищаємо їх і подрібнюємо на терочке з великими ножами. Складаємо бурякову нарізку в простору миску і поливаємо 1 ст.л. рослинного маслечка і перемішуємо. Цей прийом дозволить сирої морквині зберегти свій колір і не забарвитися буряковим соком.

  3. Морква очищаємо і теж натираємо на крупній тертці. Додаємо до бурякової нарізці, але поки не перемішуємо.
  4. Часник чистимо і пропускаємо зубки через землянку або дрібно їх кришимо. Відправляємо до овочів.
  5. У горіхів вибираємо ядра, підсмажуємо їх на сухій сковорідці і нарізаємо ножем платівки або тиснемо качалкою для більш дрібної крихти. Це не принципово! Всипаємо горішки в салатну суміш. Ми залишаємо жменю горіхової крихти для прикраси.
  6. Збризгуємо яблучним оцтом (для приємною кислинки) і вливаємо приблизно 2-3 ст.л. соєвого соусу – для пікантної гостроти і солоності. Приправляємо червоним гірким перцем.
  7. Салатні інгредієнти акуратно перемішуємо, викладаємо гіркою в сервірувальна салатник і посипаємо горішками. Погодьтеся, дуже барвистий салат у нас вийшов! А смачний який – не гірше складних заморських страв, а багато краще!

овочевий торт

Ми назвали цей дивовижний салат зі свіжої моркви та буряка тортом через його шаруватої структури. Другою особливістю цього рецепта є використання в ньому тільки свіжих овочів, в тому числі і буряка.

Свіжий буряковий сік виводить солі важких металів, радіоактивні нукліди і токсини, так що їсти сирий коренеплід рекомендується!

Овочевий торт з буряка і моркви

Для тортика з овочів нам потрібно підготувати такі продукти:

  • 1 велику буряк,
  • 1 велику моркву,
  • Ізюм – 0,5 склянки,
  • Горіхи будь або їх суміш – 0,5 склянки,
  • Часник – за смаком,
  • 200 г сиру (можна менше)
  • Майонез для заправки.

Приготування

  1. Овочі миємо, чистимо і подрібнюємо (кожен компонент в окремому посуді) – морква і буряк на крупній тертці, а часник – пресом.
  2. Сир твердий теж подрібнюємо на тертці з великими ножами.
  3. Горіхи підсмажуємо в сухій сковороді і кришимо будь-яким способом: ріжемо, тиснемо або перекручує на м’ясорубці.
  4. Бурякову стружку залишаємо на деякий час, щоб вона виділила сік. Сік потрібно віджати, що дуже важливо для гарної форми тортика. Якщо ми сік не злити, салатик потече. Сік бажано випити – як можна виливати цей еліксир здоров’я?
  5. Тепер компонуємо шари: буряк змішуємо з горішками, морква – з родзинками, а сир – з часником. У кожну пару продуктів кладемо трохи майонезу (не більше 1 ст.л.).
  6. Беремо глибоку салатницю, обполіскувати її зсередини водою і вистилає її дно і стінки харчовою плівкою.
  7. Починаємо викладати овочі шарами і утрамбовуємо кожен шар ложкою, щоб компоненти добре скріпилися між собою. Починаємо з бурякової пари, далі морквину з родзинками і закінчуємо сиром з часником. Кожен шар – не товще 2 см. Між шарами малюємо велику майонезну сіточку. Укладаємо шари до тих пір, поки не закінчаться продукти.
    novogodnij-salat-iz-svekly-i-morkovi5
  8. Верхній пласт вирівнюємо ложкою, оскільки він у нашого тортика буде самим нижнім! Обережно відокремлюємо верхні кінці плівки від країв заповненої салатниці, накриваємо її плоским блюдом для сервірування лицьовою стороною вниз і перевертаємо багатошарову конструкцію на блюдо безпосередньо в плівці. Поправляємо шари руками через плівку, а потім акуратно її знімаємо.
  9. Прикрашаємо верхній шар будь-яким способом: викладаємо шматочки грибів, наприклад, ананаси або просто прикрашаємо листочками петрушки.

* Рада кухарчуком 
Цей відмінний багатошаровий салат з буряка і моркви можна приготувати порційно, укладаючи шари в невеликі чашки, викладені плівкою. А оскільки у нас новорічний вечір, то між шарами кожної порції можна помістити сюрприз – записочку з передбаченнями чи побажаннями.