Влаштовуючи тематичні вечори, треба намагатися продумати все до дрібниць. Не останнє місце приділіть і оформлення страв.
Сьогодні я приведу приклад того, як можна оформити будь-який салат і підготувати його до подачі в новорічний вечір. Салат подамо у вигляді ялинкових кульок в тарталетках. Від оформлення і з’явилася назва салату))))
Але якщо ви, наприклад, задумали організувати вечерю до Дня всіх закоханих, то страви повинні бути оформлені у формі сердечок, якщо плануєте свято, присвячене Міжнародному жіночому Дню, то повинно бути побільше частувань у вигляді всіляких квітів, і т.д.
У будь-якому випадку прикраса святкового столу це завжди багата фантазія і умілі руки, а значить феєрверк і свято, гарний настрій і вдала вечірка як підсумок!
Салат в новорічне меню
новорічне меню
Зімфіра БуньковаСтатьі автора
Складові
- Крабові палички – 4 шт.; + –
- Тарталетки – скільки піде + –
- Плавлений сирок – 1 шт.; + –
- Яйця курячі – 4 шт.; + –
- Часник – 5 зубчиків + –
- Кріп – 1 пучок + –
- Майонез – 1 столова ложка + –
- Сіль – 2 щіпки або за смаком + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Отже, щоб салат у вигляді ялинкових кульок виглядав красиво і рівненько, то інгредієнти для його приготування треба натерти на дрібній тертці.
Спочатку сирок.
Потім крабові палички. Щоб їх було легше натирати, треба, щоб вони були злегка підморожених.
Яйця попередньо відварити і остудити. Відокремити білки від жовтків. У салат піде тільки білок.
Часник очистити і теж натерти на тертці.
Скласти все натерте в салатник. Посолити і заправити майонезом. Багато майонезу не треба, тому що він зробить салат рідкуватим.
Ретельно розмішати.
Жовтки варених яєць теж натерти на дрібній тертці, але вже в окрему тарілку.
Кріп помити, обов’язково обсушити і дуже дрібно нарізати – це важливо!
Тепер з салату треба сформувати кульку по величині ваших тарталеток.
Половину кульок обваляти в яєчних жовтках.
А іншу половину обваляти в дрібно нарізаному кропі.
Кульки бажано помістити на тарталетки. Але якщо їх немає, можна подати і без них.
Як бачите, оригінальна подача будь-якого салату перетворить його в тематичний.