Наваристий курячий бульйон з овочами: покроковий рецепт з фото

Здавалося б, що може бути простіше, ніж зварити бульйон, проте навіть в такій справі є свої нюанси і складності.

Щоб уникнути розчарування в результаті приготування, ми сьогодні спробуємо разом зробити наваристий курячий бульйон з овочами. Рецепт з фото нам в цьому допоможе, адже коли під рукою є перевірені поради та підказки, то готувати легше, а блюдо завжди виходить апетитним і смачним.

Варка домашнього бульйону з курки з овочами

Бульйони Інші види страв з овочів Курка Як приготувати … (секрети страв)
ЛюдмілаСтатьі автора

Наваристий курячий бульйон з овочами рецепт покроково з фото
Наваристий курячий бульйон з овочами рецепт покроково з фото

Складові

  • Куряче м’ясо – 500 г + –
  • Вода очищена – 3 л + –
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
  • Морква – 1 шт. + –
  • Зелень (петрушка, кріп) – по 2-3 гілочки + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Чорний перець – 5-7 горошин + –
  • Лавровий лист – 2 шт. + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

М’ясо варто додатково потримати над відкритим вогнем, щоб обпалити і прибрати будь-які залишки пуху або пір’я. Розрізавши м’ясо на шматки подрібніше, видаляємо непотрібний жир і моєму їх в холодній воді.


  • М’ясо заливаємо водою. Закривши каструлю кришкою, ставимо її на сильний вогонь, щоб вода швидше закипіла.

    * Якщо ви використовували м’ясо старих курей, то в такому випадку потрібно збільшити тривалість теплової обробки і кількість води в бульйоні, так як рідини випарується більше.


  • Додаємо перець.


  • Солимо.


  • Потрібно так відрегулювати вогонь, щоб не було бурхливого кипіння. Тоді бульйон буде прозорий. З’являється при кипінні піну знімаю ложкою (можна шумівкою).

    * Якщо у готового бульйону буде Насильницьке присмак і темний колір – значить, ви переварили його або на початковому етапі прибрали не весь жир з курки.


  • Через півгодини після кипіння бульйону потрібно додати нарізану великими кільцями моркву і цибулину (або дві – за бажанням). Готовність м’яса свійської птиці найкраще визначати наступним чином: якщо вилка легко входить в нього, то воно готове до вживання. Прибираємо зварений лук, щоб він не розійшовся по всьому бульйону.

    * Варити за часом бульйон з курячого м’яса з овочами потрібно 1-2 години, в залежності від величини шматків м’яса і віку птиці.


  • Киньте в тарілочку курячого бульйону з цибулею і морквою трохи зелені – це і буде фінальний ароматний штрих в приготуванні чудового першої страви. Це чудове частування ідеально підійде до пиріжків, грінками або відварною овочам.

    Смачного!