Напій з апельсинів «Гарячий апельсин»

Напій з апельсинів «Гарячий апельсин»Готуємо зимовий, зігріваючий, пряний напій з апельсинів «Гарячий апельсин». Варимо за принципом безалкогольного глінтвейну, замість вина взявши за основу свіжовичавлений апельсиновий сік. Набір прянощів залишаємо традиційним.

Навіть без алкоголю напій виходить неймовірно ароматним, спокусливим, збагаченим спеціями і цедрою в повній мірі. Рецепт особливо актуальний в період новорічних свят, коли в холодильнику зібралося багато апельсинів, і вже немає бажання готувати з ними щось ситне, грунтовне і серйозне.

Інгредієнти у розрахунку на 2 порції:Напій з апельсинів «Гарячий апельсин»

  • апельсиновий сік – 500 мл (3-4 великих апельсина);
  • гвоздика – 5-6 бутонів;
  • запашний перець – 5-6 горошин;
  • кардамон – 1-2 капсули;
  • бадьян – 1-2 зірочки;
  • кориця – 1 паличка;
  • цукор – 2-4 ч. ложки.

Напій з апельсинів рецепт з фото

Як приготувати напій «гарячий апельсин»

[Ad # first]

[Ad # second]

  1. З апельсинів вичавлюємо сік за допомогою соковижималки.Напій з апельсинів «Гарячий апельсин»
  2. З половини одного апельсина знімаємо тонкий шар цедри з допомогою Овочечистка.Напій з апельсинів «Гарячий апельсин»
  3. Гвоздикові бутони, горошини перцю і очищений від капсул кардамон злегка подрібнюємо в ступці для розкриття аромату. Досить зробити буквально 2-3 руху, розтирати спеції до порошку не потрібно.Напій з апельсинів «Гарячий апельсин»
  4. Свіжовичавлений апельсиновий сік переливаємо в ківш, закладаємо цедру, паличку кориці, бадьян і розтерті в ступці спеції. Доводимо до кипіння на середньому вогні.Напій з апельсинів «Гарячий апельсин»
  5. Прибравши з плити, закладаємо цукор за смаком. Закриваємо ківш кришкою і залишаємо на 5-10 хвилин – за цей час ароматні пари максимально збагатять цитрусовий напій.Напій з апельсинів «Гарячий апельсин»
  6. Проціджуємо гарячу рідину, розливаючи по келихах. Видаляємо всі великі і дрібні добавки.Напій з апельсинів «Гарячий апельсин»
  7. Для антуражу можна кинути в келих свіжу зірочку бадьяна і / або часточку апельсина, проколів шкірку бутонами гвоздики. Подаємо спокусливо пахне, насичений прянощами апельсиновий напій гарячим або теплим.Напій з апельсинів «Гарячий апельсин»

Напій «Гарячий апельсин» готовий!