«Наполеон» з заварним кремом

“Наполеон” з заварним кремом один з улюблених мною тортів. Думаю, зі мною будуть солідарні багато. Варіантів того як готувати торт “Наполеон” безліч. Кожен вибирає для себе. Ось і у мене є улюблений рецепт торта.

Наполеон із заварним кремом

Для приготування торта “Наполеон” з заварним кремом нам знадобиться:

для коржів з рубленого тесту

  • 200 грам вершкового масла або маргарину,
  • 400 грам борошна,
  • 1 яйце,
  • дрібка солі,
  • 70 мл крижаної води,
  • 2 столові ложки горілки або коньяку,
  • 0,5 столової ложки 6% оцту,

для простого заварного крему

  • 700 мл молока,
  • 3 яйця,
  • 150 грам цукру,
  • 1 столова ложка ванільного цукру,
  • 50 грам борошна,
  • 50 грам вершкового масла,

для заварного крему на жовтках

  • 4 жовтки,
  • 500 мл молока,
  • 150 грам цукру,
  • 1 столова ложка ванільного цукру,
  • 50 грам борошна,
  • 50-100 г вершкового масла.

Рецепт приготування торта “Наполеон” з заварним кремом.

“Наполеон” готують з листкового тіста. Я готую коржі з так званого швидкого листкового тіста. Етапи його приготування схожі з приготуванням рубленого тесту.

У склянці змішаємо крижану воду, коньяк і оцет. В іншому склянці вилкою розбовтати яйце з дрібкою солі. А тепер перемішаємо вміст двох склянок.

napoleon-s-zavarnym-kremom-03

Порубати борошно з маслом. Я це роблю в кухонному комбайні, насадкою “ніж”. До олійно-борошняної крихті виливаємо яєчну суміш і замішуємо тісто.

napoleon-s-zavarnym-kremom-01 napoleon-s-zavarnym-kremom-02 napoleon-s-zavarnym-kremom-04

napoleon-s-zavarnym-kremom-05

При замішуванні тіста вручну. У велику чашку просіюємо борошно, додаємо до неї вершкове масло, порізане кубиками або пластинами. І ножами рубаємо борошно з маслом. Потім додаємо яєчну суміш і замішуємо тісто.

IMG_2867 IMG_2869 IMG_2871 IMG_2911

Розділимо тісто на 7 рівних частин, скачаємо з них кульки і приберемо в холодильник хвилин на 30.

napoleon-s-zavarnym-kremom-06

Розігріваємо духовку до 220 градусів.

Дістанемо з холодильника одну кульку. Зворотний бік дека (форми для випічки) присипаючи трохи борошном. Покладемо кульку на зворотну сторону листа (форми для випічки) або на папір для випічки, тонко розкачати. Зверху докладемо тарілку потрібного діаметру і виріжемо коло. Приберемо тарілку і зробимо виделкою наколи в коржі. Випікаємо корж приблизно 5-7 хвилин до рум’яності.

napoleon-s-zavarnym-kremom-07 napoleon-s-zavarnym-kremom-08

Після того як корж готовий, дістанемо його з духовки. Акуратно знімемо з дека і покладемо на плоску поверхню, а обрізки складемо в окрему чашку. Таким чином випікаємо всі коржі.

Обрізків виходить досить багато. Цього разу я прибирала обрізки з перших чотирьох коржів в холодильник і потім з них випекла восьмий корж.

napoleon-s-zavarnym-kremom-09

Приготуємо на вибір заварний крем:

  1. Рецепт заварного крему на жовтках
  2. Рецепт простого заварного крему

napoleon-s-zavarnym-kremom-10

Прошарками випечені коржі остиглим заварним кремом. На кожен корж йде 3-4 столові ложки крему з гіркою.

napoleon-s-zavarnym-kremom-11

Останній корж я відразу не змащую. Забираю торт і залишки крему на деякий час в холодильник. Нехай “Наполеон” трохи просочиться, коржі пом’якшають. Потім дістаю торт з холодильника і руками трохи притискаю.

Тепер можна змастити верх і боки торта залишками крему.

napoleon-s-zavarnym-kremom-12

Традиційним прикрасою торта “Наполеон” є подрібнені обрізки коржів. Ними потрібно обсипати боки і верх. Прибираємо торт “Наполеон” з заварним кремом в холодильник для остаточно просочення.

Наполеон із заварним кремом

Ось і готовий “Наполеон” з заварним кремом.

Наполеон із заварним кремом

Перед подачею на стіл нарізаємо торт на шматочки. Можна пити чай.

Наполеон із заварним кремом Наполеон із заварним кремом Наполеон із заварним кремом

Смачного.