Здавалося б, що може бути простіше, ніж зварити бульйон, проте навіть в такій справі є свої нюанси і складності.
Щоб уникнути розчарування в результаті приготування, ми сьогодні спробуємо разом зробити наваристий курячий бульйон з овочами. Рецепт з фото нам в цьому допоможе, адже коли під рукою є перевірені поради та підказки, то готувати легше, а блюдо завжди виходить апетитним і смачним.
Варка домашнього бульйону з курки з овочами
Бульйони Інші види страв з овочів Курка Як приготувати … (секрети страв)
ЛюдмілаСтатьі автора
Складові
- Куряче м’ясо – 500 г + –
- Вода очищена – 3 л + –
- Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
- Морква – 1 шт. + –
- Зелень (петрушка, кріп) – по 2-3 гілочки + –
- Сіль – за смаком + –
- Чорний перець – 5-7 горошин + –
- Лавровий лист – 2 шт. + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
М’ясо варто додатково потримати над відкритим вогнем, щоб обпалити і прибрати будь-які залишки пуху або пір’я. Розрізавши м’ясо на шматки подрібніше, видаляємо непотрібний жир і моєму їх в холодній воді.
М’ясо заливаємо водою. Закривши каструлю кришкою, ставимо її на сильний вогонь, щоб вода швидше закипіла.
* Якщо ви використовували м’ясо старих курей, то в такому випадку потрібно збільшити тривалість теплової обробки і кількість води в бульйоні, так як рідини випарується більше.
Додаємо перець.
Солимо.
Потрібно так відрегулювати вогонь, щоб не було бурхливого кипіння. Тоді бульйон буде прозорий. З’являється при кипінні піну знімаю ложкою (можна шумівкою).
* Якщо у готового бульйону буде Насильницьке присмак і темний колір – значить, ви переварили його або на початковому етапі прибрали не весь жир з курки.
Через півгодини після кипіння бульйону потрібно додати нарізану великими кільцями моркву і цибулину (або дві – за бажанням). Готовність м’яса свійської птиці найкраще визначати наступним чином: якщо вилка легко входить в нього, то воно готове до вживання. Прибираємо зварений лук, щоб він не розійшовся по всьому бульйону.
* Варити за часом бульйон з курячого м’яса з овочами потрібно 1-2 години, в залежності від величини шматків м’яса і віку птиці.
Киньте в тарілочку курячого бульйону з цибулею і морквою трохи зелені – це і буде фінальний ароматний штрих в приготуванні чудового першої страви. Це чудове частування ідеально підійде до пиріжків, грінками або відварною овочам.
Смачного!