Нарізка червоної риби на святковий стіл

Нарізка червоної риби на святковий стіл
Червоною рибою сьогодні нікого не здивуєш, але в якості закуски на «рибної тарілці» цей кулінарний вишукування присутнім зобов’язаний.

Для подачі на святковий стіл нарізка з червоної риби повинна бути оформлена з усім наявним художнім смаком, адже делікатеси варто подавати по-особливому красиво. А які оригінальні композиції можна реалізувати на блюді – вам підкажуть наші поради та приклади з фото, з якими ваше застілля буде шикарним.

Якщо ви організуєте фуршет, то наші поради щодо оформлення овочевих, м’ясних, рибних, сирних і фруктових нарізок будуть вам дуже корисні.

  • М’ясна нарізка на святковий стіл
  • Фруктова нарізка на святковий стіл
  • Як красиво нарізати сир для святкової подачі
  • Святкове оформлення нарізки з овочів

 

Тонка нарізка риби і її оформлення

Для оформлення нарізки найкраще брати вже нарізане тонкими скибочками філе. Таку рівну і дійсно тонку нарізку, яка називається карпаччо, реалізувати своїми руками в домашніх умовах не завжди вдається.

Однак є кілька правил різання цільного філе отакими слайсами:

  • Перед нарізкою шматок риби можна злегка заморозити.
  • Ніж для нарізки повинен бути дуже гострим з довгим лезом.
  • Зрізати скибочку слід під кутом і одним рухом, спрямованим до себе і вниз.

narezka-krasnoj-ryby-na-prazdnichnyj-stol

narezka-krasnoj-ryby-na-prazdnichnyj-stol1

  • Для того, що збагатити смак риби, дно блюда (перед розкладкою нарізки) можна збризнути соком лимона і оливковою олією.

narezka-krasnoj-ryby-na-prazdnichnyj-stol2

narezka-krasnoj-ryby-na-prazdnichnyj-stol3

На нашому сайті представлена ​​величезна добірка майстер-класів за класичною і оригінальною нарізці різних продуктів для свята, а також величезний вибір навчальних фотоінструкцію з карвінгу.

  • Проста нарізка продуктів і оригінальні ідеї святкових нарізок

Нарізка карпаччо з червоної риби – найпопулярніша, і з неї можна робити воістину чудові композиції.

Навіть якщо просто укласти скибочки внахлест по колу на тарілці і прикрасити лимонними часточками з гілочками кропу або розмарину, то страва буде виглядати повноцінно, яскраво і красиво.

narezka-krasnoj-ryby-na-prazdnichnyj-stol4

narezka-krasnoj-ryby-na-prazdnichnyj-stol5

narezka-krasnoj-ryby-na-prazdnichnyj-stol6

Звертаємо поперек і навпіл кожну скибочку, потім укладаємо їх на блюдо в ряд пліч-о-пліч, а другим рядом перекриваємо перший внахлест. Виходить дуже красива «повітряна» композиція.

Такий метод укладання нарізки можна використовувати і в рибних асорті, чергуючи червоне філе з баликом, оселедцем, копченою рибою і морепродуктами.

narezka-krasnoj-ryby-na-prazdnichnyj-stol7

narezka-krasnoj-ryby-na-prazdnichnyj-stol8

З таких тонких скибочок можна також зробити оригінальні «бутончики», виклавши їх на блюді у вигляді букета і прикрасивши зеленню. «Бутончики» робляться дуже просто.

Звертаємо кожну скибочку лійкою – і «квіточку» готовий. Додамо до оформлення по зернятку ікри – і «картина» заграє новими фарбами.

narezka-krasnoj-ryby-na-prazdnichnyj-stol9

narezka-krasnoj-ryby-na-prazdnichnyj-stol10

«Троянди» з сьомги досить часто використовуються для декорування салатів і закусок з рибою, в тому числі і для оформлення «рибних тарілок» і тарталеток.

narezka-krasnoj-ryby-na-prazdnichnyj-stol11

narezka-krasnoj-ryby-na-prazdnichnyj-stol12

Робиться «трояндочка» дуже просто:

  • Беремо один довгий тонкий скибочку риби або кілька скибочок і викладаємо їх по довжині внахлест одним рядом.

narezka-krasnoj-ryby-na-prazdnichnyj-stol13

narezka-krasnoj-ryby-na-prazdnichnyj-stol14

  • Звертаємо весь ряд (або один довгий скибочку) риби в рулет.

narezka-krasnoj-ryby-na-prazdnichnyj-stol15

narezka-krasnoj-ryby-na-prazdnichnyj-stol16

  • Фіксуємо «трояндочку» зубочистками і розправляємо зверху «пелюстки», надаючи їй більш природний вигляд.

narezka-krasnoj-ryby-na-prazdnichnyj-stol17

На нашому сайті ви можете вивчити майстер-клас з виготовлення «трояндочок» з сьомги і оселедця.

  • Трояндочки з сьомги
  • Роза з оселедця

Нарізка сьомги на святковий стіл

Для складання «рибних тарілок» ви можете використовувати не тільки різні сорти риби, а й будь-які морепродукти, «морські закуски» і овочі.

narezka-krasnoj-ryby-na-prazdnichnyj-stol18

narezka-krasnoj-ryby-na-prazdnichnyj-stol19

narezka-krasnoj-ryby-na-prazdnichnyj-stol20

Наприклад, дуже красиво виглядає блюдо з червоною, білою рибою і оселедцем разом з ікорним закусками: тарталетки і канапе.

narezka-krasnoj-ryby-na-prazdnichnyj-stol21

Також радимо вам вивчити статті на тему:

  • Рибна нарізка на святковий стіл: фото-інструкція
  • Нарізка оселедця на святковий стіл: фото ідеї

Ікра взагалі в таких асорті відіграє особливу роль, надаючи загальної композиції світиться бурштиновий блиск.

І навіть якщо такий дорогий продукт вам не по кишені, то аналог ікри з водоростей цілком впишеться навіть в самий скромний бюджет.

narezka-krasnoj-ryby-na-prazdnichnyj-stol23

Нарізка червоної риби на святковий стіл

Відмінний варіант подачі рибної нарізки – сегментами. На блюді кожен вид риби або морепродукту слід укласти внахлест «лусочками», відводячи під кожне найменування певну частину тарілки.

У цей асорті можна включити також крекери або крутон, канапе або міні-тарталетки, овочі, соуси, ікру.

narezka-krasnoj-ryby-na-prazdnichnyj-stol25

Нарізка червоної риби на святковий стіл навіть при простому оформленні буде виглядати святково і вишукано. А з нашими порадами рибна страва стане справжнім витвором кулінарного мистецтва.