Готуємо зимовий, зігріваючий, пряний напій з апельсинів «Гарячий апельсин». Варимо за принципом безалкогольного глінтвейну, замість вина взявши за основу свіжовичавлений апельсиновий сік. Набір прянощів залишаємо традиційним.
Навіть без алкоголю напій виходить неймовірно ароматним, спокусливим, збагаченим спеціями і цедрою в повній мірі. Рецепт особливо актуальний в період новорічних свят, коли в холодильнику зібралося багато апельсинів, і вже немає бажання готувати з ними щось ситне, грунтовне і серйозне.
Інгредієнти у розрахунку на 2 порції:
- апельсиновий сік – 500 мл (3-4 великих апельсина);
- гвоздика – 5-6 бутонів;
- запашний перець – 5-6 горошин;
- кардамон – 1-2 капсули;
- бадьян – 1-2 зірочки;
- кориця – 1 паличка;
- цукор – 2-4 ч. ложки.
Напій з апельсинів рецепт з фото
Як приготувати напій «гарячий апельсин»
[Ad # first]
[Ad # second]
- З апельсинів вичавлюємо сік за допомогою соковижималки.
- З половини одного апельсина знімаємо тонкий шар цедри з допомогою Овочечистка.
- Гвоздикові бутони, горошини перцю і очищений від капсул кардамон злегка подрібнюємо в ступці для розкриття аромату. Досить зробити буквально 2-3 руху, розтирати спеції до порошку не потрібно.
- Свіжовичавлений апельсиновий сік переливаємо в ківш, закладаємо цедру, паличку кориці, бадьян і розтерті в ступці спеції. Доводимо до кипіння на середньому вогні.
- Прибравши з плити, закладаємо цукор за смаком. Закриваємо ківш кришкою і залишаємо на 5-10 хвилин – за цей час ароматні пари максимально збагатять цитрусовий напій.
- Проціджуємо гарячу рідину, розливаючи по келихах. Видаляємо всі великі і дрібні добавки.
- Для антуражу можна кинути в келих свіжу зірочку бадьяна і / або часточку апельсина, проколів шкірку бутонами гвоздики. Подаємо спокусливо пахне, насичений прянощами апельсиновий напій гарячим або теплим.
Напій «Гарячий апельсин» готовий!